14 Mayıs Küçükçekmece Belediyesi 3. Geleneksel Uçurtma Fest.

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
beta_x

14 Mayıs Küçükçekmece Belediyesi 3. Geleneksel Uçurtma Fest.

Post by beta_x »

14 Mayıs 2006 13:00'de Küçükçekmece Belediyesi 3. Geleneksel Uçurtma Festivali Halkalı Ziraat Mektebinde düzenlenecekmiş.

Yeni zehirlenmiş bir üye olarak sizleride orada görmek (geçen yıl olduğu gibi) beni ve uçurtma gönüllülerini mutlu edecektir.

Saygılarımla
abdullah

Post by abdullah »

Bu hafta sonu başka bir etkinlik yoksa geçen seneki gibi oraya gidelim derim .gerçi Erhan beyin çamaşırlarından biri kaybolmuştu orada :lol:
Last edited by abdullah on Thu May 11, 2006 8:01 pm, edited 1 time in total.
uçurtmayı vurmasınlar
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bence de bu festivalde olmak gerek.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
beta_x

Post by beta_x »

Merak etmeyin.Çamaşır olayını çözeriz :lol: Kimseyi çıplak göndermeyiz. :D

Zehiri geçen sene almış birisi olarak.Bu sene ne gibi etkileri olur hala düşünüyorum.

Başlığı yanlış yere açmışım sanırım.Hatamı mazur görmenizi rica ediyorum.Sabah yolda afişi görür görmez, şirketten uyanamamış bir insan olarak haber vermek istedim.

Neyse görüşmek dileğiyle :wink:
beta_x

Post by beta_x »

KÜÇÜKÇEKMECE'NİN SEMALARINDA
UÇURTMALAR UÇACAK....
12 MAYIS 2006
İki yıldır geleneksel olarak düzenlediğimiz “Uçur Beni Uçurtmam” şenliğimizin bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Her yaştan tüm ilçe halkımızın davetli olduğu ve Belediye Başkanımız Sayın Aziz Yeniay'ın da katılacağı şenliğimizi 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştiriyoruz. Başkanımız Sayın YENİAY, Anneler Günü münasebetiyle ilçemizde seçilen yılın annelerine hediye takdim edecek.

Karagöz- Hacivat, palyaço gösterileri, uzun bacak, illüzyon gösterisi, ip çekme yarışması, çuvalla koşu yarışması, uçurtma yarışması, çeşitli sürprizler ve ikramın yer aldığı şenliğimize katılım ücretsiz olup her katılımcıya uçurtma armağan edilecektir.

Geleneksel “3.Uçur Beni Uçurtmam” şenliğimize;

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.

YER : Halkalı Ziraat Mektebi Bahçesi
TARİH: 14 Mayıs 2006, Pazar
SAAT : 13:00

PROGRAM:

Açılış ve İstiklal Marşı
Protokol konuşmaları
Uzun bacak, Palyaço ve diğer animasyon gösterileri
Yarışmalar
Konser
Yarışmalarda dereceye girenlere ödül töreni

NOT: Basın mensuplarımız için Başkanlık binamız önünden saat 12:30'da araç kaldırılacaktır.
abdullah

Post by abdullah »

Kimseden ses çıkmıyor bakıyorumda :lol: Yarın Pazar günü Küçükcekmeceye gelen yokmu,(Kimse varmı orada). :lol: :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
erol

Post by erol »

Ben üzülerek gelemiyorum... Benim yerime de eglenin :D
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Gidelim.
http://www.ucurtmaplanlari.com
beta_x

Post by beta_x »

Ben ve kızım yarın oradayız.Sizlerle tanışmayı isteriz.

Sizi nasıl bulacağız peki :lol:

Sorularımdan sıkılmayacağınızı umuyorum :wink:
abdullah

Post by abdullah »

@ bizi bulman çok kolay :lol: Gök yüzüne bak onun altındayız ... :lol: :lol: Şaka bir yana uçurtmalardan belli olur ...
uçurtmayı vurmasınlar
beta_x

Post by beta_x »

Resimler yükleniyor...

Image Image Image Image Image

ve Altan tarafından K.Çekmece Beldiye Başkanı Sn. Aziz Yeniay'dan teslim alınan plaket için yaptığımız küçük tören....

