Online Fener Uçurtma Yapımı
- Altan
- Site Admin
Bahaus'ta çıtalar var. 1 metre boyunda, yuvarlak ya da köşeli her kalınlıkta çıta bulunuyor. Hortum evet akvaryum hortumu oluyor. Bahaus'ta bahçe bölümünde uygun kalınlıklarda hortumlar var. Fakat ikisini de aynı yerden alıp çıtanın hortuma uyup uymadığına bakabilirsin.
Hortum herhangi bir nalburdan ya da akvaryumcudan edinilebilir.
Pek çok kırtasiyeden rahatça renkli defter kaplama malzemesi bulunabilir.
Rafet bey, siyah çöp torbası uçurtmaya yakışmıyor. Renkli bir şeyler kullanın.
Hortum herhangi bir nalburdan ya da akvaryumcudan edinilebilir.
Pek çok kırtasiyeden rahatça renkli defter kaplama malzemesi bulunabilir.
Rafet bey, siyah çöp torbası uçurtmaya yakışmıyor. Renkli bir şeyler kullanın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- M. Rafet ÖZALP
Online FENER çalışmasına;
İstanbul, Bursa, Samsun, Kütahya ve yakında Mersin ilimizden de katılım olacak.
Halit Bey ne iyi ettin de bunu akıl ettin.
Teşekkürler.
Tavsiye ettiğiniz hortumu temin etmek üzereyiz. Geldiğinde ilk resimi yollayacağım.
İstanbul, Bursa, Samsun, Kütahya ve yakında Mersin ilimizden de katılım olacak.
Halit Bey ne iyi ettin de bunu akıl ettin.
Teşekkürler.
Tavsiye ettiğiniz hortumu temin etmek üzereyiz. Geldiğinde ilk resimi yollayacağım.
- M. Rafet ÖZALP
Kaplık
Benim gençlerde Altan gibi düşünüyorlar. Renkli defter kaplıklarından almayı istediklerini söylediler. Onları kırmadım, Altan Bey seni mi kıracağım. Kabul.
Her türlü öneriye açığım.
Teşekkürler.
Her türlü öneriye açığım.
Teşekkürler.
- Halit
- Site Admin
Bauhaus'ta bildiğim kadarıyla 2 değişik çıta var. Bunlardan biri çam diğeri gürgen. Gürgen olanlarda boylu boyunca iz çizgiler var. Çam olanlar ise daha açık renkli ve iz çizgisiz. Aslında herikisi de olur. Yuvarlak olanları tercih edin.
Naylon bulmak konusunda sıkıntı olursa siyah çöp torbası üzerine beyaz şekiller vb yapıştırmak da mümkün.
Bugün Ferruh ile görüştük. Uçurtmanın ölçüsü ne olsun diye sorduğımda 3 metre olsun dedi. 3 değil ama 2 metre yüksekliğinde yapılabilir aslında. 2 metre için herhalde 10 veya 12 mm çıta yeterli olur. 2 metre uzunluğunda çıta bulmak ve taşımak zor. bağlantı parçası yapmak lazım.
Naylon bulmak konusunda sıkıntı olursa siyah çöp torbası üzerine beyaz şekiller vb yapıştırmak da mümkün.
Bugün Ferruh ile görüştük. Uçurtmanın ölçüsü ne olsun diye sorduğımda 3 metre olsun dedi. 3 değil ama 2 metre yüksekliğinde yapılabilir aslında. 2 metre için herhalde 10 veya 12 mm çıta yeterli olur. 2 metre uzunluğunda çıta bulmak ve taşımak zor. bağlantı parçası yapmak lazım.
http://www.ucurtmaplanlari.com
slm
@halit
yapı marketlerde satılan çıtalar kavalye adıyla satılıyor ve kayın ağacından yapılıyormuş...oldukça ağırlar...acaba yine yapı marketlerde satılan 3m boyunda 8-10 mm enindeki aliminyum boruları alıp kessek olurmu??
yapı marketlerde satılan çıtalar kavalye adıyla satılıyor ve kayın ağacından yapılıyormuş...oldukça ağırlar...acaba yine yapı marketlerde satılan 3m boyunda 8-10 mm enindeki aliminyum boruları alıp kessek olurmu??
Eray Kara
- Halit
- Site Admin
Alu çubuk veya profiller bu iş için uygun değil. Rüzgarın etkisi ile şekil değiştirdiğinde tekrar eski haline dönmüyor ve uçurtmanın şekli bozuluyor. Ben Bauhouse 'tan sık sık tahta çıta alıyorum. İstediğiniz her ölçüde var ve dediğim gibi çam ağacından olan da var. Gürgen bile almış olsanız fark etmez. Kafanızı çok karıştırmak istemiyorum aslında . Herhangi bir ağaçtan bir çıta temin edin yeterli. Etrafınızda marangoz varsa ondan da alabilirsiniz.
