25 Şubat 2007

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Halit
Site Admin

25 Şubat 2007

Post by Halit »

Soğuk ama yağmursuz bir günde görüşmek üzere.
http://www.ucurtmaplanlari.com
levent

Post by levent »

İlk gelen gökyüzündeki en güzel yeri kapar, :wink:
Trick Serkan

etkinlik

Post by Trick Serkan »

iki haftadır bekliyoruz bu hafta süper olacak görüşmek üzere .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Melih

Post by Melih »

Yeni evli olmak zor :? Sonuç itibarı ile bir pazarımızı daha aile yemeklerine kurban vermiş bulunmaktayım :(
Tek avuntum geçen haftasonu akrabalardan ilgili bir ufaklığa 15 dakikada diktiğim yarasa oldu, onu da uçarken görmek nasip olmadı malesef. Afaroz edileceğim bu gidişle kulüpten :)

Herkese iyi rüzgarlar
zahitmungan

Post by zahitmungan »

melih abi yarasayı havada görmek isterim çünkü ben daha havaya dikemedim.. :D
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com

Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine. :lol:
yucelgun

Ankara'dan haberler

Post by yucelgun »

Haberleri televizyondan izleyecekmişsiniz asıl! Ben orada o anlarda yoktum, gelişmeleri Ferruh Bey, Halil Bey ve Uğur Bey'den alırsınız bugün yarın. Ben iş sınavı çıkışı bir koşu gittiğimde rüzgar bitmişti. Ama sıcak sohbetimizden görüntüler şurada:

http://picasaweb.google.com.tr/yucelgun ... 5Subat2007
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Biz bugün neredeyse donma tehlikesi atlattık. Bir ara Erhan Bey elinde uçurtma ile oturduğu sandalyede soğuktan uyuyarak donmak üzereyken yetişip kurtardık.
Fırtına göz açtırmadı.
Günün olayı Erhan Bey iki ipli uçururken birden bir kalabalık ve kameralarla karşılaştık. Önce bizleri çekmeye geldiler sandık. Sonradan öğrendikki Selena isimli bir dizi çekimi için gelmişler. Çekimde arka planda bol bol uçurtma görüntüleri çıkmıştır sanırım. Bu hafta izlerseniz arka planda bizim uçurtmaları görebilirsiniz.
Çok soğuk çok rüzgarlı bir gündü. Bu gün bir daha uygun olmayan havalarda çıkmamaya karar verdik. Çok anlamlı olmuyor.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

kusur bakmayın gelemedim . gelmeyi çok isterdim ama ağır bir şekilde grip oldum . evden çıkmak değil hava almak için camı bile açamadım . vücudum evde yatıyordu ruhum orda iki ipli trick denemesi yapıyordu . :D haftaya kesin ordayım
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
ates

Post by ates »

yok yok , İstanbul'a nazar değdi... ya rüzgar yok ya fırtına.... ne yazın yazı yaşıyoruz ne de kışın kışı... Melih senin ahın mı tutuyor ne ? :))) hani çok isteyip te haklı nedenler le gelemiyeceğini belirtmiştin ya....
Melih

Post by Melih »

@Ateş,
Valla suçum yok :D
Spectre

Post by Spectre »

Ankara ekibi olarak çok güzel bir gün geçirdik. Sabah saatlerinde çok güzel rüzgar vardı. Saat 11 gibi ahlatlıbele gittiğimizde ise rüzgar dinmişti. Bir esiyor bir duruyordu. Saat 13'e doğru ise güzel bir rüzgar çıktı ve akşam 17'e kadar değişken de olsa uçurtmaları havada tutacak kadar rüzgar vardı. Hava biraz soğuktu ama güneş bütün gün bizi ısıttı.

Anadolu Ajansı bir çekim için ordaymış, çekimi yapan bey, benim DC trenin'i (14 tane kurmuştuk) görünce yanımıza geldi. Fırsat olursa bir çekim yapmak istediğini söyledi. Saat 16 gibi gelip çekim ve röpörtaj yaptılar. Tabi Murphy de ordaydı. Tam DC trenini kaldırıken rüzgar birden azaldı, daha sonrada bir altıgen e dolandı. Gene de birkaç dakika havada kalmayı başardı.

Sevgililer günüde kız arkadaşının istediği 2bin ytl'lik (sevgililer gününe özel fiyat) uçurtmayı almayan Bora, bu hafta uçurtma uçurmaya yanlız geldi. Söylentiye göre uçurtmayı almayınca kız arkadaşı Bora'yı terketmiş. Bora bu söylentiyi reddetti ama biz pek inanmadık.

Öğleden sonra bir grup genç ellerinde harita paftasından yapılmış bir altıgenle geldi. Kemal ve Halil'in (bir miktarda kuyruk görevi gören naylon poşet) yardımı ile uçurtmayı en yukarı çıkarmayı başardılar.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
erol

Post by erol »

Güzel bir etkinlik olmus Ferruh :) tebrikler, insallah televizyonda denk gelebiliriz, Bora arkadasimiza gecmis olsun diyorum, eh ucurtma hobisinin böyle enteresan yan etkileri olabiliyor :)

Bu arada ben cok istememe ragmen 4 haftadir naylon kuyruk bile ucurumadim, umarim bu haftasonuna kadar biraz daha iyilesmis olurum ve etkinlige katilabilirim, tabi bu arada hava iyi olursa ki bu haftasonu sizin orada olan murphy kesin önümüzdeki haftasonu buraya ugrar (ben cok istiyorumya) ve hava kötü olur bende yine kös kös evde otururum :)

Gectigimiz haftasonunu ucurtmalari ile geciren tüm arkadaslarimi (birazda kiskanclikla) tebrik ediyorum :)
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
saka

Anadolu Ajansına Teşekkürler

Post by saka »

Anadolu Ajansı'na göstermiş olduğu alaka için teşekkür ederiz.

