Arkadaşlar buggy için ayırdığım 3. gün de çok daha fazla yol kat etmeme ramen, yine tüm günümü bu işe ayıramadım, ancak süper bir gelişmeyi sizlere bildirmem gerekiyor. 30 cm lik şişme tekerlekler için yaklaşık 40 milyon gibi bir masraf söz konusu oluyordu ve bu tekerlekler rulman göbekli değil, göbekte silindirik bilyeleri olan ve kısa sürede zarar görecek tekerleklerdi. üstelik 3 tane lazım.
Bu gün bir tanıdığın sözünü dinleyerek kartal merkeze çok yakın bir yerde tekerleksan isimli firmaya gittim, adamların toplam 3000 farklı tekerlek ürettiğini duyunca şok oldum. bu 3000 çeşit arasında, 35 santim çaplı, havalı, çift rulman göbekli, el arabası tekerlekleri buldum ki, jantları metal ve tekerlekleri çok güzel desenli,araziye uygun. Üstelik tanesi 14 milyona
kendime yedek tekerlek bile aldım.
Buggy iyice şekillendi, sürekli birşeyleri kesip yeniden yapıyoruz, ustalar biraz amatörler, "uçurtma ile mi gidecen buna binip?" diyip gülüşüyorlar ancak, 2 deliği aynı hizada delemedikleri için bayağı canımı sıkıp, sonunda işi kendi başıma yapmam ile sonuçlandı durum. Kirli ama mutlu bir uçurtmacıyım
Şu araç bir sandarda otursun ve şekli şemali tam çıksın, hep beraber deneyelim. Ben altanın 2.5 lik foili ile çok eğleneceğim sanırım
İsteyenler olursa, (ben de istiyorum) pazlanmaz çelik malzeme alır, veya demir devam eder, şu andakini mastar olarak verir, aynısından kopya çıkarttırırız. Şimdilik emin bey, serçin ve ben varız zaten 3 tane yapacağız demek. İstekliler varsa, buradan iletişiriz, yaptırırım 5 tane falan. tekerlek maliyetlerinin düşmesi, ve kolay sökülüp takılma konusunda bayağı yol kat etmemden bakıyorum da, torna tezgahının yevmiyesini de versek, kaynak işini kuzenime değil de(berbat bir kaynakcıdır) kaynak ustasına da yaptırsak, arabalı birisi yardım ederse, kişi başı 100-150 milyon gibi birşeye bu iş kıvırabiliriz.
Tabi perlondan oturma sepetini herkes kendi yapacak