Sevgiler
Sevgiler
slm
@halit
burada bauhause yada benzeri büyük marketler yok oyüzden yuvarlatılmış çıta bulmak pekte kolay olmuyor...şu karbon ve fiberglass(özellikle solid) çubukları illa yurtdışındanmı almak gerekiyor?...ülkemizde kullanıldıkları yerler yokmudur?...buarada fenere ışıkta koysakmı??
burada bauhause yada benzeri büyük marketler yok oyüzden yuvarlatılmış çıta bulmak pekte kolay olmuyor...şu karbon ve fiberglass(özellikle solid) çubukları illa yurtdışındanmı almak gerekiyor?...ülkemizde kullanıldıkları yerler yokmudur?...buarada fenere ışıkta koysakmı??
Eray Kara
- Altan
- Site Admin
Bahaus'ta yuvarlak çıta çok rahat bulunuyor. Hatta en fazla yuvarlak çıta bulunuyor. Karbon çıtalar buralarda bulunabiliyor ama pahalı oluyor.
Fener için karbon çıtaya gerek yok. Karbonlara bazı esnetme ve kavis gerektiren yerlerde ihtiyaç oluyor. Çoğu uçurtma karbon olmadan rahatça yapılır.
Fener için karbon çıtaya gerek yok. Karbonlara bazı esnetme ve kavis gerektiren yerlerde ihtiyaç oluyor. Çoğu uçurtma karbon olmadan rahatça yapılır.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
sevgili altan yuvarlatılmış çıtayı ben Samsun'da pek bulamıyorum...yapmayı düşündüğüm bazı modellerde karbon çubuklar daha güzel duruyor(enigma vs.), bazılarındada solid fiberglass çubuklara ihtiyaç var...bu çubukların farklı kullanım alanları hakkında bilgisi olan varsa öğrenilip oralardan temin etme yoluna gidilebilir...yoksa devamlı yurtdışından getirtmek sıkıntı:(...yada sizin böyük şehirden:)) bulabilme imkanınız olursa biraz pahalıda olsa almak isterim...sevgiler
Eray Kara
- M. Rafet ÖZALP
Online Fener
Söylediğim gibi biz hazırız.
Çıtalarımız; Çam, Kavak, Gürgen ve Ihlamurdur.
Gürgen ve Ihlamur fırınlanmıştır.
Resimlerimiz için tıklatın.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/sergi.php?sid=101
Çıtalarımız; Çam, Kavak, Gürgen ve Ihlamurdur.
Gürgen ve Ihlamur fırınlanmıştır.
Resimlerimiz için tıklatın.
http://www.resimgalerisi.net/rafet/sergi.php?sid=101
- Altan
- Site Admin
Halit sağolsun bana karbon çubuklardan getirdi. Benim planım yıl içinde 10 tane kadar uçurtma yapmak. Elimdeki karbonları buna göre getirttim, ama paylaşırım. Boyları 1 metre. Halit getirebilmek için kestirmek zorunda kalmış.
Aman Halit kızmasın. Yoksa o çıtaları çok daha pahalıya getirtmek zorunda kalırdım. Kendisine bir kere daha teşekkür ederim.
Neyse uzatmayalım benim çıtalar zaten hazırdı, ben bekliyorum.
Neyse uzatmayalım benim çıtalar zaten hazırdı, ben bekliyorum.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Halit
- Site Admin

benim malzemeleri resimlerde görebilirsiniz. Torbalar biraz kalın ve dolayısıyla ağır. Örgülü hortum da biraz ağır. Herhangi bir hortum da işi görür aslında.
Şimdi torbaların yazılarını ortada bırakacak şekilde alt ve üstlerini kesip atacağım. Fenerin altını bir torbadan üstünü diğer torbadan yapacağım.
Çıta olarak elimdeki çıtalardan 5 mm olanları kullanacağım ( sadece onların sayısı yetiyor)
Örgülü hortumdan veya yarın bulabilirsem iç çapı yaklaşık 4-5 mm gelen pnömatik hortumdan 8 adet yaklaşık boyları 2 cm uzunluğunda parçalar keseceğim.
online fener...
Mersin'den de ''online'' katılmak isteriz...
Ayrıca çok güzel fikir,tebrikler...
Malzeme sıkıntımız yok...
Altan bey'e çöp torbası konusunda katılıyorum...
herkese kolay gelsin...
Ayrıca çok güzel fikir,tebrikler...
Malzeme sıkıntımız yok...
Altan bey'e çöp torbası konusunda katılıyorum...
herkese kolay gelsin...
Çetin Tepret
- M. Rafet ÖZALP
Hortum
Biz iki çeşit hortum edindik;
1- İnşaatlarda seviye tesbiti için kullanılan ve suterazi diye isim taktıkları şeffaf hortum.
2- Elektrikçilerin kullandığı ısıtıldığında küçülen siyah hortum. Bu hortum çıtadan büyük olduğunda ısıtılınca küçülüyor ve tam çıtaya göre oluyor. Ama hortum yarı yarıya küçüldüğü için çıtaya adeta yapışıyor.
Kolay gelsin.
1- İnşaatlarda seviye tesbiti için kullanılan ve suterazi diye isim taktıkları şeffaf hortum.
2- Elektrikçilerin kullandığı ısıtıldığında küçülen siyah hortum. Bu hortum çıtadan büyük olduğunda ısıtılınca küçülüyor ve tam çıtaya göre oluyor. Ama hortum yarı yarıya küçüldüğü için çıtaya adeta yapışıyor.
Kolay gelsin.