Gitar Ucurtma

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
Sercin

Gitar Ucurtma

Post by Sercin »

Sevgiler Saygılar;

Bu aralar uçurtma yapmaya okadar üşeniyorum ki anlatamam. Evde dikilmeyi bekleyen 2 tane spinner, 2 tane npw5 ve 1 tane genki var ancak dikis dikmeye üseniyorum. Ancak okulda islerin tamamen durma noktasına geldiginden bir gitar ucurtma planı çizdim. Daha dogrusu ucurtmayı autocad te imal ettim. :D (Okulda dikis dikemediğimden. :D )

http://www.atlantishavuz.com/ucurtma/gitar_ucurtma.dwg

buraya dwg dosyasını koydum. Yorumlarinizi alabilirsem sevinirim. Kısacasi bu ucurtmayı yapmaya ugraşayım mı, yoksa zaman kaybı mı olur?

Autocad dosyasını açamıyacaklar için bir kaç resmini koymaya çalisacagim. Herkese sevgiler saygılar.

Serçin BASUT

Image

Image

Image

Image

Not : Benden önce bu çalışmayı yapmak isteyen yada ortak çalışmak isteyen birisi olursa zevk duyarım...
etobur

Post by etobur »

Guzel gozukuyor bence.. Bunu gormus muydunuz?

http://www.gwtw-kites.com/showproduct.a ... Air+Guitar

Toros
Sercin

Post by Sercin »

@etobur:
Görmüştüm. Oradan esinlendim zaten ama herhangi bir plan bulamamıştım. Tasarımı biraz değiştirdim. Taffetadan yapmayı düşündüğüm için şişip balon gibi olmasın diye rib sayısını arttırdım. Ribler için kafama göre bir profil çizdim. Bu konuda deneyimli arkadaşların (Melih mesela :wink: ) yardımı ile denenmiş bir profil ile değiştirebilirim.

Serçin...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Güzelmiş. Benim de sırada bekleyen çok uçurtmam var.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

@Altan
+1
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

@Serçin

Ben bu projeye katılırım şahsen, ancak dikiş makinamın zigzag özelliği yok ve bu rib dikerken biraz sorun oluyor (sağlamlık bakımından). Foil formlarında pek fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum, gördüğüm kadarı ile bu profil iş görür gibi, uçak kanadının aksine daha oval ve kalın formlar kullanılıyor uçurtmalarda çünkü hız daha düşük.

Bir de formu korumak için sanırım en iyisi 2mm fiberden bir çerçeve hazırlamak yoksa kenarları açık tutmak mümkün olmayacaktır.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

@Serçin
Rock & Coke festivaline yetiştirebilirsen çok etkileyici olacaktır. Bu festivale katılma ihtimalimiz var.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Post by Melih »

rockncoke ha süpeeer. ben zaten gidecektim ama şöyl davet edilsek hiç fena olmaz :)
burn

Post by burn »

bende her ihtimalde ordayım
Can Altay
Sercin

Post by Sercin »

Eylülde herhalde bu festival değil mi? Yetişir mi bilmiyorum. Ama önce Altan'dan tafetalarımı almalıyım. Parcaları çizip keserim ama dikişte çok yavaşım. O yüzden dikişte yardım eden birileri olursa biter sanırım.

Serçin..
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Yarın tafetaları yanıma alırım.

Başlamak işin yarısıdır. Daha Eylül'e çok var. Yavaş yavaş yetişir. Dikiş işini abartmayalım. 8)
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

3/4 Eylül sanırım. Bisiklet firması olan bir arkaşdaşım var. Onlar bizimle (Martı .U.K. ) katılmak için teklif götürdüler. Kabul edilirse bir uçurtma organizasyonuna girebiliriz.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Post Reply