Caddebostan Sahili'nde olan var mı?

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
emre

Caddebostan Sahili'nde olan var mı?

Post by emre »

Merhaba,

Caddebostan sahiline yakın olup da Rhombus Thunbird'ü uçurmayı öğretebilecek birisi var mı acaba?
Aslında rc helikopterciyim, belki muhabbet etmek isteyen olursa çok sevinirim. Bu ilk uçurtmam.
Melih

Re: Caddebostan Sahili'nde olan var mı?

Post by Melih »

Merhaba Emre Bey,

Ben öğretebilirim ama Caddebostan sahilde değil!
Elinizdeki uçurtmanın kitapcığını açarsanız daha en başta ve sonda uçurulmaması gereken yerler logolarını göreceksiniz bunlardan biri de kalabalık yerler.
Elinizde tutuğunuz uçurtmanın iplerinin her biri 100kg dan fazla çekiyor, ip birisine çarpacak olursa, muhtemelen doğal olarak boynuna doğru yönelir en çukur yeri vücudumuzun, akabinde uçurtma da ipi orada kısaldığı için ani bir manevra ile dönüp normal gücünün 3-4 katına çıkar, bu da sizi ileri çeker, sonuç kesik bir boyun. Pek hoş birşey değil kesinlikle de çok tehlikeli.

Pazar günü orda iseniz kendi adıma korktum çünkü caddebostan sahilde 8 aylık kızımla piknik yapıyordum, uçurtma uçuracağım diye birisine zarar veriseniz bunun için özür dilemek ile kurtulacağınızı düşünmek biraz ayıp olur.

Tek ipli sevimli uçurtmalar dışındaki tüm uçurtmalar kesinlikle "tehlikeli oyuncak" sınıfına girer ve caddebostanda milletin içinde 6000 devir dönen helikopteri uçurmadığınız gibi 2 ipli uçurtma da uçurmamalısınız. Haftasonları vakit buldukça Orhanlı uçuş sahasında model uçak uçuruyorum, heliciler de genelde oraya gelir, siz de gelirseniz emniyetli ve kocaman bir alanda size uçuşu gösterebilirim.
emre

Post by emre »

@ Melih

Email ile konuşmuştuk KAP konusunda. Ondan sonra aldım dayanamadım Thunderbird'ü. Gerçi KAP ile bir alakası yok ama büyük heves ettim bu forumda gördüğüm uçurtmalardan. Bir de balayına gideceğimiz için o tatilde uçurabilirim demiştim..

Ben de yeni farkettim bu uçurtmaların tehlikeli olabileceğini. Zaten yırtıldı ilk denemelerde. Anladım ki hiç normal uçurtma gibi değilmiş. Nerde kaldı canım çıtadan uçurtma, bu ne böle dedim içimden :) Gerçi bunun bir oyuncak olduğuna inanmış olduğum için suç benim ama yeni aldığımda hiç uyaran da olmadı yani forumdan. İplerini bile bağlıyamıyorken birisi de çıkıp aman kardeş bu iş bu kadar kolay değil demedi :) Tecrübe etmiş oldum yani.

Düğünden sonra zaten geleceğim yanınıza tanışmak için. :)
Melih

Post by Melih »

En azından kimseye zarar gelmeden atlatılmış bir kaza diyelim. İlk defa uçurmak için bu uçurtma biraz nazik ve güçlü. Yeni başlamak için yine Rhombus'un Grafitti modeli var maşallah sağlam bişey.
Ben benim Thunderbird'ü Orhanlıda bir arkadaşa uçurturken o bir arkadaşına denesin diye vermiş, adam kontrol edemeyince uçurtmayı 30km rüzgarda burun üstü yere çaktı, doğal olarak iç basınçtan uçurtmanın içindeki 3 hücre bomba gibi patladı :x İyi kalite ribstop kumaş buldum oraya uygun hala dikilmeyi bekliyor ama tabi orjinali gibi olmayacak asla.

Alınacak ders, paranız size batmıyorsa işi bilmeyen kişilere nazik uçurtmaları teslim etmeyin.

Orhanlıda görüşmek üzere, Allah mesut etsin.
Post Reply