25.06.2006 İSTANBUL UÇURTMA FESTİVALİ

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
abdullah

25.06.2006 İSTANBUL UÇURTMA FESTİVALİ

Post by abdullah »

İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin düzenleyeceği 4.İSTANBUL ULUSLARARASI UÇURTMA FESTİVALİ 25 Haziran 2006' da gerçekleştirilecektir...

Festival haftası 16 Haziran ;da Yurt dışı uçurtmacı misafirlerimizin ülkemize gelmeleri ile başlayıp 26 Haziran kadar devam edecektir. Etkinlik haftasında düzenlenecek etkinliklerin programına daha sonra web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ülkemize davet edilen ve gelmesi kesinleşen ilk misafirlerimizin isimleri şöyledir:

Amerika;dan, Amerika Uçurtma Federasyonu Başkanı David Gomberg,
Amerika;dan Gomberg Uçurtma Fabrikası Sahibi Susan Gomberg
Japonya;dan, Japonya Uçurtma Federasyonu Başkanı Masaaki Modegi,
Japonya;dan Uçurtma Federasyonu üyesi Sachiko Modegi,
Hindistan;dan, Hindistanın dünyaca ünlü uçurtma takımı Team Manglore
Endonezya;dan, Endonezya Uçurtma Derneği Üyesi, Sari Madjid
Endonezya;dan Uçurtma Derneği Üyesi Tinton Prianggoro
Pakistan;dan Pakistan uçurtma Federasyonu Başkanı Ali İmran Shah ve Genel Sekreteri
Çin;den, Çin Uçurtma federasyonu Uluslararası Festival Komisyonu Başkanı Liu Zhiping
Çin;den , Çin;in en büyük uçurtma fabrikası sahibi Xie Leilei ve eşi
Last edited by abdullah on Mon Jun 05, 2006 7:54 pm, edited 1 time in total.
uçurtmayı vurmasınlar
Fevzi
Site Admin

Post by Fevzi »

Mehmet Yıldız ve ben bu festivale bir aksilik olmazsa gelmeyi düşünüyoruz.
Hangi tarihte nerede olmalıyız?
----------------------------------
http://fevzikir.name.tr/
http://picasaweb.google.com.tr/fevzikir
https://picasaweb.google.com.tr/kiteactivities
abdullah

Post by abdullah »

@Fevzi tarih yaklaşınca daha detaylı bir bilgi verilecek merak etmeyin ... :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Tarih belli olduğunda konaklama ve yemek konusu hakkında bilgi verilirse Kütahya'dan bir grup halinde gelebilirim.
abdullah

Post by abdullah »

@Rafet bey
Bu festivali bizler tertiplemiyoruz :lol: :lol: onun için konaklama ve yemek gibi giderler bildiğim kadarı ile sadece yurtdışı misafirler için geçerli vede İstanbul büyük şehir belediyesi tarafından karşılanıyor sanırım bilginize ...
uçurtmayı vurmasınlar
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

@Abdullah;
Benim sorum yanlış algılandı galiba. Sorumu açmak istiyorum.
Geldiğimiz de, etkinliğin düzenlendiği yere en yakın yerde konaklaya bileceğimiz otel, motel, apart, pansiyon vb yerler var mı?
Bunun için ne kadar ödeme yapmamız gerekir?
Etkinlik sırasında karnımızı doyurmak için lokanta veya seyyar satıcı durumu nedir?
Böyle bir imkan yoksa pikniğe gelir gibi iaşelerimizi yanımızda getirsek nasıl olur?
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Rafet abi, belediye düzenlediğine göre belediye ile temasa geçilir ise belki konaklanacak yer ayarlanabilir. Geçen sene bildiğim kadarı ile bu işleri uçurtma derneği hazırlamıştı. Onlarla da görüşülebilir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

Rafet Bey

festivali her sene olduğu gibi uçurtmacılar derneği (aslında dernek değil bir kişiden oluşan ticari bir işletme) düzenliyor. http://www.ucurtmadunyasi.com adresinden kendisi ile iletişim kurabilir ve ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Mehmet Naci Aköz belediyelere anahtar teslim uçurtma festivalleri satıyor ve "istanbul uçurtmacılar derneği" adında bir de derneği var (derneği var ne demekse?) Bu sene gelen kadro geçen sene gelen kadro ile aynı. Genel olarak bizim kulübü bir etkinliğe davet ettiğini görmedim, Türkiyede bilirsiniz nedense ticari işletmeler, işi keyif için yapaları pek sevmez, durum bu galiba. Ben kendi adıma 2 kez yaptığı etkinliklere katıldım pek samimi bulduğumu söyleyemeyeceğim.

Uçurtma alanları özenle seçilmiyor ve yine mehmet bey tarafından belediyelere satılan logolu altıgen uçurtmaların belediye tarafından ücretsiz dağıtılması ile başlayıp, o uçurtmaların biribirine dolanması ile sona eriyor :shock:

Geçensene davet etmesede gidip uçurtma uçurmuştuk festivalde, arada japon uçurtma federasyonu başkanı ve eşi ile tanışma şerefine erişmiştim ama uçurtma uçurulan alan 50 metreye 100 metre kadardı ve bizim maltepe sahilde araba yolu ile deniz arasında yapıldı. bu sene sahildeki elektrik direklerinin sayısı 3 katına çıakrıldı aydınlatmanın artırılması için. sanırım oraya sığmazlar.

Benim nacizane önerim kendinizi yormamanız, bu "uluslar arası" festivalde ulusal uçurtmacılara pek yer ayrılmamış :) tabi bu benim kendi görüşüm.
Spectre

Post by Spectre »

Melih, sana katılıyorum. Geçen sene ben gelmeyi düşünüyordum ama festival alanını görünce vazgeçtim. Eğer bu sene daha güzel bir yerde yaparlarsa gelmeyi düşünebilirim. Aksi taktirde bu senede gelmeyi düşünmüyorum.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Açıklamalarınız için teşekkür ederim.
Martı Uçurtma Kulübünü davet etmeyenin yanında ne işim var?
Melih mesajında sürçü lisan ettin galiba. Gerekli tashihi yapacağından eminim.
Spectre

Post by Spectre »

Rafet bey ilk okuduğumda farketmemiştim, siz böyle yazınca tekrar okudum ve düzelttim.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Post Reply