altigen ucurtmanin bizim ucurtma kulturumuzde tasidigi sembolik anlamin nedeni ne olabilir, fikriniz ne?
basta yapimi kolay tabi ama yapim kolayligi degil muhtemelen sadece, oyle olsaydi avatarimdaki deltoid ucurtma da en az onun kadar populer olurdu diye dusunuyorum,, baska birseyler de olmali.
Uçurtmayı yok eden televizyon oldu galiba. Daha sonra da arazilerin binalarla dolması tuzu, biberi oldu. Çocukluğumda her bahar geldiğinde havada bir uçurtma görüldüğü an salgın halinde herkes uçurtma yapıp uçurmaya başlardı. Çocukluğumda tv yayınları sadece akşamları vardı. Siyah beyazdı. Çocuk programları ya da çizgi filmler çok kısaydı. Bu nedenle gün içi oyunlara çok zaman kalırdı. Mahallenin büyük abileri ya da babalar uçurtma yapmayı yeni kuşaklara aktarırdı. Şimdilerde uçurtma nostalji haline geldi. Fakat her yıl sağda solda halen bir kaç uçurtma görebiliyorum. Çoğu kırtasiye vb. satılan uçurtmalar olsa da arada el yapımı uçurtmalar görüyorum. Eskiden beri hep altıgen gördüm. Sadece yurtdışından birileri geldiğinde delta uçurtma görürdük. Nerede, nasıl başlamış bu altıgen ben de merak ediyorum. Tabi daha küçük yaştakilerin eline verilen şeytan uçurtmasını kesinlikle unutmamak gerekir.
Bende kulubün en genç üyelerinden kendimi görüdüğüm için bir şey iletmek isterim . Benim yaşım civarındaki veya biraz daha üstü gençelrin artık hobileri bile yok . Uçurtma ne demek . İşte bu yüzden yaptığımız şey bence çok iyi ve hoş bir şey . Ben kendimi hobisi olmayan gençlerden ayırmaya başlamış gibi hissediyorum bile .
@ Altan
Bu arada altan abi genç gösteriyosun ama bu yazıdan sonra yaşın ortaya çıkmasın . Yayınların kısa olduğu vakit falan .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Serkan bırak kısa yayın saatlerini, paket yayın yapılan dönemleri gördük biz. Haftanın 3 günü yayın vardı hatırladığım kadarı ile. Yaş konusunda ben gençlerden sayılırım, neyseki yaş ortalaması benden büyükler az değil.