kablolu uçurtma

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
körbıçak

kablolu uçurtma

Post by körbıçak »

herkeze merhaba sitenize yeni üye oldum bende bir tasarım üzerinde çalışıyorum elektrik kablosu ile uçuracağım bir elektrikli uçurtma gece uçurtma amaçlı fikirlerinizi bekliyorum
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Hoşgeldin körbıçak.

Ledli ve pilli olarak daha kolay uçar. Ucuz olur, tehlikesiz olur, zahmetsiz olur.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
körbıçak

Post by körbıçak »

led pil şeklini düşündüm fakat gerektiğinde yakıp söndürmek istiyorum biraz ufo görüntüsü vermek istiyorum şehrin üzerinde uçurmayı düşünüyorum nereye indiği gözükmemeli
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Uzaktan kumanda bir aç kapa düğmesi, yanıp sönmeyi sağlayacak bir devre. Basit bir elektronik bilgisi ile halledilmeyecek bir şey değil.

Bunlar sana zor gelirse UFO bulmaya çalışman daha kolay olabilir. :P

Küçük bir hatırlatma. Rüzgar yaz aylarında genellikle gece kesilir. Deniz kıyısında rüzgarın sürme şansı var. Hava karardıktan bir süre sonra rüzgarsız kalabilirsin. Kırklareli'nde durumu pek bilmiyorum. Bu düzeneği kurmadan önce geceleri gözlem yap. Rüzgarın gün içi döngüsü şöyledir: Sabah rüzgarsızdır. Saat 10'dan sonra hava ısınır ve yavaş yavaş rüzgar başlar. Öğleden sonra rüzgar güçlenir. Hava kararınca da rüzgar kesilir.

http://www.enkaspor.com/weather/index.html
Bu adreste hava durumu bilgileri var. Altlarda wind speed yazan grafik gün içinde rüzgarın değişimini gösterir. Rüzgarın genel davranışı ve döngüsü hakkında fikir verir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
körbıçak

Post by körbıçak »

projem şu klasik dört çıtalı havada yuvarlak gözükmesi açısından arkadaşımdan temin ettiğim telefon kablosu 1000 m kadar çift kablo çin pazarından aldığım genellikle elektrikçilerde vitrin süslemede kullanılan ışık yumağı
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Uçurtma boyu ne olacak. Kablo ve ışıkların ağırlıklarına baktın mı? Sanırım bu malzemeyi havalandırmak biraz zor olacak. :wink:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
körbıçak

Post by körbıçak »

oldukça hafif malzemeler uçurtmanın boyu bir buçuk metre kadaryeterli rüzgarı yakalarsam havalanır tahmin ediyorum
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Mümkünse uçurtma yapımı, malzemelerin uygulanışı ve uçuştan fotoğraflar isteriz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Spectre

Post by Spectre »

Öncelikle bu tip çevreye rahatsızlık vermek amacıyla yapılan şeylere karşı olduğu ileteyim. Çünkü çevredeki insanları rahatsız edecek şekilde uçurtma uçurtmak pekde güzel birşey değil. Ayrıca polisle de başın derde girebilir. Haberin olsun.
Ama illa da yapıcam diyorsan.
1. LED ler az akım çeker. Ama daha fazla akım çeken bir lamba kullanacaksan dikkatliş ol. Telefon kablosu kullanacağın için fazla akımda kablo çok ısınabilir.
2. Kablonun içindeki tel ile dışındaki plastiğin esneme payları farklıdır. Eğer kuvvetli çeken bir uçurtma kullanacaksan içerdeki teller kopabilir.

Binmetre kablo demişsin. Bunun ağırlığını ölçtün mü? 1.5 metrelik standart bir uçurtma bunu zor kaldırır. Tabi hepsini kulanmayı düşünüyorsan.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

Rahatsızlık verme konusunda Ferruha katıldığımı belirterek, birkaç ekleme yapmak istiyorum.

Ledlerin verimliliği normal lambaların 50-100 katı kadar, yani led yetmiyor diyorsan, henüz yeten LED görmemişsin demektir. Benim tavsiyem, çin malları satılan yerlerden bulabileceğin ledli fenerleri sökerek ihtiyacın olan lambayı yapman. yaklaşık 10-20 gram ağırlığında bir fener, senin yukarıya göndereceğin 12 voltluk vitrin süsü lambalarının (onlar seri bağlanmıştır, aslında 12 volt DC ile çalışırlar) birkaç katı ışık verir. tek soru senin karşıya odaklanmış ışık istemiyor olman ise, bu durumda yarım kesilmiş pinpon topundan çok güzel bir difüzer yaparak, ışığın her yöne dağılmasını sağlayabilirsin.

Yakıp söndürme konusunda önerebileceğim fazla birşey yok malesef, elektronik bilgin ne durumda bilmiyorum ama, mikro işlemci programlama konusunda bilgili bir tanıdığın vs var ise, PIC16f84 diye çok akıllı bir entegre vardır, onun içine istediğin gibi ışık şovunu programlar, ledler ile beraber gökyüzüne göndereblirsin. Teknik liselerde elektronik bölümünde öğretiliyor o entegreyi programlama dersleri. Çevreni bir araştır derim. Tüm işi 100gram da bitirebilirsin.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Bu konuda bende @Melih ve @Ferruh ile aynı fikirdeyim.
Uçurtmalara ilgi çekmek, onları sevdirmek adına yapılan bu çalışmaları baltalayacak, insanlara panik yapacak davranışlardan kaçınmalı ve işi çığırında çıkarmamalıyız.
Asarıca

Post by Asarıca »

M. Rafet ÖZALP wrote:Bu konuda bende @Melih ve @Ferruh ile aynı fikirdeyim.
Uçurtmalara ilgi çekmek, onları sevdirmek adına yapılan bu çalışmaları baltalayacak, insanlara panik yapacak davranışlardan kaçınmalı ve işi çığırında çıkarmamalıyız.
+1 @ M.Rafet hocama katılıyorum
RÜZGARINIZ BOL OLSUN
körbıçak

Post by körbıçak »

Tepkinizi anlıyorum ama kötü bişey olacağını sanmıyorum sadece biraz heyecan uçurtmam şu an uçuşa hazır deneme uçuşları başarılı küçük bir sorunum var kabloyu çok salınca biraz sarkması ama kuvvetli rüzgarda o sorunda ordadan kalkıyor.
ayrıca 2. bir proje üzerinde çalışmalara başladım.kumandalı, ip ile uçuracağım bir uçurtma kumanda olarak cep telefonunu kullanacağım cıtalara sabitlediğim telefonun ledlerini kablo yardımı ile çıtaların ucuna takıp arayınca ışık saçan bir uçurtma çok yakında resim ekleyemiyorum tv de görürsünüz artık
Post Reply