Online Cody
- Halit
- Site Admin
Yeni başladığınıza inanmak kolay değil . Muhteşem bir işçilik olmuş. Sizin yaptığınız bizimkinden biraz farklı. Extended Cody deniyor sanırım. Yan kanatları dikey çıtaya bağlayan ve kanatların geriye doğru çok esnemesini engelleyen ipleri bağlamayı unutmayın. Aksi takdirde kanatlar çok esneyecektir.
Tebrikler ve fotoğraflar için çok teşekkürler. Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
Tebrikler ve fotoğraflar için çok teşekkürler. Hangi şehirde yaşıyorsunuz ?
http://www.ucurtmaplanlari.com
Biraz detay verseniz?
Sayın Meso34, ne gibi bir konnektör kullandınız, bağlantı yerlerini nasıl birleştirdiniz? Biraz detay verebilir misiniz?
Halit Bey, bu kanatların esnememesi için nereye ip bağlanacak anlayamadım. Bir çizimin üstüne basitçe çizip göstermeniz mümkün mü
? Bir de ipi nasıl ne uzunlukta vb. bağlayacağız. Bir cody yapabilir miyim diye düşünüyorum da, işin tüm inceliklerini sizlerden öğrenmeden kalkışmayı düşünmüyorum.
Halit Bey, bu kanatların esnememesi için nereye ip bağlanacak anlayamadım. Bir çizimin üstüne basitçe çizip göstermeniz mümkün mü
? Bir de ipi nasıl ne uzunlukta vb. bağlayacağız. Bir cody yapabilir miyim diye düşünüyorum da, işin tüm inceliklerini sizlerden öğrenmeden kalkışmayı düşünmüyorum.
Last edited by yucelgun on Thu May 25, 2006 9:01 am, edited 1 time in total.
Biraz bilgi vereyim uçurtmam hakkında.
Bauhause'dan aldığım 1 m lik, 6mm kalınlığındaki çıtaları kullandım. Kanat açıklığı 1.20 m oldu yaklaşık.
Bezle, dikişle filan uğraşmamak için de çiçekçi elyafı kullandım. Çalışması çok kolay bir madde.
Kanat uçlarına akvaryum hortumundan kestiğim küçük parçaları güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırdım. Çıtaların uçlarını da kalemtraşla açıp bu hortumlara soktum. Böylece istediğim zaman çapraz çıtaları çıkarıp uçurtmayı toplayabiliyorum ve rahatça taşıyabiliyorum.
Ayrıntılı fotoğrafları daha sonra eklerim.
Daha uçurma fırsatı bulamadım.
İstanbul
Bauhause'dan aldığım 1 m lik, 6mm kalınlığındaki çıtaları kullandım. Kanat açıklığı 1.20 m oldu yaklaşık.
Bezle, dikişle filan uğraşmamak için de çiçekçi elyafı kullandım. Çalışması çok kolay bir madde.
Kanat uçlarına akvaryum hortumundan kestiğim küçük parçaları güçlü bir yapıştırıcı ile yapıştırdım. Çıtaların uçlarını da kalemtraşla açıp bu hortumlara soktum. Böylece istediğim zaman çapraz çıtaları çıkarıp uçurtmayı toplayabiliyorum ve rahatça taşıyabiliyorum.
Ayrıntılı fotoğrafları daha sonra eklerim.
Daha uçurma fırsatı bulamadım.
İstanbul
Yapım ve ayrıntılar ile ilgili birkaç resim daha ekleyeyim...
Böyle bir çanta yaptım böylece taşıması çok kolay oluyor;

Bütün uçurtmanın parçaları toplanmış halde;

Uçurtma ipim;

Uçurtma toplanmış halde;

Açılınca böyle oluyor;

Çıtaların uçlarını kalem açacağı ile açtım. Böylece sivri oldu, dar borulara rahatça giriyor ve çıta kalın olduğu için sıkışıyor;

Yapım aşamasında kullandığım plan ve patronları da yakında upload ederim.
Herkese kolay gelsin...

Böyle bir çanta yaptım böylece taşıması çok kolay oluyor;

Bütün uçurtmanın parçaları toplanmış halde;

Uçurtma ipim;

Uçurtma toplanmış halde;

Açılınca böyle oluyor;

Çıtaların uçlarını kalem açacağı ile açtım. Böylece sivri oldu, dar borulara rahatça giriyor ve çıta kalın olduğu için sıkışıyor;

Yapım aşamasında kullandığım plan ve patronları da yakında upload ederim.
Herkese kolay gelsin...
Uçurtmamı beğendiğinize çok sevindim. Kumaş kullanmadan bu kadar oluyor. 
BOWKITE çok hoşuma gidiyor ama, uzun karbon çubuklar ve çokca dikiş işi olması gözümü korkutuyor. Nerden karbon çubuk bulabilirim bilmiyorum.
Sanırım sıradaki çalışma BOWKITE olacak. Ama bir süre CODY'nin keyfini süreceğim daha...
BOWKITE çok hoşuma gidiyor ama, uzun karbon çubuklar ve çokca dikiş işi olması gözümü korkutuyor. Nerden karbon çubuk bulabilirim bilmiyorum.
Sanırım sıradaki çalışma BOWKITE olacak. Ama bir süre CODY'nin keyfini süreceğim daha...
Biraz önce gördüm bu sayfayı, burada da paylaşayım,
http://www.windfiredesigns.com/timbofol ... rKite.html
Çok ilginç bir düşünce. Belki bir yapan çıkar.
http://www.windfiredesigns.com/timbofol ... rKite.html
Çok ilginç bir düşünce. Belki bir yapan çıkar.
Arkadaşlar,
uçurtmamı yapmada aşağıdaki planı esas aldım ve kendime göre uyarladım;

Bu planı Fireworks (Photoshop türü bir program) programına atıp kendime yeni bir plan çizdim.

Bu plan aslında orjinal boyutlarındadır (İsteyene png veya photoshop formatında iletebilirim). Bu sayede patronlar çıkarabildim ve o patronları çiçekci elyaflarına aktarıp kolayca işi kotardım.
Cody uçurtmasının en güzel tarafı tekrarlara dayanması. Temelde 4 parçadan oluşuyor. Parçalar ve kullandığım adetler;

uçurtmamı yapmada aşağıdaki planı esas aldım ve kendime göre uyarladım;

Bu planı Fireworks (Photoshop türü bir program) programına atıp kendime yeni bir plan çizdim.

Bu plan aslında orjinal boyutlarındadır (İsteyene png veya photoshop formatında iletebilirim). Bu sayede patronlar çıkarabildim ve o patronları çiçekci elyaflarına aktarıp kolayca işi kotardım.
Cody uçurtmasının en güzel tarafı tekrarlara dayanması. Temelde 4 parçadan oluşuyor. Parçalar ve kullandığım adetler;