motorlu şeyler

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
yucelgun

Post by yucelgun »

Valla ne diyeyim Melih Bey tek başınıza teknoloji ansiklopesi gibisiniz. Saygıyla eğiliyorum önünüzde...
batuhanalkan

Post by batuhanalkan »

ben model uçak yapacagım aradıgım özellikler şöyle:
parçaların çizimi olcak ben onları yazıcıdan çıkaracagım kopya kagıdıyla
tahtaya geçirecegim (ince) sonra kıl testereyle bu parçaları kesip birleştirecegim bilgili biri varsa yardımcı olsun
batuhanalkan

Post by batuhanalkan »

ha birde aklıma gelmişken pervane sorunumuz var motorlarımıza iyi rüzgar verecek pervaneler bulamadık ne önerirsiniz? otorlarımızda 10 milyonluk bir arabanın içinden çıktı o kadarda kuvvetli dönmüyor bn bunu 18 watla çalıştırmayı denicem dee nasıl yapıcam okadar agırlıgı tartıcak ne yapabilirim walla arkadaşlar gülmeye başladı bize birşey yapıp agızlarını tıkamak istiyorum yoksa yakında kötü kötü lakab takacaklar
dalga felan geçecekler karizma gider wallahi

melih bey

Özetle onları kullanacaksan 12 voltluk aküye ihtiyacın var ama benim önerimi dinlemek istersen, kumandalı model uçaklarda da kullanılan oldukça güçlü ve iyi motorları "şarjlı süpürge motoru" diye hurdacılardan toplayabilirsin, bu motorlar 3 adet kalem pil ile gayet güzel çalışır, özellikle de 3 adet şarjlı pil ile verecekleri güce inanamazsın, üstelik o piller de süpürgenin içinden çıkar. demişsiniz bu motorlar bayagı büyükmüş birde burada hurdacı yokkii
Melih

Post by Melih »

batuhanalkan
Elektrik motorlu uça birşey yapacaksan motor en büyük, piller de en ağır şey olacak uçakta. Oyuncak arabadan sökeceğin motorun olacağını sanmam, süpürge motoru 5-6 santim boyunda ve 4 santim çapında birşeydir ve evet birhayli de ağardır, piller desenonlar da öyle. bu motorları 7.2 volt ile yani 6 adet şarjlı pil ile çalıştırırsan yeterli gücü üretirler. 18 voltu vermek için kullanacağın 15 adet şarjlı pilin, gövde kılıfları ve konta uçları okadar ağır olur ki, onu uçurmak için kulanabileceğin bir uçak veya motor bulabileceğini sanmıyorum. Pil sayısının artması her pilin enerji üretmeyen bu tür kısımlarının miktarını da artıracağı için çok zorlanacağın kesin.

Tahta ve kıl testeresine gerek yok, uçak yapacaksan ve motorlu olacaksa ağırlıktan tasarruf etmek için normal ahşap kullanamazsın, balsa ağacı lazım onu d afalçata ile kesersin. Benim önerim ucuz ve güzel bir çözüm olarak, izolasyonculardan 5 milyona alabileceğin yoğun mavi köpükten gövdeyi. Beyaz hafif köpükten de kanatları yapıp sertleştirmen(bant sararak) olacaktır.

bir aralar hazırladığım http://www.netdergi.com/rcmodel/ adresinden, köpük kesme alet yapımı ve sizinki gibi, basit malzemelerden uçak yapma planlarımı ve sonuçlarını okuyabilirsiniz. Size çok yardımı olacağına inanıyorum ancak dediğim gibi kumanda setinizin olması lazım öncelikle.
batuhanalkan

Post by batuhanalkan »

var zaten o 10 milyonluk aldıgım arabanın uzaktan kumandası fln var
bu köpük levha yerine başka ne tür şeyler önerirsin burdaklier bayagı kalın inceltmek gerek uzun iş sufonun videousunu çekebilirmisin merak ediorum
Last edited by batuhanalkan on Sat Jun 03, 2006 6:02 pm, edited 1 time in total.
Melih

Post by Melih »

Onları yaptığım dönemde (2002-3) dağda yaşıyordum fotoğrafı bulduğuna şükretmen lazım :)

Kumandadan kastım oyuncaklardakler değil, ciddi rc kumanda sistemleri. bunlar alıcı cihaz, verici cihaz ve servo kontrollerdne oluşur. Motor bağlayacaksan da daha önce bahsettiğim ESC bağlanır. arabadan sökeceğin kumandayı uyumlu hale getirmen hemen hemen imkansız. Ama denemekten zarar gelmez, ne acaip malzemelerdne neler yapılır çok gördüm :)
batuhanalkan

Post by batuhanalkan »

bu servo güçlü motor fln sizde varmı ne kadara satarsınız? birde işyeriniz nerde benim dayım orda yaşıyor ona söylerim sizden alır kargoyla yollar
Altan
Site Admin

Post by Altan »

http://www.modelucak.com
Bu adresten bulabilirsin.
Yaptığın işler model uçaklarla çok yakından ilgili olduğu için daha önce www.modelci.net adresine bak demiştim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

batuhanalkan

Benden değil ama birçok mode sitesinden alabilirsin bu malzemeleri. ama önce araştır.
batuhanalkan

Post by batuhanalkan »

bu mugiyi yapmak için gerekli parçayı nerden buldunuz?
ist. hangi dükkanından
Melih

Post by Melih »

biraz araştırma yap parça listesi var, internette sürü ile modelcilik forumu var ve de sürü ile model mağazasının web sitesi var, gerisi sana kalmış.
batuhanalkan

Post by batuhanalkan »

internette çok pahalı küçücük bir motor 60 lira servo fln pil derken
birisinde varsa bana satabilirmi kullanılmışlardan mugi yapacagımda
modelsitesinde servolar çok degişik
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Batuhan bu konular için uygun yer burası değil. Uçurtma konusunda yardımcı oluruz da model uçak konusu için ilgili forumlardan daha iyi yardım alırsın. İkinci olarak bu işler pek ucuz değil. Tahmin edeceğin fiyatların çok üstüne çıkarsın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Locked