Birincisi cok fiyaskoydu. Sıfır rüzgar elimde ipler yaklaşık 1 saat bekledim
İkincisinde rüzgar yine pek iç açıcı değildi. Hafif ve surekli yön değiştiriyordu. Birkaç defa uçurtmayı kaldırabildim. Onda da rüzgar kısa süreli esip esip durduğu için çok başarılı olmadı. Ama ilk kontrol duygusu çok zevkliydi. Hatta bir defa biraz da rüzgarın yardımıyla youtube de izlediğim birşeyi yaptım. Yere baya yaklaşmış ve dengede olan uçurtmayı yumuşakça yere kondurup dengede tutup tekrar kaldırdım. Ha ha çok güzeldi
Birkaç sorum olacak:
1. Uçurtmanın bridle (Türkçesini bilmiyorum) ayarını ben yapmadım, hazır geldiği gibi kullandım. Uçurma durumunda sanırım bridleların uçurtmanın merkezine giden kısmı yük taşımıyor. Direk kanat kenarlarına giden ipler geriliyor, merkeze giden boştaymış gibi geldi bana. Bu normal mi?
2. Bridle lar elimde incelediğimde baya simetrik duruyor fakat belki rüzgar azlığından olabilir, uçurtma direk olarak sağa dönme eğilimine gidiyor. Sola doğru dengelemek istediğimde ise uzunca bir sure tepki vermeyip bir anda sola doğru hızla dönmeye başlıyor.
3. Bir de uçurtmanın bridle dan kontrol iplerine geçiş de (yanlış anlatıyor olabilirim) pursik var. İnternetten baktığımda sanırım bu Turbo Bridle için yapılmış gibi geldi. İpi iki türlüde bağlayabiliyorum. Turbo bridle ile normal bağlantının farklarını bana söyleyebilir misiniz?
Şimdilik bu kadar