Alternatif Uçurtma mekanları

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
erol

Alternatif Uçurtma mekanları

Post by erol »

Yeşilköy'den başka uçurtma için uygun mekan önerileriniz varmı?
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Ali

Post by Ali »

Dragos'da sahil cok müsait. Adalara doğru manzara da cok guzel. Karadan denize dogru esen ruzgar oldugu zamanlarda ki genelde aksam ustu saatlerinde oyle.

50 metre kadar da bir aalga kıran var, gosteri ucuslari icin ideal.

Ara sıra helikopter geciyor onun disinda bir problem olmuyor (bana bir kac kere rastladi)

Geleceginizde haber verin ben de gelirim.

Iyi ruzgarlar,

Ali
erol

Post by erol »

Tesekkurler Ali, bu hafta icinde gelip bir bakmak istiyorum o taraflara. 3 haftadir duzgun ruzgar goremedik. Bize alternatif mekanlar gerekiyor.
Erol Dinneden
cimcoz

Post by cimcoz »

Çıldırmak üzereyim, Moda'da burnumun dibinde uygun alan varmış da haberim yokmuş :evil:
Moda'da eski iskelenin ordan Yoğurtçu Parkı'na (Fenerbahçe Stadı'na) doğru olan sahil bölümü tipik bir Kadıköy Belediyesi sahil düzenlemesindeydi. Ağaçlar, sokak lambaları, virajlı yürüyüş yolları, oyun parkları, cafe alanları vs. Çok hoş tabii ama iki ipli uçurtma uçurmak için uygun değil. :(
Bir ara Moda-Fenerbahçe sahil yolu yapılacak diye Yoğurtçu Parkı'nın ordan kapattılar sahil yolunu ve o taraflara uzunca bir süre gitmedim. Diğer tarafı ise açıktı ve oralarda bir faaliyet yoktu. Ancak geçenlerde Türkiye-Kazakistan maçına gittim, dönüşte de kısa olduğu için sahil yolunu bir deneyeyim dedim. Bir geçtim ki büyükçe bir alanda herhalde yol çalışması için bütün çevre düzenlemesi yıkılmış, dümdüz bir alan olmuş. Gerçi yumruk büyüklüğünde taşlar var bolca ama en azından boş vakit bulduğumda yarım saat için bile olsa yürüyerek gidip biraz uçurabileceğim bir alan var yanı başımda. Konumu itibarıyla çoğu rüzgarı alacaktır diye düşünüyorum, bu yakınlarda gidip denemeyi düşünüyorum.
Umarım orası uzunca bir süredir öyle değildi, yoksa saçımı başımı yolacağım böyle bir alan vardı da ben deliler gibi etrafta yer arıyordum diye :?
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir insanın bidiğini zannettiği şeyi öğrenmesi imkansızdır...
Epiktotes
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Taşlar çok sorun olabilir. Geri geri giderken takılmamak mümkün değil. Kesinlikle insanı düşürür. Anlaşılan çok da tozlu bir yer, akşama kadar bir avuç toz yutarsın. Neyse bir dene bakalım.

Senin maçlar ne oldu?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cimcoz

Post by cimcoz »

Teklerde çeyrek finalde yenildim :( , çiftlerde final oynayıp ikinci olduk :)
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Tebrikler.

Moda'da uçurtmayı denedin mi?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cimcoz

Post by cimcoz »

Henüz fırsatım olmadı, hava uygun olursa Cumartesi deneyeceğim.
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
cimcoz

Post by cimcoz »

Cumartesi günü Moda'da bahsettiğim yerde uçurdum :D . Bilgiler ve fotoğraf şu linkte:
http://www.cimcoz.com/Huseyin/Ucurtma/2 ... /index.htm
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Bir gün Anadolu'ya yayılacağımızı biliyordum :-))
Böyle alternatif yerler olması çok güzel aslında. Keşke şöyle İstanbul 'un güzelliklerinin de görülebileceği ( boğaz vb gibi ) yerler bulabilsek.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Evet daha manzaralı yerlere açılalım.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
erol

Post by erol »

Birkaç gündür alternatif mekan arayışı için Model uçak forumlarına bakıyordum. Problem ise bizim için güzel bir haber olan rüzgarın varlığının onlar için kötü bir haber olması. İstanbulun iyice dışına açılmış durumdalar. Bu arada iki farklı mekanda uçurtma denemelerinde bulundum biri oturduğum Göksu sitesinin arkasındaki tepe. Nispeten yakın sayılabilecek bir enerji nakil hattı mide bulandırıyor, iki uçurtmadan fazlasını da kaldırmaz. Diğeri Acıbadem Validebağ korusunda açık bir alan. Binalardan çok fazla uzaklaşmadığım için iyi rüzgar alamadığımı düşünüyorum. Boş bir vakitte buraya tekrar gidip daha ilerilere bakacağım. Boğaza nazır bir yer bulma fikri çok güzel. Sarıyer civarında açık alanlar bulunabileceği gibi beykoz ve ilerisinde de birşeyler bulunabileceğimizi düşünüyorum. Bu amaçla ilk fırsatta bir araştırma gezisine çıkacağım. Bu Cumartesi Polonezköy tarafına gideceğim umarım rüzgarlı bir açık alan ve lezzetli mangal ürünleri bulabilirim :)
Erol Dinneden
cimcoz

Post by cimcoz »

Bizim Yeşilyurt'taki bir etkinliğimize katılan model uçakçı Fatih Bey Yakacık taraflarında bir yerlerden bahsetmişti. Rüzgar konusu aslında çok uygun çünkü bahsettiği yerde sabahları rüzgar olmuyormuş, o saatlerde alanı model uçakçılar kullanabiliyor, öğleden sonraları ise rüzgar çıkıyormuş, böylece onların yerine uçurtmacılar gelebilir :wink: .
Erhan Bey bahsettiği yerin neresi olduğunu anlamıştı, ilgilenen olursa detayları öğrenebilirim.
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
erol

Post by erol »

Ögrenebilirseniz sevinirim, Polonezköy tarafında çok dolaşmama ragmen uçurtma için uygun bir mekan bulamadim :? . Bu hafta uçuramayacagız galiba diye dusunurken bir umut yesilköy sahile gittim ve haftalardır olmadığı kadar güzel bir rüzgara denk geldim. Uçurtmalar yeri inmedi tabiki :D
Erol Dinneden
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Evimden bir kaç sokak uzakta tepede uçurtma uçurdum biraz. Rüzgar çok değildi ama yine de 1.5 saat oyalanmışım. Son dakikada önüme şu araba geldi. Hava kararmaya başladığı için ben de kaçtım.

Image

Image
Bir dahaki sefere şu tepeye bir bakacağım. Aslında sol tarafta çok güzel yeşil, geniş bir alan var. Ama o bölge Nükleer Araştırma Merkezine ait ve askeri bölge.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply