kite buggy yapalım

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Melih

Post by Melih »

Kabus yaşıyorum sabahtan beri, buggy'i boyadığım boya, sprey açısından berbattı buggyden çok ben boyandım ve bir kutu boya bitti. ancak boya bir türlü kurumuyor , inanılmaz, 6 saat önce yaptığım boya demin elime yağıştı, şaka sanırım bu. perlon işi yalan oldu, boya kurumadıkça birleştiremiyorum ki perlon ölçüsü alayım.

sinir olmuş durumdayım, paslanmaz çelik bizi tüm bu dertlerden kurtaracak, umarım yarına sele falan biter.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. :shock:

Ben artık buggy edinme sorunu bitmiş olarak bakıyorum. Sele kısmı nasıl hallediliyor? (tabi yine detaylı bir anlatımı hak ediyor bu kısım.)

Buradaki yazışma yine çok şahane ve bilgi verici oldu. Ben aleminyum ile ilgili hayaller kurmuşum demek. :roll:

Resimlere tekrar tekrar bakıyorum. Sahiden olmuş bu iş. Melih tebrik ediyorum. Haftanın en üretken adamı ilan edebiliriz. Zaten foruma yaptığın katkılarla da ayın adamı olmayı hak ediyorsun. Tartışmaya katılan diğer üyelerle birlikte arşivlik bir yazı oldu. Forumu ihya ettiniz. Umarım önümüzdeki günlerde bir çok buggy resmi görürüz forumlarda. :D
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

Altan wrote:. Melih tebrik ediyorum. Haftanın en üretken adamı ilan edebiliriz. Zaten foruma yaptığın katkılarla da ayın adamı olmayı hak ediyorsun. :D
@Altan
+1
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Çok teşekkürler, beğenmiş olmanız müthiş motive ediyor. zaten bu kulüp işlerininde faydası burada sanırım, şimdi oturup kendi kendime buggy yapmış olsam, arkadaşlarımı arayıp buggy yaptım desem kimse bir şey anlamayacak :)

Bu buggy de bazı kısımlarda değişiklik gerekebilir sanırım, o yüzden mühendislik devreye giriyor ve bir takım kısımları(özellikle tekerlek bağlantıları) modifiye edilmeye açık şu anda. sorun nasıl çıkar nasıl hallolur tam bilemiyorum ama eğer bir sorun bulursak hemen halledip devam edebiliriz bence. Birde tabi arazide kolay montaj falan işleri var, aslında tüm gövdeyi tek tip civata ile bağlamayı düşünüyordum, bir alien anahtar bir açık ağız anahtarı cebine koyup yollara düşebilmek için, ama farklı yerlerde farklı dayanımlar gerekiyor. Şu anda 3 çeşit civata var gövdede bu da 3 alien 3 açık ağız toplam 6 anahtar taşımamız gerekli demek.

Genel Soru
Arkadaşlar şöyle bir şey merak ediyorum, bu minibüs ve otobüslerdeki alüminyum tutamaklar var ya, tam bağlantı yerlerinde boruyu sıkan ve diğer borunun ana boruya T şeklinde bağlanmasını sağlayan armut şeklinde bir parça var, o tür şeylerin nereden bulunabilen birisi varsa acil cevap lütfen.

Bu aradığım parça seleye oturunca sırtımızı yaslayalım diye sırtlık yapmayı düşünüyorum, onun için lazım olacak. Yani arka aksa istediğimiz zaman monte edebileceğimiz dikey bir kısım yapacağım, yoksa kamburumuz çıkar mazallah.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Florence Nightingale hastanesinin arka sokağına bak. Aleminyumcular var. Orada mutlaka uygun bağlantı birimleri bulacaksın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

Evet arkadaşlar bu gün yeşilköyde denediğimiz üzere "kite buggy yapalım" başlığını artık "yaptık" diye düzeltebiliriz. her yerim ağrımakta ama çok mutlu bir insanım artık :lol:

Buggy gayet sorunsuzca söküldü, takıldı ve kullanıldı. tek sorun sele kısmında daha fazla emek istediğini kesin oluşu. Kesinlikle bir sırt dayama yeri olmalı ve bel kısmı için bir destek şart. Serçin bey ile konuştuk, içi kum veya inşaaat köpüğü tanecikleri dolu bir bel desteği yapmaya karar verdik. bu tür birşey belin tam şeklini alacak ve gelen şoku dağatacaktır. köpük hafiflik yönünden tercih sebebi tabi.

fotoğraf çekenlerden resimleri acilen istiyorum, eşe dosta göndereceğim valla :)) koyun siteye hemen...
Melih

Post by Melih »

