Çöp adamın yapım bilgileri
Çöp adamın yapım bilgileri
Çöp adamın kafasının çapı 70 cm.lik bir çember, çevresi 220 cm lik 2 mm fiberglas çubuk ile çevrili, kol ve ayak uzunlukları 10 cm eninde, 150 cm boyunda tafetta kumaştan tasarlandı. 5 adet 10*150 cm lik kumaş parçaları , omuz ve bel içinde bir adet ,10cm*150 boyunda bir parça daha sıcak havya ile kestim. İpliklenmeyi önlemek için. Omuz için 50 cm lik ,bel kısmı için 30 cm lik kumaş kestim ve arkasındanda 50 cm ve 30 cm ,3 mm lik fiber çubugun takılabilecegi iki kanal yaptım. Parçaları kafaya , omuza ve bel kısmına diktim. Kafada 2 adet 70 cm lik 3 mm lik fiber çubuk kullandım. Denge ipini 70 cm lik dikey çubugun üst ve alt kısmından 15cm mesafe bırakarak denge iplerini bagladım. Uçurturken yatay çubugu çıkarttım . Daha güzel havalandı. Tek çubuk ile uçtu. Yatay çubuk ile geriye dogru gerdirme yapılırsa daha güzel uçabilecegini ögrendim. Yapımı oldukça basit geldi. Çembere 5 cm lik fitil çevirdim. 2,5 ön,2,5 arka için aynı kumaştan fitil diktim. Fiber çubuk içinde kaldı. Çubuklar çıkartılabiliyor. Kanal agızı çırt çırt bant ile kapatılırsa daha iyi olacak. Hele birde ripstop kumaşım olsa , çöp adam daha bir harıka olacak. Çöp adamın bayan versiyonunu tasarlıyarak, sarı saçlı , göz , burun , agız ile süslüyerek yapmaya başladım. Bayana birde etek tasarlıyabilirsem. Yeşil çöp adamım bekar kalmıyacak. Önerisi olan arkadaşları bekliyorum. Saygılarımla.
- Altan
- Site Admin
Re: Çöp adamın yapım bilgileri
Ekrem abi fotoğraf olmayınca anlattıkların ezberlenesi matematik formülü gibi kalmış.
Kolay gelsin. İkinciyi fotoğraflı planlı yaparsan makbule geçer. Hatta ikincinin adı makbule olsun.
Kolay gelsin. İkinciyi fotoğraflı planlı yaparsan makbule geçer. Hatta ikincinin adı makbule olsun.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Halit beyin Marsilya'daki video görüntülerinden tasarladıgım. Çöp adamımı 3 gündür uçurtmaya çalışıyorum.
Birinci gün: Bacak uzunluklarını oranladım. Bacak uzunlukları ,kol boyunu %33 fazlasını (150+%33= 200cm) bacak kısmına ilave ettim. Bacak boyları 200 cm oldu.
İkinci gün : Uçuşu dengelendi. Yalnız kol ve bacaklarda buruşma oldu. Tedbir olarak kol ve bacaklarının kenarlarına beyaz ripstop kumaştan kontür geçtim. Sert ve kalın ripstop kumaş olsa(Yelken kumaşı) daha iyi olacak.
Üçüncü gün: Kafa kısmını ,arkadan 15 derecelik bir egim ile gerdirdim. En ideal halini keşfettim. Çöp adamım havada, Micheal Jakson'ın dans figürlerini hatırlatan bir gösteri sundu. Dakikalarca uçtu.
Adını ,Dans Eden Adam koysak ,daha iyi olacak. 29.9.2012 Cumartesi sabahı, Bakırköy sahilde çekmiş oldugum resim ve videoyu sizle ile paylaşmak istedim. Hareketlerini ve dansını ben begendim. Sizde begeneceksiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Halit bey ,yine soracak kaç günde yaptınız. Ben üç gün diyecegim. Bence hayat üç gündür.
DÜN GEÇTİ, BUGÜNÜN KİYMETİNİ BİLMEYE ÇALIŞIYORUM, YARININ GELECEGİ BELLİ DEGİL . Böyle hareketli, böyle güzel dans eden bir uçurtmayı ,bizlere tanıttıgı için Halit beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.
Birinci gün: Bacak uzunluklarını oranladım. Bacak uzunlukları ,kol boyunu %33 fazlasını (150+%33= 200cm) bacak kısmına ilave ettim. Bacak boyları 200 cm oldu.
