Banksy Altıgen

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Turgay TERZİ

Re: Banksy Altıgen

Post by Turgay TERZİ »

Eray abi teşekkürler harika uçurtmaların varmış.
Daha önce görmemiştim uçurtmaları,formu biraz daha karıştırmam gerekiyor anlaşılan.
Alaçatı'ya geliyormusunuz,gelirseniz dönüşte yorgun yorgun o kadar yük ağır olur.Sizin için sakıncası olmazsa yükünüzü hafifletebilirim.
:roll: :roll: :roll:
led

Post by led »

:) Gelemiyorum maalesef.
Eray Kara
Özge Sarıkaya

Post by Özge Sarıkaya »

Turgay TERZİ wrote:Sabri bey köşeleri güçlendirmek için malzeme seciminiz ne olacak?

merhaba turgay bey,köşelere de ripstoptan şerit dikeceğiz kuvvetlendirmek için ve siyah olucak.bu arada uçurtmayı birlikte yapıyoruz,ordan biliyorum.makinemize kavuşunca devam edebileceğiz umarım.sürekli bir imkansızlık içindeyiz ama uçtuğu an uçurtmamız tüm yorgunluğa değiyor.
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

Turgay Bey, Özge yazmış ama kıyılara ripstop siyah şeritler çekeceğiz ilk fotoğraftaki gibi. Köşelere yine 120 derece açılı parçalar ekleyeceğiz beyaz olur büyük ihtimal. Ceplerde ise bulabilirsem yarın askeri malzeme satan yerlerden cırt cırt alacağım. Olmazsa 1.5 metrelik kırmızı koçtaş' tan aldığımız çanta kemerine benzer kumaş ile yapacağız. Yarın bit pazarından singer veya mercedes marka bir dikiş makinesi almayı düşünüyoruz. Yarın makineyi ayarlarsak tekrar fotoğraflamaya devam ederim.
Madem uçamıyoruz, uçururuz.
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

Image

Durmak yok makine işini hallettik.

Image

Image

Örnek olsun diye diktim zigzag bu ayarda iyi mi sizce ?
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Makinayı nereden buldun. Umarım aldığın makinadır bu. Oldukça iyi bir makina.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

Ne yazık ki makineler satılmıştı. Ama beni çok seven bir komşum var o verdi almanya' dan getirmişler zamanında ipini geçiremedikleri için hiç kullanmamışlar, "Sen internetten bakar yaparsın Sabri" dediler. Öylede oldu geçirdim ipini makine mükemmel ama ayar kısmı çok karışık hangi zigzag modelini seçmeliyim bilemedim. Sanırım benim örnek olarak gösterdiğim fazla sık, Turgay Bey' in albümünde yaptığı altıgenin zigzagları daha yayvandı.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Abdullah bey bu makinanın aynısını aldı. Denedim. Dikişi çok iyi. Kendisi bu mesajı görürse ayar bilgisi yazar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

Altan wrote:Abdullah bey bu makinanın aynısını aldı. Denedim. Dikişi çok iyi. Kendisi bu mesajı görürse ayar bilgisi yazar.
İnşallah Abdullah Bey görür burayı. Ben makinayı aldığımda beri aşığım kasası ayarları her şeyi mükemmel, tam bozdum diyorum farklı farklı özellikleri karşıma çıkıyor. O yüzden uzun uzun denemeler yapıyorum öyle başlarım dikmeye. Bazen alt tarafı ip topluyor sanırım ipin kalınlığından çünkü ince ip koyduğumda aynısı olmuyor. Yarın gidip kaliteli ince ip alacağım. Bu altıgenden sonra mekik veya rokkaku yapmayı düşünüyorum Altan Bey güncel planlarınıza ihtiyacım olabilir. :)
abdullah

Post by abdullah »

Merhaba, buradan nasıl anlatılır bilemiyorum ama ,işinize yarar diyerek ,benim aldığım makina 1197 pfaff 1214 ile hemen hemen aynı googleden girip 1197 pfaff kullanma kılavuzu yazarsanız pdf dosyasını oradan indirip onu incelerseniz herşeyinin öğrenebilirsiniz.
uçurtmayı vurmasınlar
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

abdullah wrote:Merhaba, buradan nasıl anlatılır bilemiyorum ama ,işinize yarar diyerek ,benim aldığım makina 1197 pfaff 1214 ile hemen hemen aynı googleden girip 1197 pfaff kullanma kılavuzu yazarsanız pdf dosyasını oradan indirip onu incelerseniz herşeyinin öğrenebilirsiniz.
Hemen indirdim çok teşekkürler. Bu uçurtmam için hangi ayarı kullanmalıyım sizce ? Yukardan 0-2 /\/ mı yoksa yuvarlaktan 5-6-7-8-9 dan birini mi ?
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

led wrote::) Gelemiyorum maalesef.

Eray abi üzüldüm gelememenize.5 haziran hafta içine gelmese bende Sinop'a gelmek isterdim.

@Sabri makinan çok güzel hayırlı olsun bendeki 'de eski model paff çok memnunum.
Ben ilmek genişliğini 2,5 veya 3 seçip 4 mm aralığında diker zig zag yapıyorum.
Zig zag aralığı fazlaysa genişte dikebilirsin sana kalmış.
Genelde kumandalı uçurtmalarda zig zag aralığını fazla tutuyorlar. Tek ipli için zig zag aralığı 4mm yeter diye düşünüyorum.
Senin makine ayraların hakkında bir fikrim yok bendeki daha farklı.
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

Teşekkür ederim Turgay Bey keşke benim olsa bir süreliğine ödünç aldım.

Bu arada bant ve tutkal ile sabitledikten sonra dikimi gerçekleştirdim.

Image

Image

Dikimi gerçekleştirdikten sonra kalan kumaşları temizledim. Parçaların paralel olmamasının sebebi desendeki yamukluk umarım üzerine diğer tek parça eklendiğinde fazla belli olmaz. Aslında biz onu kendimi düzeltebilirmişiz.
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

Image

Kesim işlemi yapıldı.

Image

Dikimi esnasında annemin düzgün iğne takmaması yüzünden dikiş kazası yaşandı arkadan beyaz ripstopu toplamışız hep yarısına kadar dikmiştim tekrar söktük umarım görüntüde bozukluk olmaz. Elektrik bantları hiç tutmuyor diye hem pritt hem iğne ile sabitlemeyi düşündüm ama sonuç hüsran oldu. Daha kuvvetli bir bant bulmalıyım belkide. Şimdilik ödevlerim okulum var diye 1 günlük ara verdim yarın devam ederim, açıkçası biraz hevesim kırıldı o kadar diktikten sonra olmadığını görünce ve sökmeye başlayınca.
Sabri Küçük

Post by Sabri Küçük »

Bugün sabahladım ve bitirdim çoğu kısmını. Üst tarafa kırmızı bir kalp eklenecek renk katar umarım. Çıta cepleri hazır yarın onları hallederim.
Merak ettiğim çıta olarak ne kullanmalıyım ? 6mm fiberglass yeterli olur mu ? yoksa tahta çıta mı bulayım ?

Image

Bu benim ilk ripstop dikimim umarım beğenirsiniz.
Post Reply