Arkadaşlar, bol bol araştırma yapıyorum, halit bey ile de bu gün biraz konuştuk, gaza geldim iyice. Şu an yapmış olduğum buggy nin oturma yeri tasarım olarak hatalı, eğlenmek için sorun yok, koltuk vidalasak bile olur ancak, şu an için 10 tane falan yapacağız gibi görünüyor ki bu da tasarımım konusunda beni endişelendiriyor, o yüzden, bu buggy'i bu hali ile bırakıp, diğer bir sele şekli olan dar ve yükseltilmiş sele şeklini deniyeceğim, zaten tecrübe edindim iyice, çok daha hızlı şekilde yapacağımı sanıyorum yeni buggy'i. yenisi hem daha profesyönel hem daha küçük olacak. Şöyle bir araştırdım da benim buggy, dengeli olduğu kada rda büyük olmuş, akrobatik hareketler iöin hem aha dengesiz hem de taşıması kolay olan aks aralığı daha dar, daha küçük olanını kullanıyorlar, bakalım nasıl olacak :)

bu sefer bulabilirsem paslanmaz kullanacağım, bu gidişle bayağı buggy olacak evde :))
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Merak etme, biz bu uçurtma işini yaygınlaştıracağız. O zaman senin buggy'ler yok satacak. 8)
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

Buggy İsteyenler Dikkat !!!

Arkadaşlar, buggy işini bu ay halledelim diyorum, herkes için uygunsa. Toplu olarak imalata girip şöyle paslanamz çelikten gıcır gıcır buggylere kavuşmamıza az kaldı.

Benim demirden yaptığım tekerlekler ile beraber 70 milyon tuttu ancak herşey dükkandan(tornada yapılan parçalar, içcilik, kestamit göbek, ciatalar vs). Paslanmazdan yapacağımız Buggylerin metal aksamı 100 milyon tutacak gibi görünüyor, tekerlek yatakları 20 mm lik rulmanlara uygun.

Ben diyorum ki 100'er milyon toplayalım buggyleri bitirelim.
Sele ve tekerlek kısmını herkes kendisi halletsin. ben sele için kalıp hazırlarım, hatta çanta diken terzilere çok sağlam brandadan çok güzel yaptırmamız da mümkün. tam onların işi.
Tekerlek olarak benim aldığım tanesi 14 milyonluklar da olur,, plastik göbekli olanlar da, 20 mm standart ölçü zaten.

Başka fikir yok ise kişi başı 100 milyon toplayıp haftaya başlamayı öneriyorum. tekerlek ve sele kısmını şase ler bittiktne sonra hallederiz.

Evet kimler istiyor şimdi?
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ben istiyorum. Sanırım Osman'da isteyecektir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Sercin

Post by Sercin »

Kesinlikle bende istiyorum.....

Serçin
Melih

Post by Melih »

tamam şu an 6 tane yapacağız gibi görünüyor,(altan,melih,serçin,bora,enis,melih)
hafta sonuna umarım işim olmaz da kartal sanayi ye gidip aklımdaki dükkan ile görüşebilirim.

tekneler için paslanmaz borulardan güverte merdiveni, korkuluğu gibi parçalar yapan 2 muhteşem kaynak ustası var, bu adamlar gerçekten işlerinin ehliler. Eğer yoğun değillerse seve seve yapacaklardır.
Sercin

Post by Sercin »

@Melih bu hafta sonu cumartesi (yarın) bu bugy işi ile ugraşalım mı?

Serçin...
Melih

Post by Melih »

Ok cumartesi benim için uygun, arayacağım
Melih

Post by Melih »

Arkadaşlar bu gün itibarı ile serçin ile sabahtan buluştuk gün sonu durumumuz şudur.

buggylerimiz için gerekli malzeme alınmıştır,
Süper muhabbetli ve iktisat mezunu olduğunu öğrenip şok olduğumuz boru bükme ustası tarafından ustalıkla kusursuzca bükülmüştür.

Ön çatal ve selenin olacağı kısımlar gerçekten muhteşem oldu. Ancak serçin ile ikimiz makina mühendisi olmamızın sonucunu "abi sağlam olsun güvenli olsun" diyerek biraz fazla (2mm) et kalınlığı olan buggylerimiz var :))

Buggylerimiz evladiyelik, 2mm paslanmazı bükecek yer bulmak bile zor. Tüm kulüp üyeleri bir tek buggye binebiliriz kırılmaz :))

Neyse kromun ağır oması sebebi ile, buggylerimiz benim buggyden biraz ağır olacak 15kg kadar. Ayrıca 3 kat kadar da sağlam olacak ki bu bayağı fazla demek.

6 tane yapıyoruz, Osman henüz karar verdi mi bilmiyorum ancak eğer almak istemiyorsa onun buggysini de ben alabilirim. (Altan, soru ver bir zahmet)

Hafta içi serçin ile 2. aşama olan lazerde levha kesimi ve torna kısmını halledip önümüzdeki cumartesi kaynak ile işi bitireceğiz.

Bilgilerinize sunulur.
Post Reply