İkinci gün : Uçuşu dengelendi. Yalnız kol ve bacaklarda buruşma oldu. Tedbir olarak kol ve bacaklarının kenarlarına beyaz ripstop kumaştan kontür geçtim. Sert ve kalın ripstop kumaş olsa(Yelken kumaşı) daha iyi olacak.
Üçüncü gün: Kafa kısmını ,arkadan 15 derecelik bir egim ile gerdirdim. En ideal halini keşfettim. Çöp adamım havada, Micheal Jakson'ın dans figürlerini hatırlatan bir gösteri sundu. Dakikalarca uçtu.
Adını ,Dans Eden Adam koysak ,daha iyi olacak. 29.9.2012 Cumartesi sabahı, Bakırköy sahilde çekmiş oldugum resim ve videoyu sizle ile paylaşmak istedim. Hareketlerini ve dansını ben begendim. Sizde begeneceksiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Halit bey ,yine soracak kaç günde yaptınız. Ben üç gün diyecegim. Bence hayat üç gündür.
DÜN GEÇTİ, BUGÜNÜN KİYMETİNİ BİLMEYE ÇALIŞIYORUM, YARININ GELECEGİ BELLİ DEGİL . Böyle hareketli, böyle güzel dans eden bir uçurtmayı ,bizlere tanıttıgı için Halit beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.
Cep telefonumdan, üç adet fotografını gönderebildim. Videosunu göndermeyi başaramadım. Videosunu görmenizi isterdim. Şİmdiye kadar gördüğüm uçurtmalar içinde en hareketli, en kıvrak olanı , yarınki Gökhan Kurtulmuş uçurtma etkinliginde , Halit bey veya Altan beyin video görüntüsü kaydı ile çöp adamın figürlerinin görüntülemesini isterim. Onlar buraya kaydederse bu güzellik , kulüp üyelerimiz tarafından begeniyle seyredilmesini saglamış oluruz. Hareketler görülmeye deger. Saygılarımla.
- Altan
- Site Admin
Eline sağlık Ekrem abi, ben bu uçurtmayı pek sevdim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Ekrem Bey,
Elinize sağlık, çok gırgır bir uçurtma.
Acaba 3-5 li tren yapılsa nasıl olur acaba...
- Halit
- Site Admin
Erhan wrote:Ekrem Bey,
Çöp adam milli takım olur
http://www.ucurtmaplanlari.com
Çöp adamın videosu, 30 Eylül Çanta beldesindeki, etkinlikte Şarkı söyleyen Recep amcanın ,ozguruçutmaci' videoları içinde Micheal Jakson ' ın dans figürleri, çöp adamın hareketleri yanında hiç kalır bizimki havada figürler yapıyor . Makbule yolda hazır, ilk etkinlikte ikisinin dans figürlerine şahit olacaksınız. Uzun metrajlı video çekecegim ve Youtube görücüye çıkaracagım.
http://www.dailymotion.com/video/xu0fhi_video022_sport Çöp adamın görüntü videosu.
- Halit
- Site Admin
Ekrem Bey ,
Bu kadar kolaylıkla yapabileceğinizi hiç ummuyordum . Çok güzel uçuyor. Adeta dans ediyor. Altan'ın dediği gibi bir kaç tane yapıp yanyana uçurmak lazım.
Umarım Ziya Bey de bir tane yapar ve detaylar konusunda bize ışık tutar.
Bu kadar kolaylıkla yapabileceğinizi hiç ummuyordum . Çok güzel uçuyor. Adeta dans ediyor. Altan'ın dediği gibi bir kaç tane yapıp yanyana uçurmak lazım.
Umarım Ziya Bey de bir tane yapar ve detaylar konusunda bize ışık tutar.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Ekrem bey ellerinize sağlık,Plan dahi olmadan, işte budur.
uçurtmayı vurmasınlar
Makbule hanımın ,9 Ekim .2012 de Salı sabahı çekmiş olduğum videosu http://www.dailymotion.com/video/xu7f6n_video025_sport seyretmenizi isterim. Makbule hanıma saç ve etek giydirelim mi ? Sizce nasıl olur. Yorumlarınızı bekliyorum. Görüntü cep telefonu ile çektiğim için fazla net değil , video kamera ile çekersem daha iyi bir görüntüye ulaşacağım. Saygılarımla.
- cagataykenarli
Ekrem abi gülümseten bir uçurtma olmuş 
"Kanatlı bir gençlik, yurdun geleceği bakımından en büyük güvencedir." M.KEMAL ATATÜRK