Altıköşe Ayarları
Altıköşe Ayarları
Benim yaptığım altıköşeler nedense bir tarafa doğru yatıyo, düzgün uçması için, ayarlarını nasıl yapmalıyım. Açıklık ne kadar olmalı 
Uçurtma Meraklısı
aynı sorun bende de var;sanırım denge ipinden kaynaklanıyor...En son yaptığım altıgen 120 cm lik çıtalardan oluşuyordu....kendin yap sayfasındaki ölçüleri kendi ölçülerime göre değiştirdim ama yinede başarılı olamadım...Uçurtma sürekli sağ sol yapıyor..
120 cm lik çıtalar için ortadan çıkan ipin kaç cm olması gerekiyor?. Üstteki çıtalardan gelen iplerin kaç cm sonra ortadan çıkan ile bağlanması lazım. Kuyruk iplerinin kaç cm olması lazım?? Yardımcı olabilecek var mı acaba...
Toprakları toprak yapan üstündeki kandır; vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır...
Ne Mutlu Türküm Diyene...
Ne Mutlu Türküm Diyene...
Re: Altıköşe Ayarları
bu başlığa cevap verilmemiş, benim yaptığım altıgendede aynı sorun vardı bu yüzden başlığı yeniden hortlatayım dedim... benim uçurtmamda beş altı metre havalandıktan sonra bir yana doğru yatıyor ve düşüyor... ortadan ve üst iki taraftaki çitanın ucundan çıkan ipleri yarım çita olarak ayarladım denge ipleri denilen şeyler bu ölçüde verilmiş her sitede, ağırda bir kuyruk yaptım uçurtmanın çevresini dört kez dolaşıyor...
uçurtmayı çevreleyen ipleri yaparken çitaların uçlarını sararken biraz fazlaca germiştim çitalar hafiften yamulmuştu bunun etkisi olabilir mi? uçurtma altıgen ama her bir kenarı eş uzunlukta olmadı acaba bununla ilgili bir sorunmu...
birde şu denge işi tam olarak anlatılmamış bunla ilgili bir başlık açılsa teknik çizimler olsa iyi olur kanaatindeyim... uzun denge ipleri herzaman daha iyidir gibi şeyler okudum ama denge nasıl bulunurla ilgili ayrıntılı bir açıklama yok sitede...
uçurtmayı çevreleyen ipleri yaparken çitaların uçlarını sararken biraz fazlaca germiştim çitalar hafiften yamulmuştu bunun etkisi olabilir mi? uçurtma altıgen ama her bir kenarı eş uzunlukta olmadı acaba bununla ilgili bir sorunmu...
birde şu denge işi tam olarak anlatılmamış bunla ilgili bir başlık açılsa teknik çizimler olsa iyi olur kanaatindeyim... uzun denge ipleri herzaman daha iyidir gibi şeyler okudum ama denge nasıl bulunurla ilgili ayrıntılı bir açıklama yok sitede...
- Altan
- Site Admin
Altıgenlerde denge ipleri çıtanın yarı ölçüsündedir. Yani uçurtmanın ucundan ortaya kadar olan mesafedir. Sanırım burada bir hata yok. Denge iplerini bağladıktan sonra düğümlerin kayıp kaymadığını kontrol edin. Aynı şekilde kuyruk bağlantısının da kayıp kaymadığını kontrol edin. Düğümler kaymayacak şekilde düğüm atın. Altıgen şeklindeki simetriniz aşırı bozuk değilse fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Uzman tv de uçurtma diye arama yapın. Orada güzel yapım filmleri var.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
zaten bir hata mı yaptım diye internette arama yaparken uzman tv deki videoyuda görüp hata yapmadığım konusunda emin olmuştum düğümler iyi hiçbir kayma yok, belkide rüzgar yeterli değildi uçurtabilmemiz için ama iki kere denememdede pek başarılı olamadım...Altan wrote:Altıgenlerde denge ipleri çıtanın yarı ölçüsündedir. Yani uçurtmanın ucundan ortaya kadar olan mesafedir. Sanırım burada bir hata yok. Denge iplerini bağladıktan sonra düğümlerin kayıp kaymadığını kontrol edin. Aynı şekilde kuyruk bağlantısının da kayıp kaymadığını kontrol edin. Düğümler kaymayacak şekilde düğüm atın. Altıgen şeklindeki simetriniz aşırı bozuk değilse fazla etkileyeceğini sanmıyorum. Uzman tv de uçurtma diye arama yapın. Orada güzel yapım filmleri var.
çok rüzgarlı bir havada tekrar deneyeyim o zaman....
Bu uçurtmalarda kuyruk da çok önemli. Kuyruğu biraz daha uzat. Ya da denerken altına boş bir pet şişe bağla.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

- Halit
- Site Admin
http://www.ucurtmaplanlari.com
kuyruğu uçurtmanın çevresini dört kez dolaşacak şekilde ayarladım ve sık yaptım, bayada ağır oldu. Olmadı birkezde petşişe bağlıyarak deniyim...Ferruh wrote:Bu uçurtmalarda kuyruk da çok önemli. Kuyruğu biraz daha uzat. Ya da denerken altına boş bir pet şişe bağla.
@Halit
Çocukken yaptığımız bu uçurtmayı yıllar sonra yapmayı unutmuşum, ilk olarak sizin verdiğiniz video ya bakıp öyle yapmıştım.
Uçurttuğum zaman rüzgar kesik kesikti bir kuvvetli olup bir azalıyordu, ya bunla alakalı yada çıta uçlarındaki ipleri sabitlemek için silikon tabancasıyla biraz silikon sıkmıştım belki bu dengeyi bozdu... rüzgarlı bir havada tekrar testettiğimde sonucu yazacağım...