Bugun Ahlatlibel'de, nur-u aynim, kara kargam, ilk gozagrim, guzeller guzeli DC'm elim bir kaza sonucu sonsuzluga dogru kanat acti. Ufukta bir nokta olup gozden kaybolana kadar izledim arkasindan. Acayip guzel ucuyordu!
Bu hafta sonu sevgili Ferruh dikmisti binbir emek, ben "beceremedim" deyince. Henuz ucuncu havalanisinda geri donmemeye karar verdi.. Vel hasil kelam, buyuk bir askti bizimki ama kisa surdu..
Cumartesi ilk havalanisinda cektigim fotografi ekliyorum mesajima..
Can,
Karakarganın arkasından hüzünle bakışın, çaresiz peşinden gitsem mi gitmesem mi ikilemini yaşayışın, Benim için dünün en hüzünlü anlarıydı. Haftaya yeni bir dc ile yine Ahlatlıbel semalarını şenlendiririz sen renk belirle yeterki, elimde (siyah, gri, kırmızı, mor) tafetalar hazır.
Akşam Efsanenin Şampiyonluğuna tanıklık etmesem. Havai fişek gösterisi düzenleyemesem hüznüm hala devam ediyor olacaktı.
Çocuklarımız neleri sevmiyorlar ki…
Uçurtmayı seviyorlar sözgelişi,
Bir havalandı mı uçurtmaları
Daha da güzelleşiyorlar.
Maviliklerde gözleri
Özgürlüğü yaşıyorlar
Uçurtmalarla birlikte.
Koparıp da iplerini hele
Bir kurtuldular mı ellerinden,
Öylesine seviniyorlar ki,
Gidiş o gidiş, bile bile…
Kızalım mı umursamayışlarına?
Kendi yaşamlarını izliyorlar boşlukta.
Onlar da birer uçurtma değil mi?
Bizim de ne süslü uçurtmalarımız vardı,
Alıp başlarını gitmediler mi?
Gözümüzden bile esirgedik
Hangi birinin ipi kaldı elimizde?
(1981)
Kulağımız Kirişte adlı şiir kitabından 1983
Bütün Şiirleri 1927-1991(Çınar Yayınları)
Basta Halil Abi, o gun orada olan; simdi forum araciligiyla beni teselli eden herkese cok tesekkur ederim.
Halil Abi,
Sagolasin, konustugumuz gibi onumuzdeki gunlerde arayip gelmeye calisacagim yanina, ip aliriz dikecegim ikili DC icin. Evdeki dikis makinesi kucuk bir ayarlamayla kullanima hazir olabilecekmis.
Tebrikler bu arada sampiyonlugunuz icin.
@Halit, siir cok guzel, iyi geldi..
@Ferruh,
Halil Abi "yaniliyorsun" dedi ama ben ipler birbirine girdigine birilerinin asagidan, nasil yaptiysa, yukari jilete benzer birsey yolladigini gordum. İpte hareket ediyordu birseyler dugumlenmenin oldugu yere dogru. Gerci baktik sonra ipin kopan yerine, erimis oldugunu gorduk. Tecrube tabi, naylon ip olmazmis, ogrenmis oldum.
@Altan, abdullah,
Cok tesekkur ederim sizlere de. Birgun birlikte ucururuz umarim.
Jilet hikayesi palavra. Uçurtma ipleri bir birini keser. En ince ip, daha kalınları keser, en gergin ip daha az gergin olanları keser. Sürtünme sonucu ip kopması çok sık rastladığımız bir şey. O anda her iki uçurtmanın da iplerini salmak ve ileri doğru koşmak iyi olur.
Ama gordum yukari hareket eden birsey, gerci cok daha buyuktu jiletten, rengi de cart maviydi hatta! Ustune ustluk tam o zimbirti kesisme yerine ulastiginda koptu benim ip.
Neyse, soyledigim gibi, kesildigini degil eriyip koptugunu gosteriyor zaten ipin elimde kalan kismi.