yeni grafitim

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
monpi

yeni grafitim

Post by monpi »

selamlar

Arkadaşalar küçüklüğümde bizim buralarda kasnaklı denilen bir uçurtmayı uçurtmaya doyamamıştım.Daha sonra büyüdük yok öss yok başka işler derken uçurtma hobime uzun süre ara verdim.Bu forum sayesinde çocukluğum depreşti ve 2 iplilere merak saldım rhombusun grafiti modelini sipariş ettim ve geldi kurulumunu yaptım ancak uçurtacağım sırada sol ipin 15-20 cm kadar daha uzun olduğunu farkettim ve uçurtmayı her kaldrıdığımda uçurtma doğal olarak sağa doğru çakılıyor gibi oluyor sola doğru asılarak zor kontrol ediyorum bunun için ne yapmam gerekli birde dün rüzgarın şiddeti hemen hemen ağaç yapraklarını hafif oynatıyordu bu ruzgarda ben kasnaklı uçurabilirdim ama grafitimi pek havada tutmay başaramadım cevaplarınız için şididen teşekkürler foruma bu ilk mesajım...
hadi_bea

Re: yeni grafitim

Post by hadi_bea »

önce geniş bir alan bulup ipleri açıp gerdir sonra uzun olanı kısa olana göre kısalt yalnız ipin ucundaki slaveyi giydirmeyi unutma forumda bununla ilgili anlatım var araştırırsan bulursun slave işlemini yapmazsan ip kendi kendini keser ve kopar.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
monpi

Post by monpi »

teşekkür ederim yapmaya çalışacağım inşallah olur keşke ipler orantılı gelseydi neyse deneyeceğiz bakalım...
monpi

Post by monpi »

arkadaşlar graffitimin iplerini eşitledim ve bu haftasonu plaja gitme fırsatım oldu rüzgar gayet yeterliydi ancak graffiti her kaldırışta yere çakıldı, etrafta uçurtmalardan anlayan bir amca yardıma geldi oda çok uğraştı ancak uçurtmanın dengesinde bir problem olabileceğini söyledi ben umudu kestim bu rüzgarda uçmazsa bu uçurtmanın başka ruzgarda uçması zor ne çok ne az ruzgar vardı tam ortaydı ne yapmam gerekli bağlantıları doğru yaptığımdan eminim daha önce pirana modeliyle ilgili forumdaki bütün konuları okudum...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
monpi

Post by monpi »

Altan bey benim denge iplerinin altındaki bağlantılarda açık daha önce pirana alan bir arkadaşta bu hatayı yapmıştı ondan ben yapmadım:-) ama uçurtma yinede yere çakılıyor çok az havalanıyor nedense...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Rüzgarı çok ister bunlar.

Yerden bir kere kesip yükseldiniz mi iş biter aslında. Geriye bir adım atarak, iki ipi birden hızlıca çekip sert bir kalkış yaptırmanızı tavsiye edeceğim. Sanırım tez zamanda bir video çekim yapacağım bu işler için.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply