Uzaktan Kumandalı Uçak
- Altan
- Site Admin
Ohoooo sen de daldan dala...basari wrote:Bide ben planör düşünüyom dağya yakın yerde oturuyoz. Planörle atlayıp uçabilirim dağdanhem daha ekonomik olur motorsuz tabi arıyorum
planörü en ucuza nerden temin ederiz
Planör dediğin ne ola ki? Sen atlayıp uçacağına göre delta kanat diyorsun galiba. Ne yazık ki bunlar da hiç ucuz şeyler değil. Ayrıca tehlikelidir. Eğitim alınmadan uçulamaz. 1500$ gibi başlayan fiyatlar üstüne 500$ gibi eğitim masrafları, yani çok pahalı.
Belli ki sen de uçan her şeye ve uçmaya sevdalısın. Ben de öyle. Şu an en ucuz seçenek uçurtma.
Uçmak için yamaç paraşütü senin seveceğin şeylerden biri. Daha küçüğü power kite.
http://www.flexifoil.com/
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
slm
Eray Kara
Demek oda pahalı
o zaman bir düşünelim bakalım thk sitesinde gördüm uçak ve planör kursları var üstelik ücretsiz bu kurslara katılmayı denicem fakat tanıdık birine ihtiyaç var. Yani torpile yoksa bizi kurslara kolay kolay almazlar
tanıdıklarınız varmı acaba yoksa başka şekilde olmayacak yani 
Uçurtma Meraklısı
Melih arkadaş senin dediğin gibi uçağı kendim ucuza yapmak istiyom, fakat şu motor ve uzaktan kumanda olayı karışık biraz Bursada uçak motoru yapan bir yer buldum bulmasına ama motor pahalı wing hobbies diye bir yer var burda motorun fiyatı 200 dolar çok pahalı tabi bide satıcının dediği motorun ismini sordu bende bişey diyemedim bide önce uçağı yap sonrada motorunu alırsın dedi. Sorum şu daha ucuza ve hatta ikinci el uçak motoru daha çok elektrikli ve pilli arıyom benzinli bana yaramaz bide senin ev veya cep tel numaranı alabilirmiyim burdan iletişim kurmak zor kendi ev telofonumuda verebilirim. Bu uçak işini ciddiye alıyom, ben 200 dolara yeni uçak alırım. Yani bu konuda bir yardım istiyodum diğer arkadaşlarda yardım edebilirse sevinirim 
Uçurtma Meraklısı
bulabileceğin en uygun fiyat ve en en iyi hizmet, altanın dediği gibi www.towerhobbies.com adresinde.
elektrik motorunun kendien göre kolaylıkları var ama motorlu uçak yapacaqksan söyleyeyim o iş ucuza çıkmaz. Elektrik motorlarında 400 lük motor 20 milyon civarında. Ama 60 milyondan daha ucuza bulacağın pil paketi işe yeramaz, sırf iyi bir şarj aletine 200$ vermen de mümkün. Benzinde güç çok yüksek ve daha az masraflı, tabi kullanımı daha zor elektriğe göre.
Benim tavsiyem oralarda profesyönel birileri ile takıl bukadar yapmayı istiyorsan da yılda 1000$ ve üzeri masraf etmeye kendini hazırla. Planör için uygun bir yerde oturuyorsun bence delta planörler ile başla. İlk başlangıç için de eğlenmek için de iyi bir alternatifler. Bunları uçurman normal mdle uçak uçurmaktan çok farklı, seni modelci yapmaz ama çoook eğlendirir, üstelik de çok çok ucuza.
@altan, zagi tarzı kumandalı delta modelleri uçurmak için model uçak eğitimine de trainer uçurmaya da gerek yok, bunlar tam fun model. mustang hobbies de, model uçak işini fazla sevmeyenlere bulardan satıyorlar
elektrik motorunun kendien göre kolaylıkları var ama motorlu uçak yapacaqksan söyleyeyim o iş ucuza çıkmaz. Elektrik motorlarında 400 lük motor 20 milyon civarında. Ama 60 milyondan daha ucuza bulacağın pil paketi işe yeramaz, sırf iyi bir şarj aletine 200$ vermen de mümkün. Benzinde güç çok yüksek ve daha az masraflı, tabi kullanımı daha zor elektriğe göre.
Benim tavsiyem oralarda profesyönel birileri ile takıl bukadar yapmayı istiyorsan da yılda 1000$ ve üzeri masraf etmeye kendini hazırla. Planör için uygun bir yerde oturuyorsun bence delta planörler ile başla. İlk başlangıç için de eğlenmek için de iyi bir alternatifler. Bunları uçurman normal mdle uçak uçurmaktan çok farklı, seni modelci yapmaz ama çoook eğlendirir, üstelik de çok çok ucuza.
