30 Eylül Pazar Çanta Beldesi Uçurtma Etkinliği

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Halit
Site Admin

30 Eylül Pazar Çanta Beldesi Uçurtma Etkinliği

Post by Halit »

Bu pazar günü Silivri Çanta Beldesinde bir ilk öğretim okulu ile yine Çanta Beldesinde bir huzur evi ile ortaklaşa uçurtma etkinliği düzenlemek istiyoruz.

Kim gelebilir ?
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Re: 30 Eylül Pazar Çanta Beldesi Uçurtma Etkinliği

Post by Altan »

Böyle bir etkinliğe gelmemek olmaz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
abdullah

Post by abdullah »

+1 :lol:
uçurtmayı vurmasınlar
okane

Post by okane »

Malum Anadolu yakasındayız biraz uzak kalıyor fakat ulaşım hakkında bilgi alabilirsem katılmak isterim.
Okan ERKAN
Ziya

Post by Ziya »

Çanta Beldesi huzur evi ve ilk öğretim okulu mensuplarının bu etkinlikte çok mutlu olacaklarını düşünüyorum.
Bu mutluluğa ortak olma adına ulaşım imkanları nispetinde bende katılmayı çok isterim. :)
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Katılmak isterim,tek sorun yol nasıl olur'da geliriz onu düşünmek lazım.
Anadolu yakasından kimler gelecek :?:
okane

Post by okane »

Daha önce belirttiğim gibi ben gelmek isterim Anadolu yakasından.
Okan ERKAN
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Çanta Beldesi , Çorlu yolu üzerinde. Doğrusunu söylemek gerekirse Anadolu yakasında gelecek arkadaşlar için epeyce yol var.
Avrupa yakasından gelenler için araba imkanı var ise ya otobandan yada E5 ten ulaşım kolay ve keyifli. Çok uzak sayılmaz. Hafta sonu şehir dışına çıkayım ve biraz temiz hava alayım derseniz ideal. Festivalden sonra Silivri sahilde yürümek mümkün. Balıkçılar köfteciler mevcut.

Otobandan Kınalı çıkışından (Silivri'den sonraki çıkış ) çıktıktan sonra Çorlu istikametine dönülüyor. Döner dönmez yokuşun başına geldiğinizde Çanta'dasınız.

Festival alanı okulun yanındaki boş alan. İlk baharda düzenlediğimiz festivalin videosu http://www.youtube.com/watch?v=VuVmzlWQ ... ature=plcp adresinde.

Huzur evinde yaşayan Ramazan Amca yine bir çok uçurtma yapmış.
drkkbn

Post by drkkbn »

Gelmeyi çok istesem de o gün okulda olmam gerektiğinden gelemeyeceğim :(
Doruk Kuban
ekrem

Post by ekrem »

Bende varım. Tam 15 yıl önce 1997 de 43 yaşındaydım. O zaman kasete söyledigim bir dize ile karşılaştım. Sizler ile paylaşmak istedim.

"Kırlara gidiyorum. Elimde uçurtmam,
Kuşlar beni bekliyor, gökte,
Çünkü uçurtmamda, kuş resimleri var.
Canlanacaklar, ben uçurunca."

O yaşta içimde uçurtma sevgisi varmış. Aradan geçen zaman , 2009 yılında tanıştıgım, Martı Uçurtma Kulübü üyeleri , içimdeki uçurtma sevgisini canlandırdı. Şimdi 58 yaşında uçurtmacı olmaya çalışıyorum. Bu sevda son nefesime kadar devam edecek. Sevginin yaşı yok.
Pazar günkü etkinlik için: Bir zamanlar , onlarda gençti. Gelin şimdiki hallerini görün. Onların bir günlük mutluluklarına hep beraber katkıda bulunalım. Bu sosyal etkinliği organize eden Halit bey'e teşekkürler ediyorum. Hep beraber çocuklar gibi şenlenelim, onları şenlendirelim. Saygılarımla.
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

İmkanlar dahilinde katılmayı çok isterim... Anadolu yakasından bir kaç kişi daha olursa şahsi araçla çok ucuza gelebilir...
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
okane

