Hürriyet Gazetesi önümüzdeki günlerde (muhtemelen gelecek hafta sonu) uçurtmalar ile ve Martı Uçurtma Kulübü ile ilgili hazırlamış olduğumuz bir dokümanı (18 sayfa ) ücretsiz hobi eki olarak dağıtacak. Yaklaşık 1 milyon adet basılıp ülkenin her köşesine dağıtılacak. İçinde uçurtmanın tarihi , basit uçurtma planları vb olan bu dergi bir çok uçurtma severe bu yolla ulaştırılmış olacak.
Gazete ayrıca uçurtma yapım aşamalarını da video kaydı yapıp cd olarak dağıtmak için bizden talepte bulundu. Bu konu ile ilgili de en kısa zamanda çalışmalara başlayabiliriz.
Dergi büyük bir ihtimalle bu hafta sonu çıkıyor. Bakalım nasıl bir etkisi olacak.
Bu gün uçurtma yapımının videoya çekilmesi ile ilgili tekrar görüştüm. Görüştüğüm kişi Doğan grubuna bu tür çalışmaları yapıyormuş ve çok ilgili. Profesyonel bir ekibi ve bu tür çekimlerin yapılabileceği bir stüdyosu varmış. En kısa zamanda bizden habe bekliyor.
Her bir uçurtma için 10 dakikalık bir yapım süresi , toplam 7 uçurtma yapımı çekebileceğini söyledi. Ayrıca dış ortamda uçururken de çekmek istiyor. Bu çekimleri Hürriyet , Milliyet
Bu durumda uçurtmalar neler olmalı karar vermek lazım.
Bu uçurtmalar basitliği ve harika uçuşları ile hayranlık uyandırıcı uçurtmalar.
- Fener
- Altıgen. Hem klasik anlamda, hem de gemi versiyonu olarak.
(Emin abi'nin İtalya festivalinde çektiği bir görüntü var. Kuyruksuz altıgen, uçurtmanın arkasına yelken yapmıştı biri. Gemi şeklindeydi.)
Sadece giriş seviyesindeki basit modellerle kalmayıp,
kendini aşmak isteyen, altıköşe sevdalılarınada yeni ufuklar açmalı.
En azından Genki ya da Rokaku diyorum.
Yarasa biraz zor çünkü malzeme ve teknik gerektiren bir uçurtma, herkese basit görünüyor ama zor aslında , fiberde cabası.
Küçük uçurtmaların her hafta 1/1 ölçekli kalıplarını dağıtsalar ne güzel olur.
Altıköşeden gemi çok ilginç, güzel görünüyor.
Her malzeme gösterilir. Basit modeller kağıt ve naylon ile gösterilir.
Ben rokkaku önermeye korkmuştum. Dengeleri kafa karıştıracak diye. Ama Levent haklı bir de ileri seviye bir şeyler verelim. Fakat ripstop ve karbon ile uçurtma yapmak anlamsız, malzeme temini imkansız gibi. En iyisi malzemede en fazla fiber ve tafeta diyelim. Fiber malzeme bulmak da sorun olacak. Belki uçurtma firmalarımız biraz fiber satışı yaparlar. Ahmet bey acaba fiber satışı yapar mı?
Videoda ripstop ve karbon malzeme, kaliteli ipler ayrıca tanıtılır, heksebeest ve diğer iddialı uçurtmalar sergi niyetine gösterilir. İşin nereye vardığı, varacağı hakkında fikir verilir.