@altan, zagi tarzı kumandalı delta modelleri uçurmak için model uçak eğitimine de trainer uçurmaya da gerek yok, bunlar tam fun model. mustang hobbies de, model uçak işini fazla sevmeyenlere bulardan satıyorlar
Bu motorların fiyatı iyi gibi ama bunlara kumanda falan nasıl olucak bilemiyom bide bunları nasıl alıcaz en fazla 200-250 ytl yi bulurum bu fiyatlarda uçaklar olurmu melihin verdiği şemadaki gibi köpükten yapmayı amaçlıyom uçağı motorun dışında nelere ihtiyaç var uçak dışında ona göre yapalım. Mesala mixserli radyo 2 selvo alıcı vede kumanda en son motoru aldıkmıda bu iş tamamdır. Planörü şimdilik düşünmüyorum daha sonra ona geçicem. Şimdi http://www.towerhobbies.com/promos/05so ... index.html bu siteden bazı uçak motorlarının resmini yayınlıyom siz hangisini tavsiye edersiniz linkleri burdaki üçünün fiyatı bana göre sanki 79 dolarada var 94 dolarada bunlar uçak motoru galiba eğer öyle değilse hiç uğraşmıyalım bu siteden nasıl alıcaz bide bunları
burdakilerde o üçünün resmin linkleri var
http://www.4shared.com/file/185574/d11a ... 5_175.html
http://www.4shared.com/file/185576/3f14 ... g0146.html
http://www.4shared.com/file/185575/a61d ... 44800.html
burdakilerde o üçünün resmin linkleri var
http://www.4shared.com/file/185574/d11a ... 5_175.html
http://www.4shared.com/file/185576/3f14 ... g0146.html
http://www.4shared.com/file/185575/a61d ... 44800.html
Uçurtma Meraklısı
sipariş veriyorsun geliyor onda sorun yok ama ben hala ısrar ediyorum bir usta bul onunla takıl bir süre.
Bu motoru alırsan en fazla masa süsü olur san. Starter almalısın, yakıt almalısın, en önemlisi de güzel bir yakıt deposu veya depo kiti almalısın. Benzin depolarının dibine batan bir sifon sistemi olmazsa benzini düzenli olarak alamazsın motora.
Küçük, ve herşeyi içinde olan bir motorun olsun, ufak bir uçak yapayım dersen 0.049 inçküp hacimli süper küçük COX QUEEN BEE ve COX TEE DEE tipi motorlar var onlardan al, yakıt depoları bile üzerinde, 20.000 devir çeviriyor ve çok keyifliler. 20 $ civarında da fiyatları var. Türkiyede de 40$ falan
Bu motoru alırsan en fazla masa süsü olur san. Starter almalısın, yakıt almalısın, en önemlisi de güzel bir yakıt deposu veya depo kiti almalısın. Benzin depolarının dibine batan bir sifon sistemi olmazsa benzini düzenli olarak alamazsın motora.
Küçük, ve herşeyi içinde olan bir motorun olsun, ufak bir uçak yapayım dersen 0.049 inçküp hacimli süper küçük COX QUEEN BEE ve COX TEE DEE tipi motorlar var onlardan al, yakıt depoları bile üzerinde, 20.000 devir çeviriyor ve çok keyifliler. 20 $ civarında da fiyatları var. Türkiyede de 40$ falan
Usta sen keşke Bursalı olsaydın demek geldi içimdenMelih wrote:sipariş veriyorsun geliyor onda sorun yok ama ben hala ısrar ediyorum bir usta bul onunla takıl bir süre.
Uçurtma Meraklısı
- Altan
- Site Admin
Başarı bu sorular buranın konusunu aşıyor. Bu sorular için uygun olan yer www.modelci.net sitesinin forumlarıdır. Orada sana çok yakın ustalarla tanışabilirsin. Bu arada konuyu iyice kavramadan sakın bir şey alma.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Başarı,
Merak etme ilk paranı emin çöpe atmış olacaksın.
Mustang Hobbies'den Murat Esibatır ile mutlaka görüş derim veya Bursa'dan Eten Kanatlar ile (wing Hobbies)
Ya da bu insanlara ulaşamazsan mutlaka beni ara.
mcetin@zafer.com.tr
Sevgiler
Mustang Hobbies'den Murat Esibatır ile mutlaka görüş derim veya Bursa'dan Eten Kanatlar ile (wing Hobbies)
mcetin@zafer.com.tr
Sevgiler
Murat K. ÇETİN
"Gökyüzü Özgürlüktür"
"Gökyüzü Özgürlüktür"
Kartal wrote:Başarı,
mcetin@zafer.com.tr
Sevgiler
Selam Eten Kanatlar sizin arkadaşınızmı Bursadaki wing Hobbies mi bilmem bir yere gittim orda Bursa adliye sarayına giderrken ulu caddede gönül sokak 46 nolu iş yeriydi ordaki orta yaşlı bir adamla konuştum motoru kendisi yapıyomuş atölyeye benziyodu daha çok, adam motoru çok pahalı satıyo şimdilik ordan almayı düşünmüyom modelci.netteki forumda bir araştırmayı deneyim bakalım nolucak acele etmemeliyim zamanla bu işleride öğrenirim. yardım teklifin için tşk e mail adresinede aynı mesajı yazdım arkadaş hotmail listeme ekleyim dedim olmadı hotmailden bir adres alıp benim hotmail adresimi bsr77@hotmail.com listeye eklersen ordanda daha rahat konuşabiliriz mikrofon ve kameram vardır
Uçurtma Meraklısı