Hepimiz kimi zaman tek başımıza uçurtma uçurmaya gidiyoruz. Özellikle kumandalı uçurtma uçuranlar için tek başına uçururken fotoğraf çekmek imkansız. Geçenlerde Başman, tek başına uçururken fotoğraf çekebilmek için telefonu veya kamerayı koyabilmek için bir şapkaya cep dikmekten bahsetmişti. Geçen haftaki buluşmanın da fotoğrafsız kalması sonucunda, özellikle kumandalı uçurtma uçuranların tek başlarına iken fotoğraf çekebilmeleri için ne yapabileceğimi düşünmeye başladım.
Evdeki ıvır zıvırların içerisinde bozuk bir kafa feneri ve kullanmadığım bir telefon kılıfı buldum, ve bunları kullanmaya karar verdim.
Öncelikle feneri parçalayarak, kemerlerdeki yuvaya oturan alt parçayı ayırdım ve gereksiz kısımlarını kestim. Ardından kullanmadığım bir telefon kılıfını CD kutusundan yaptığım parçalarla fenerin alt kısmına sabitledim. Böylece telefonun açısını ayarlayabilme imkanım oldu. Daha deneme fırsatım olmasa da oldukça iyi iş göreceğini tahmin ediyorum. Akıllı telefonlara yüklenen uygulama ile belli aralıklarla fotoğraf da çekebilirsiniz. Çok şık durmasa da amacına hizmet edeceğini düşünüyorum.
Deneme yanılma ile yaptığım için ara adımları fotoğraflama imkanım olmadı malesef.
Fotoğraflar: