revo'm bitti ama?:(

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
markymark

revo'm bitti ama?:(

Post by markymark »

Herkese merhaba...
Fevzi ve Ferruh Abilerin destekleriyle revomu bitirdim ancak çıtalar konusunu halledemedim henüz:(
İlk denemelerimi normal ahşaptan denedim ancak sonuç hüsran oldu:(
Yatay olan büyük çıta,dikine olan çıtalar büyük çıtalar tarafından kırıldı.
Forumda bir fabrikadan sanırım fiberglass çıtalar olduğu yazıyordu ama bulamadım.
Fiberglass çıta kullansam uygun olurmu?
Birde sanırım denge iplerinde de bir hata var?
Çıtaları hallettikten sonra dengeye tekrar bakacağım...
Şmdilik çıtalar konusunda yardıma ihtiyacım var:(
Bu da revo'mun fotoğrafı 8)
Image
Saygılarımla...
Murat...
yigitkahraman

Re: revo'm bitti ama?:(

Post by yigitkahraman »

Murat bey, Sıfırdan ve hiç görmeden bir uçurmayı yapmak, karanlıkta adım atmak gibi birşey. Yani neyle karşılaşacağınızı ve nasıl uçacağını kestirmek imkansızlaşıyor. Görmeden buna cesaret etmekse bence kendine güvenle ilgili. Uçsada uçmasada bence çok büyük bir iş yapmışsınız.
Benim sonuçlandırmadığım bir konu vardı revoda, Fiberglass. Zamanında bende fiberglass ile çıtaları denedim.
Rüzgarın iyi olduğu zamanda üst çıtaları 6mm dikey çıtaları 4mm ile denedim. Sonuç güzel. Nasıl güzel, Fiberglass esnek ve ağır bir malzeme; Ama bu esnemeyi engelleyen, üst çıtanın sağından solundan ve ortasından gelen kumandaya bağlı ipler var, Onlar üst çıtanın esnemesini önlüyor. Rüzgar şiddetlendikçe esneme gücü kumanda aletlerine biniyor, Zaten alt çıtaların pek önemi yok, kısa oldukları için esnemeyi hissetmiyorsunuz. Amaaaaa: Bana şimdi sorarsanız. Asla bu uçurtmaya fiberglass takmam. Çünkü karbonla uçurdum. ve nekadar mükemmel bir malzeme olduğunu gördüm.
Ozaman konuyu artı eksi olarak düşünürsek.
*Fiberglass artıları.
Ucuz olması
İlk öğrendiğiniz esneda en az 40-50 belkide daha fazla şiddetli yere çakılma olayı yaşayacağınızdan kırılan karbon sayınızın az olması. :lol:

*Fiberglassın en büyük eksisi bu uçurtma için çok çok daha fazla rüzgara ihtiyaç olması denebilir.

Sonuç: Fiberglassı boşverin öğrenene kadar ahşap, sonra karbonla yaparsınız.
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Tebrikler. Çok güzel görünüyor. Bambu çıta deneyebilirsin. Dikeyler yine ahşap olur. Rüzgarın fazla olmadığı zamanlarda dene.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
markymark

Post by markymark »

Daha önce amatör iki ipli ve nasa tecrübem var...
Aslında bunda bocalamamın bir sebebi de nasa :lol:
Onu uçururken üstteki iplerin güç,alttakilerin fren olmasına alıştığımdan bundada refleks olarak alt ipleri çektiğimde kontrolü kaybediyorum arada :lol:
Yine yönlendirmede de sadece güç iplerinden kontrole alıştığımdan bunda yapınca taklalar vs :lol:
Ben asıl sorunun denge ipleri ile ve çıtalardan kaynaklandığını düşünüyorum :(
Gerçi geçen sene deneme fırsatım çok azdı :(
Ama yinede kontrol konusunda diğer uçurtmalarımdan tecrübem olduğundan hiç çakılma yaşamadım :)
Kısa zamanda da tamamen altından kalkabileceğimi düşünüyorum :)
Çakılma yaşamadğımdan dolayı karbon çıta ile uçurmakta bir mahsyr görmüyorum ancak karbon çıta fiyatlarına bakınca bana 70 tl gibi bir maliyeti olacak aşağı yukarı :(
Beni aşan bu rakam yüzünden şimdilik revo'm katlı şekilde beklemeye devam edecek:(
Ahşap çıta güçlü rüzgarda yere çakmadan bile kırılıyor,çok da fazla bulamıyorum:(
Cevaplarınız için teşekkürler...
Saygılarımla...
Murat...
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Çıta boyu kaç,kaç yerden birleştirdiniz,kaç cm lik konnektör kullandınız bilmiyorum.Şunu söyleyebilirim 3 yerden birleştirin.toplam çıta boyu 2mt geciyorsa ağaç çıta için 12 cm lik konnektör kullanmayı deneyin.Hem az esniyor hemde kırılması zor bu şekilde.Ben 10 ml lik ağaç çıta kullandım ve bu şekilde yaptım.Ama deneme fırsatım olmadı dağa.Bunlar geçici cözüm carbon kesinlikle bu uçurtmaya şart.Alışana kadar kullanılabilir.Ustalar neder bu fikre işe yararmı acaba.
Post Reply