1) Sizce sekizgenin çıtaları geriye doğru gerdirilmiş midir?
2) Orta dan gelen denge ipleri için uzanan bölüme aleminyum ile açı versek sizce taşırmı? (Çap 1,5 metre uçurtma için konuşuyorm Aleminyumun eğilme ihtimali)

Önce düz yapıp denemek lazım, rüzgarın arkaya doğru bükmesi yeterli olacaktır gibi geliyor. Başarılı olmazsa uçurtmanın ortadaki dairenin dışının çıta ile kesiştiği yerden 1 cm ile başlayarak katlayıp, göbeğe kadar sıfırlanacak şekilde dikiş atarsak geriye doğru iç bükey hale getirmiş olacağız. Bu sayede daha stabil uçacaktır. Rokkakudaki gibi iple gerdirmeye gerek kalmayacaktır.1) Sizce sekizgenin çıtaları geriye doğru gerdirilmiş midir?
2) Orta dan gelen denge ipleri için uzanan bölüme aleminyum ile açı versek sizce taşırmı? (Çap 1,5 metre uçurtma için konuşuyorm Aleminyumun eğilme ihtimali)
Yiğit-Turgay siz dönüş yönüne dikkat edin.Halit wrote:Süper bir proje. Biri sağa diğeri sola dönen 2 tane mi olacak ?

Ziya abi dedikleriniz çok mantıklı,bilgi için teşekkürler.Ziya wrote:
Bence bu uçurtmanın geriye doğru bükülmesi için kumaş kesiminde şekillendirme gerekmiyor.. Resimlerden görebildiğim kadar geriye doğru bükülme çok fazla değil.. Sanırım uçurtma çapının ölçülerine göre biraz esneyecek incelikte içi dolu karbon çubuk kullanmak gerkiyor.. Ayrıca bu uygunluktaki çubukları normal ölçülerden tahmini 1.5 - 2 cm. gibi daha uzun kesip uclardaki ceplere gerdirerek takmak çanak şekli verebilir diye düşünüyorum...
Turgay senin paylaştığın uçurtma Carlo Pitonzo'ya ait ve dönmüyor. Geçen sene ben de epey incelemiştim bu uçurtmayı. Paneller şemsiye tarzı kesilmiş olduğu için arkaya doğru bükülüyor o uçurtma.Benim paylaştığım uçurtmayı Hindistan ekibi yakından görmüş anlaşılan.İnceleme fırsatı buldunuz'mu acaba?
Teşekkürler fevzi abi.Fevzi wrote:Turgay senin paylaştığın uçurtma Carlo Pitonzo'ya ait ve dönmüyor. Geçen sene ben de epey incelemiştim bu uçurtmayı. Paneller şemsiye tarzı kesilmiş olduğu için arkaya doğru bükülüyor o uçurtma.Benim paylaştığım uçurtmayı Hindistan ekibi yakından görmüş anlaşılan.İnceleme fırsatı buldunuz'mu acaba?
led wrote:Böyle birşey mi olacak ki?:)
http://www.youtube.com/watch?v=7IzUOnMAqrM
http://www.youtube.com/results?search_q ... -1.0.1l2l0