Rhombus Tango - ilk deneyim

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
evrenc

Rhombus Tango - ilk deneyim

Post by evrenc »

Merhaba arkadaşlar!

Uzuun süredir işten güçten ne foruma girebiliyor ne de uçurtma uçurabiliyorum. Gerçi hala yoğunluğum devam ediyor ama 3 günlük tatili fırsat bilip nihayet bir stunt uçurtma alıp az da olsa uçurabildim. Stunt uçurtmalarda deneyimsiz olduğum için Rhombus'un en ucuz modelini seçtim :D Hatta kampanyayı görünce Piranha'ya abilik etsin diye bir de 2.2m parafoil Thunderbird aldım!

Dün İzmir'de hem hava güzeldi hem de kuvvetli rüzgar vardı. Tek başıma olmama rağmen uçurtmayı uçurmakta pek zorlandığımı söyleyemem. İnanılmaz hızlı bir şekilde yükseliyor ve çok çevik. Yalnız uçurtmanın kutusundan daha doğrusu çantasından pek açıklayıcı döküman çıkmaması ilk başta hevesimi kırdı zira çubukları nasıl takacağımı bilemedim. Fakat internetteki ve çantasındaki fotoğraflara bakarak bu işi halletmem 10 dakikamı almadı :) Kumandalı uçurtma olarak sadece parafoil Piranha kullanıyorum (acemice). Stunt bir uçurtmayı ilk kez uçurdum ve aldığım keyfi anlatamam. Hatta kontrollü bir şekilde birkaç takla bile attım. Rüzgar penceresinin sağ ve sol kenarlarındayken aksi yöne manevra yaptığınızda çıkan "brrrr" sesi model uçakları andırıyor. Stunt uçurtma denemeyen varsa mutlaka denemeli!

Gelin görün ki en ucuz modeli seçtiğimden midir bilinmez; uçurtmanın tepe ve orta/alt bölümündeki dikişler daha ilk günden söküldü :( Beton zemine çok sert düşüşler yaşamamama rağmen bu kıdar kısa sürede bu dikişlerin atması benim hatam mı yoksa ne kadar ekmek o kadar köfte mi bilemedim. Daha pahalı modellerde de dikişler bu kadar zayıf mıdır acaba?
Post Reply