Kündekari Genki

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Spectre

Re: Kündekari Genki

Post by Spectre »

cpekcan wrote:Hepinize değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Ínşaallah birgün topluca beraber uçururuz.Turgaycığım kündekariye ve işçiliğine yine imrendim.Ben kendimi tutamıyorum hemen olsun diye biraz aceleye getiriyorum uçarke n belli olmuyor diye .Yakın zamanda birde kündekari altıgene heveslendirdin beni bak.Rüzgar dersen Tavşanlı dada çok nazlı.Daha Kplotu uçuramadan döndüm kaç defadir.Herkese bol rüzgarlı günler.
Cemal Hocam bu biraz tercih meselesi. Ziya Abi, Turgay ve Yiğit gerçekten özene bezene yapıyorlar. Onların emeği sanırım bizimkilerden çok daha fazla. Ama benim için uçması yeterli. Hatta Erhan benim DC lerin kenarlarındaki ipliklerden nasıl özene bezene yaptığımı bilir. Kendisi az temizlememiştir :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Amerika'da yılda bir yapılan AKA nın yarışmasında bu işçilik çok önemli. Köşe dönüşlerin
/\/\/
\
/
gibi olması gerekiyor. Sonlarda ve başlangıçta ki ip sonları tek tek kontrol ediliyor. Tanıştıüım amerikalılardan biri bana kare dikerken tam başladığı yerde bitirmesi gerektiğini ver her köşede eşit sayıda dikiş olması gerektiğini anlatmıştı. Yani senle benim bu yarışmalardan pek yüksek puan almamız münkün değil.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Ziya

Post by Ziya »

Spectre wrote:Amerika'da yılda bir yapılan AKA nın yarışmasında bu işçilik çok önemli. Köşe dönüşlerin
/\/\/
\
/
gibi olması gerekiyor. Sonlarda ve başlangıçta ki ip sonları tek tek kontrol ediliyor. Tanıştığım amerikalılardan biri bana kare dikerken tam başladığı yerde bitirmesi gerektiğini ver her köşede eşit sayıda dikiş olması gerektiğini anlatmıştı.
Ferruh,
Anlattıkların bana çok ilginç geldi.. Dünyada böyle bir titizliği gösteren uçurtmacılar var demek ki.. Bu tarzda bir yarışmaya girilmeyecekse, bende senin gibi, (bu kadar titizliğe gerek olmadığını) düşünüyorum. Bana kalırsa uçurtmanın mümkün olduğu kadar çeşitli rüzgar aralıklarında ve düzgün uçması önemli.
Paylaşım için teşekkürler.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Herkeze yorumları için teşekkür ederim.
Ziya wrote:@ Turgay, Desen çok yakışmış, Imagearalardaki boşluklar uçurtmaya ayrı bir hava katmış.. kuyruk kısmı aynı renklerdenmi oluşuyor acaba?
Umarım en kısa zamanda Yeşilköy'de yakından görme fırsatı olur.
Ziya abi kuyruk yapmadım henüz.Elimde siyah kumaş bitti.Aynı deseni 40cm genişliğinde kuyrukta yapmayı düşünüyorum.

Siyah kumaşı tek parça kestim,içinden kestiğim parcaları'da sarı kumaş üzerine dikerek aynı uçurtmadan bir tane daha yapacağım
Halit wrote:

Turgay , çıtalar ortada bir konektöre mi giriyor ?
Halit abi konnektör yok,çıtalar üst üste.
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Spectre wrote:

Amerika'da yılda bir yapılan AKA nın yarışmasında bu işçilik çok önemli. Köşe dönüşlerin
/\/\/
\
/
gibi olması gerekiyor. Sonlarda ve başlangıçta ki ip sonları tek tek kontrol ediliyor. Tanıştıüım amerikalılardan biri bana kare dikerken tam başladığı yerde bitirmesi gerektiğini ver her köşede eşit sayıda dikiş olması gerektiğini anlatmıştı. Yani senle benim bu yarışmalardan pek yüksek puan almamız münkün değil.
Ferruh abi dikişleri anlattığınız gibi yapmak için dikiş makinasının elektronik olması gerekir diye düşünüyorum doğrumu :?:
Dikiş mesafesi ölçülüp dikiş makinasına ölçüleri girerekmi dikiyorlar acaba :?:
Birde dikişin başladığı ve bittiği yerde sökülmeyi önlemek için ileri geri yapıyorlarmı.Bu işlemde dikiş ne şekilde oluyor.
Bilgi İçin teşekkürler.
Spectre

Post by Spectre »

Dikiş makinesinin dijital olmasına gerek yok. Hatta belki dijital olması daha kötü. Çünkü dijitalde 2-3-4-5 diye gidiyorsun oysa ötekinde çarkı çevirdiğin aralıkta gidiyor. Sanırım burada tecrübe devreye giriyor.

Dikişlerin başladığı ve bittiği yerlerde mutlaka geri yapacaksın. Ama zikzak da diksen geri dikişi düz yapman gerekiyor. AKA nın dergilerinden birinde bu konu ile ilgili bir makale vardı. Dergileri atçlyeye bırakmıştım. Hafta sonu gidebilirsem bir bakar tarayıp buraya koyarım.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
cpekcan

Post by cpekcan »

Çok yorucu bir uçurtmaydı ama çok şükür bitti.Herşey hazır lakin elimde 6 lık ve 8 lik carbon olmayışından mütevellit uçurtmayı yatıracağım bir müddet.En azından bitmiş halini paylaşayım...
Image
Image
Uçurtmalar rüzgara direndikleri için yükselirler.
www.Picasaweb.google.com/cemalpekcan
Erhan

Post by Erhan »

Ellerine sağlık. Gerçekten çok güzel oldu.
Zaten beni gaza getirip UFO yu yaptıran bu oldu.
Çocuklar olmasa böyle güzel çıkmazdı. :)
Tebrikler.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Şahane bir şey.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Büyük emek.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Fevzi
Site Admin

Post by Fevzi »

Cemal Hocam çok güzel olmuş ilk fırsatta uçuralım.
----------------------------------
http://fevzikir.name.tr/
http://picasaweb.google.com.tr/fevzikir
https://picasaweb.google.com.tr/kiteactivities
Post Reply