Post by okane »

2 haftadır Ekrem bey içimde oluşan şüpheleri yazdıkları ile siliyor. Acaba üşenir miyim gitmesem mi derken Ekrem beyin yazdıklarını okuduktan sonra asla erteleme git diyorum kendi kendime. Şu an Anadolu yakasından 3 kişi oluyoruz sanırım?
Okan ERKAN
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Okan bey c.tesi akşama kadar karar süreci olsun...
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Etkinlik saat 14 te baslayacak ancak isteyen daha erken gidip okula veya huzurevine ugrayanilir
Huzurevinin muduresi Hatice Hn size bir cay ikram edebilir
Erken yola cikanlar Silivri sahilde cay bahcesinde bir cay icebilir
Altan
Site Admin

Post by Altan »

https://plus.google.com/photos/11234373 ... 7911013329

Bu hafta etkinliğimiz biraz uzaktaydı. Alana geldiğimizde Halit çocukları dövüyordu. :lol: :lol: Şaka bir yana koca ayı çocuklar tarafından linç edilmek üzereydi bugün. En son paslı bir demir çubukla uçurtmanın yere inmesini bekleyen çocukları da görünce Halit'le apar topar ayıyı yere indirdik.

Ziya abi yeni milli takımı uçurmaktaydı. Bu takımı her seferinde gururla uçuruşunu seviyorum Ziya abi'nin. Uçurtma böyle yapılır. Gururla uçurabilmek için. Ziya abinin başka uçurtmaları da vardı tabi. En önemlisi yeni yaptığı hücresel yıldız uçurtmaydı. Uçurtma çok başarılı, yapmayı düşünenlere kesinlikle öneriyorum. Ziya abinin uçurtmayı dantel gibi işlediğini yukarıdaki fotoğraflardan göreceksiniz. Kenarları kıvırmayıp ripstoptan hazırladığı biyelerle çevirmiş. Pes. Rüzgar çok olduğu için uçurtmayı sadece fotoğraflayacak kadar ucundan tutup uçurduk.

Ekrem abi her zamanki gibi uçurtmalarını dizmiş, uçmaya bırakmış, iki ipli uçurtmalara sarmıştı. Ekrem abi bu iki ipli işini çok sevdi. İlk gün ne kadar heyecanlanmıştı iki iplisini yaptığında. Denemeye bile dayanamayıp, kalbim tutar diye bana denettirmişti. Şimdi onu iki ipli uçururken bambaşka bir keyifle izliyorum.

Okan'da bizleydi ve tüm ekibe tam performansla yardım etti. Bolca kuyruk toplayarak kuyruk toplama törenini de halletmiş oldu. Okan bu hafta haftanın uçurtmacısıdır arkadaşlar.

Abdullah bey flowform ile çok uğraştı. Rüzgar yüzünden savrulup durdu. Bugünkü rüzgar zaten uçurtmalar için çok fazlaydı. Okulun bahçesine düşüp tellere takıldı, oradan zor kurtardık ki diğer tarafa dikenlerin üzerine savruldu. Siyah yeni deltası ise daha açarken kırıldı. Fotoğraflayamadık bile yeni yaptığı düzenlemeleri.

Huzur evinden bir kaç amcamız bizi ziyarete geldi, sohbet etti.

Daha sonra rüzgarla ve çocuklarla baş edemez hale gelince toparlanıp huzurevine geçtik. Huzur evi içinde küçük bir gezinti yapıp çaylarını içtik, biraz sohbet ettik. Huzur evi güzeldi. Hatice hanımı kutluyoruz. Gerçekten orada kalan ihtiyarlar için bir yuva ve dahası kurtuluş olmuş. Kimsesi olmayan insanlara bu yardım eli uzanmasa halleri ne olurdu kimbilir.

Halit'in eşini ve çocuklarını, Abdullah beyin eşi ve çocuklarını saymadan geçmeyelim. Bu ziyarete özellikle katıldılar, bize ve onlara destek oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply