Bitirmiş fakat çetin kış şartlarından uçurtmayı deneme fırsatım olmamıştı. 3 mm veya 4mm karbon çıta konusunda kararsız kaldım. 3 mm içi dolu karbonları takarak denemeye gittim. Olumsuz bir durum olursa çıtaları boşuna kesmemiş olmak için 1 metrelik çıta kullandım. Niçin çıtalar uzun diye sormayınız. Gayet güzel uçtu ve döndü. Sonuç:
-Bu büyüklükte uçurtma için çıtalar 4x2 mm karbon olmalı. (3 mm karbonlar arkaya fazla esnediği zaman uçurtma yükselmiyor. Rüzgar azalınca esnemede azaldığı için mükemmel uçtu.)
-Denge ipinin bağlandığı dik çıta 6x4 mm karbon gayet iyi.
-Denge için yapılan rulmana geçen aliminyum aparat uçurtmadan biraz uzak olmalı. Denge çıtasının uçları bazen panellere çarptı çünkü.
-Ortadaki dönen yuvarlak panelin kenarlarına 2mm fiber germeye gerek yok. dairenin kenarlarından dönmeyi sağlayan üçgen panellere bir ip ile bağlamak yeterli
-Uçurtma sola doğru döndüğü için yaklaşık 20 derecelik açı ile sola doğru uçtu.2 tane yapılırsa aralarına 5-6 metrelik bir ip ile birleştirilip tek iple 2 tane uçurulabilir.
-Bu uçurtma kobay uçurtma oldu. Çünkü yaparken benim ufaklık çekil ben yapacağım diye tutturunca işçilik çok kötü ve hatalı oldu. Yeniden yapacağım ve ayrıntılı fotoğrafları da o zaman koyacağım.