Sechkyn
Hoca deme valla alınırım

Serçin Hoca tamam çünkü gerçekten de öğretmenim benim üniversiteden, ama bende pek hocalık vasfı bulunmaz
Öncelikle şunusöyleyeyim, ilk seferde büyük boy yapmanın hem artıları hem eksileri var. Öncelikle artısı, kumaşın ve çıtaların normalden ağır olacağı için büyük uçurtma daha kolay uçar, küçük olandan. Ancak yanlış bişey yaptıysan da heba olacak malzeme miktarın ve emeğin bir okadar büyük olacak
Ben 6.3 metrekarelik bir C-QUAD ı uçurduğun hayal bile etmek istemiyorum, bu uçurma, NPW nin çıtalısı gibi birşey ve uçan sörf yelkeni gibi etki yapıyor, tahminimce 4 metreliği bile ayağını yerden keserdi.
Bir yandna da çok iyi yapıyorsun çünkü 3 yıldır elim birtürlü varıp da yapmadığım bu uçurtmayı ilk defa yapıp deneyeceğin için elimizde çok iyi bir referans kaynağı olmuş olacak. Bildiğim kadarı ile buggy yapmak için de çok etkili ve eşsiz bir tasarım C-QUAD. Deneyim göreceğiz artık.
Karbon çıtaların boyu konusunda bir sınırlama var, 4.000 metreden uzun olamıyorlar

çünkü karbon liflerinin makinaya verildiği makaralarda 4.000 metre lif oluyor

Yani senin ihtiyacından çook fazla. C-quad için kaçlık karbon lazım bilmiyorum, onu planları aldığın sitelerden bulmalısın, ancak bildiğim kadarı ile fazla kalın değil 4 mm civarında oluyorlar, çünkü asıl yülü sık aralıklarla yerleştirilen koşum ipleri karşılıyor ve uçurtma kullanılmadığı zamanlarda daire şeklinde katlanarak taşınıyor.
Bizim çıtaları aldığımız firmadan istediğin boyda karbon bulman mümkün, yeterli o çapta üretimleri olsun. Heyecanla beklemekteyim gelişmeleri bence C-quad başlığı açıp altına koysan iyi olur.