Bu uzun girizgahtan sonra (foruma yeni katıldım, bu ilk tanışmam olduğu içindi) durumumu izah edeyim.. Evet, uçurtma yapmak istiyorum fakat çocukluğuma nazaran biraz daha profesyonelce birşeyler üretmek niyetindeyim. Bulunduğum il itibariyle her malzemeyi bulmam zor, internetten sipariş işine de kalkışamam, maddi sebeplerden ötürü.. Çıta bulmak mesele değil, ip de.. Kafama takılan şu kumaş konusu.. Her kumaştan yapılabilir mi? Aslında benim aklımda reklamcıların kullandıkları yapışkanlı folyolar var. Şeffaf bir muşamba yahut plastik zemine, rüzgarın değmediği tarafa bakacak şekilde reklam folyoları yapıştırılarak istenilen desen ve renkler sağlanamaz mı? Evde bir de ufak bebeğim var, dikiş makinası kumaş falan sıkıntılı işler şu aşamada..
İlk etapta biri altıgen (kızım için pembe renk) biri de dönerli kutu olmak üzere iki adet uçurtma yapmayı düşünüyorum. Elimde yukarıda bahsettiğim reklam folyolarının arkasından çıkan kağıtlardan var (çoğu akvaristte vardır bundan). Üzeri belinli aralıklarla karelere bölünmüş olduğu için, gerek keserken gerek renklendirme aşamasında kolaylık sağlayacağını sanıyorum. Ağırlığı konusunda ise işe yarayıp yaramadığını ancak yapım aşamasını geçip sahaya çıkınca göreceğim..
Kumaş konusunu netleştirebilirsek, buralarda kolayca bulabileceğim (tafeta diye bişeyden bahsediliyor, hakkında bilgi sahibi değilim) bir kumaş varsa ileride denemek istediğim bir uçurtma türü de aşağıdaki linkte.
http://www.youtube.com/watch?v=5KwIzS7Wd3A
Bu şekilde tasarlanmış bir uçurtmada balık figürü çüzmek ve kocaman bu balığın havada kuyruk sallayışını izlemek benim içinmuhteşem olurdu.. Aslında bir dansöz figürü de yakışabilir, durmadan göbek sallayan..
Tabi işin üstadları aynı bu şekildeki bir uçurtmada şanlı ay yıldızımızı göklerde dalgalandırsa işte o en güzeli olur..
Deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyorum.. Şimdiden teşekkürler...
NOT: Konuyu yanlış yere açmışsam eğer, moderatörler uyarırlarsa sevinirim. Forumda yeniyim..