Image bu da plaket Image
Last edited by beta_x on Sun May 14, 2006 7:36 pm, edited 1 time in total.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bu seneki festival iyi hazırlanmış. Öncelikle çok geniş bir araziyi düzeltmişler. Çok geniş ve düzgün bir saha gerektiğini anlamışlar ve çözmüşler. Bu sene dağıtılan bedava uçurtmalar geçen senekilerden çok daha iyi ve çok daha çeşitliydi. Uçurtmalar uçuyordu. Belediye başkanı bir konuşma yapıp kaçmadı. Bütün festival süresince bizzat oradaydı. Martı Uçurtma Kulübünü sahada ziyaret edip, bizlerle uçurtma uçurdu. Ödülleri de kendisi dağıttı. Demek belediye uçurtma festivalinin önemini anlamış. Katılımcı çok fazlaydı. Gökyüzünde çok fazla uçurtma vardı. Güzel bir görüntüydü. Bölge halkının festivali sevdiği belli.

Geçen sene Balacan uçurtma ödül işlerini halletmişti. Bu sene bizim kulübe bu sorumluluğu verdiler. Sayın Başkanımız Halit Cebeci de jüri görevini bana verdi. Bütün sahayı turlamaktan canım çıktı. Yarışma sonunda zor bela ödül alabilecek uçurtma bulabildik. Çünkü herkes bedava uçurtma var diye gelmiş. Kimse uçurtma yapmamış. El emeği kendi uçurtmasını yapıp gelen bir kaç kişi ödül aldı. En gariban uçurtmalar ödül aldı. Uçurtmalar çok güzel olmayabilir ama onları kıymetli ve değerli yapan şey el emeği ile bizzat sahipleri tarafından yapılıp festivale gelinmiş olmasıydı. E hazır bedava dağıtılan uçurtmalara ödül verecek değildik ya.

Bu tuhaflığın ortaya çıkmaması için, bir dahaki etkinlikte iyi bir organizasyon yapılması için Balacan Uçurtmadan bir söz aldım. Öncelikle yarışacakların ön kayıt yaptırması, uçurtmaların el yapımı olma şartı yerine getirilmeliydi. Umarım bu gelecek sene yapılır. Ayrıca duyurular yapılırken yarışma koşulları da bildirilmeli. Bunun için bir web sitesi açmak, okullara afiş dağıtmak yeterli.

Belediye Kulübümüze de katılımından dolayı bir plaket verdi. Adet yerini bulsun diye geçiştirme bir şenlik yapmayıp, düzgün bir şey olsun diye uğraşan, geçen şenliğe göre oldukça toparlanmış bir şenlik düzenleyen belediyemize teşekkür ederiz.

Bu hafta pilleri şarj edemediğim için doğru dürüst fotoğraf çekemedim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Festival alanı gerçekten güzeldi . Festivale ilgi çok fazlaydı ve havada yüzlerce uçurtma vardı. Gökyüzünde yer bulmakta zorlandık.
Altan bugün çok çalıştı :D

Festivali organize edenler için sanırım başarılı bir festivaldi ancak biz kalabalıkta uçurtma uçurmak için çok zorlandık. Etrafınıza şerit de çekseniz insanlar dibinize kadar gelmeden duramıyor.

Herkes gittikten sonra biz biraz daha kalıp uçurduk. Önümüzdeki festivallerle ilgili bol bol sohbet ettik.

@Beta x
Fotoğraflar için teşekkürler. Kalabalıktan çok sohbet edemedik ama sizi aramızda daha sık göreceğimizi tahmin ediyorum.

Bu gün bir şeyin farkına vardım. Klasik altıgen uçurtmalar eğer düzgün yapılırsa havada çok etkileyici görünüyorlar. Erhan Bey ile birer tane yapıp uçurmaya karar verdik.
http://www.ucurtmaplanlari.com
levent

Post by levent »

Çekmeceye geldim, fakat yeri bulamadım, biraz başım ağrıyordu, baktım artıyor, bende migrenimden korktuğum için hemen geri döndüm, yeşilköyde bir ağrı kesiciyle birlikte bir iki uçurtma havalandırınca hiçbişeyim kalmadı.
K.Çekmecede güzel etkinlik olmuş, iyiki ordaymışsınız, renk katmışsınız.
abdullah

Post by abdullah »

Küçükçekmece uçurtma şenliği ile ilgili birkaç fotoğrafta benden ... :lol: :lol:

Küçükçekmece belediye başkanı Fanatik uçurtmamı uçururken ..
Image

Diğer fotoğrafları görmek için linki tıklayınız ...

http://www.resimgalerisi.net/AALP/sergi.php?sid=611
uçurtmayı vurmasınlar
Post Reply