Bu aralar ip sarma setleri ve yapilisini arastiriyorum Ziya abinin yaptığı tamamı alüminyum ip sarma setini yeşilköy etkinin de görmüştüm forumda bulamadim. Paten teker, fiber yada ahşap kasalı takımın detaylari var. Bunlardan da yapılabilir ama hafif olması adına: Ziya abi sizi yormadan bu konuda sizin tecrübelerinizden faydalanabilirmiyiz. Hazırda bir iki resim varmidir acaba.
Yiğit KAHRAMAN
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun. http://yigitkahraman.wordpress.com
Yiğit,
Ben aluminyum değil 4mm. ahşap kontraplak malzeme kullandım. yaparken birkaç resim çekmiştim. Yaptıklarımı denedikten sonra tek ipli uçurtmalar için çok uygun olmadıklarını farkettim ve kullanmaktan vazgeçtim. Bence tek ipli uçurtmalar için son fotoğrafta görülen bir çeşit plastikten üretilmiş olanlar "ip açma ve toplama açısından" daha kullanılışlı..
Bende Ziya Bey'den görüp mdf den 3 tane yapmıştım,.İpi açarken sıkıntılı olduğundan kullanmıyorum.
Kumandalı uçurtmalar için 20 cm lik yaptım gayet kullanışlı oldu.
Etkinlikler resimlerini biraz taradım ama bulamadım. Bahsini yaptığım sarma aparatı tamamen Aliminyum boruların birleşimi ile yapılmıştı diye hatırlıyorum. (Ara bağlantılar dışında kenarlarda ki dairelerde dahil aliminyum gibi ) Yanlış hatırlıyorda olabilirim. Belki başka birine de ait olabilir. Kusuruma bakmayın. Yada rüyamda mı gördüm ki bunu yapmam için görev mi verildi yoksa
Ozaman İlk hedefteki Bu iş olsun.
Ziya abi paylaşımlar için teşekkür. Tekrar saygılarımı sunuyorum.
Yiğit KAHRAMAN
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun. http://yigitkahraman.wordpress.com
ambrosia wrote:Bende uzun zamandır bahçe hortumu toplamada kullanılan bu sistemi kullanıyorum. Askı ile de boynuma asabiliyorum.
Paylaşım için teşekkürler. Alet güzel yerde sabit durmasıda artı olabilir, Kendi adıma yorum yapıyorum. Benim için çok büyük ve taşıması zahmetli gibi, İlk anda belki şöyle kullanabilirmiyim diye bir an düşündüm. Ortadaki alanı bölümlere ayırarak 4-5 kademeli ipleri ayrı ayrı sardırsak, Sonra açarken ve toplarken, Zaten uçurtmaları tek tek açıyoruz; Önce birinci kademeyi açtık. İpin sonu geldi dikkat.(Yada ipin sonları çözülebilir düğümle üstteki aliminyumada bağlanabilir.) Aldık ipin sonunu bir kazığa bağladık. 1.uçurtma tamam. Sonra 2, Sonra 3. Toplarkende yine aynı şekilde 1.Kademe toplandı. Sonra 2, 3....... Derken 4-5 Adet ip sarma aparatı taşımak yerine böyle birşey taşınabilirmi? Bölümlere ayırma işlemini de ipin alt tarafını göremediğim için yorum yapamadım.
Yiğit KAHRAMAN
Yiğit bey,
Yanlış hatırlamıyorsam söylediğiniz alüminyumdan ip sarma aleti alet uzak doğu menşeli ve Halit bey ve Murat da var (Ferruh da da var mıydı acaba)
NOT; Biz su kontrası ve kay kay tekeri ile yapmıştık, Özkanın peliksiglas denemesi çok kırılgan olduğundan başarılı olamamıştı.
Halil wrote:Yiğit bey,
Yanlış hatırlamıyorsam söylediğiniz alüminyumdan ip sarma aleti alet uzak doğu menşeli ve Halit bey ve Murat da var (Ferruh da da var mıydı acaba)
NOT; Biz su kontrası ve kay kay tekeri ile yapmıştık, Özkanın peliksiglas denemesi çok kırılgan olduğundan başarılı olamamıştı.
Halil bey kılıç balığında kullanılan sarma aparatlarını ve diğer sarma aletlerini araştırmak için bu cumartesimi karaköy tarafında balıkçılarda geçirmeyi planlıyorum. Daha fazla kimseyi yormayalım. Herkeze teşekkürler.
Yiğit KAHRAMAN
Yigit forumda bir yerlede bizim yaptıgımız workshopun fotoğrafları olacaktı. Ben ilk denemeyi derlin malzeme ile yaptım. Derlinle çalışmak çok rahat ve hızlı. İkinci deneme de 3mm teflon kullandım. O makara Halil abide şimdi acaip guzel ama teflonu işlemek acaip zahmetli bir daha kalkısılmaz. Su kontrasında Ferruh abi çok ısrar etmişti karizmatik olsun cilalayalım falan demiştik. Bence en kolay malzeme derlin. Aluminyumdan olmaz degil ama kenar kısımları her yere surtunmesi ipin takılacağı yerler oluşturacaktır. Derlin iyi, hemde ucuz.