Mülakatı, videoları ve fotoğrafları kimler satın alır (hangi kanallar) bilemem ancak; Ferruh'un ajansa düşen resmi (öhö!) mülakatı aşağıdaki gibidir. :lol:

selamlar,

"AA R SAM

-KIŞ ORTASINDA UÇURTMA KEYFİ...
-SANAL ORTAMDA KURDUKLARI HABERLEŞME ZİNCİRİYLE
BİR ARAYA GELEN ''MARTI UÇURTMA KULÜBÜ'' ÜYELERİ,
AHLATLIBEL'DE BULUŞTU
-GÜNEŞLİ HAVAYI FIRSAT BİLEN KULÜP ÜYELERİ, BÜYÜK
EBATLARDA YAPTIKLARI ÖZEL MALZEMEDEN ÜRETİLMİŞ
UÇURTMALARIYLA KEYİFLİ SAATLER GEÇİRDİLER

(GÖRÜNTÜLÜ-FOTOĞRAFLI)

ANKARA (A.A) - 25.02.2007 - Sanal ortamda kurdukları zincirle haberleşen ve
bir klüp çatısı altında bir araya gelen uçurtmaseverler, Ahlatlıbel'de buluştu.
Meteoroloji'nin yağış tahminlerinin tersine soğuk ancak güneşli bir hafta
sonu yaşayan Ankara, uçurtmaseverlerin buluşma noktası oldu.
Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesislerine aileleriyle birlikte gelen ''Martı
Uçurtma Kulübü'' üyeleri, öğlen saatlerinden itibaren, özel malzemelerden
üretilmiş, büyük ebatlardaki uçurtmalarıyla keyifli saatler geçirdiler.
Türkiye'nin bir çok bölgesinden uçurtma seven insanların bir araya gelerek
bir kulüp çatısı altında birleştiklerini anlatan Kulüp Başkanı Ferruh Bayşu, ''İş
hayatının bütün hafta yarattığı stresten kurtulmanın en iyi yolu olarak
gördüğümüz bu işi yaparak hem keyifli saatler geçiriyoruz, hem de farklı
yerlerden gelen arkadaşlarımızla bir arada zaman geçiriyoruz'' dedi.
Paraşüt kumaşlarından ve özel malzemelerden üretilmiş büyük ebatlardaki
uçurtmalarıyla gökyüzünde farklı renkler oluşturduklarını da ifade eden Bayşu,
''Maliyetli bir hobimiz var ancak biz bundan rahatsızlık duymuyoruz. Hafta içinde
haberleştiğimiz üyelerimizle, hava şartlarının uygun olduğu bir yerde buluşup,
çok eğleniyoruz. Aileleriyle birlikte gelen üyelerimiz, çocuklarıyla birlikte
uçurtma uçurup, mutlu zamanlar geçiriyorlar'' diye konuştu.
(BNA-HLD)
16:37 25/02/07
"

---------------------
Kemal SAKA
Last edited by saka on Mon Feb 26, 2007 5:55 pm, edited 1 time in total.
saka

Post by saka »

Ferruh wrote:Anadolu Ajansı bir çekim için ordaymış, çekimi yapan bey, benim DC trenin'i (14 tane kurmuştuk) görünce yanımıza geldi. Fırsat olursa bir çekim yapmak istediğini söyledi. Saat 16 gibi gelip çekim ve röpörtaj yaptılar. Tabi Murphy de ordaydı. Tam DC trenini kaldırıken rüzgar birden azaldı, daha sonrada bir altıgen e dolandı. Gene de birkaç dakika havada kalmayı başardı.
Ferruh Bey, senin trenin fotoğrafı AA tarafından 125 Dolara satılmaya başladı, haberin olsun. :wink:

http://aafoto.anadoluajansi.com.tr/popU ... cId=641827

AA muhabirlerince görüntülenen başka bir iki fotoğraf:
http://aafoto.anadoluajansi.com.tr/getF ... cId=641825
http://aafoto.anadoluajansi.com.tr/getF ... cId=641826

selamlar,
Bora Olcay

Post by Bora Olcay »

Herkese merhaba;
Yeni üye oldum foruma. Ferruh'un bahsettiği Bora ben oluyorum.
Ferruh wrote:Sevgililer günüde kız arkadaşının istediği 2bin ytl'lik (sevgililer gününe özel fiyat) uçurtmayı almayan Bora, bu hafta uçurtma uçurmaya yanlız geldi. Söylentiye göre uçurtmayı almayınca kız arkadaşı Bora'yı terketmiş. Bora bu söylentiyi reddetti ama biz pek inanmadık.
Dün bu mesajdan bana bahsetmişti ama ciddi olduğunu zannetmiyordum. Bu sevgilisine sarılıp uçurtma uçuramayan arkadaşların uydurmasıdır. Uçurtmayı alacaktık ama kız arkadaşım ben 5 binden ucuz olan uçurtmalarla ilgilenmiyorum dediği için almadık :shock: Yanlış söylentiler çıkmasın haftaya geliyorum dedi kendileri.
Post Reply