15.07.2012 Pazar
15.07.2012 Pazar
Sanırım bu konuda çok heyecanlıyım. Haftasonlarını sabırsızlıkla bekliyorum ve bu haftasonu sanırım en sıcak günlerden birini yaşayacağız, önlem almayı unutmayalım. 
Okan ERKAN
- Halit
- Site Admin
Re: 15.07.2012 Pazar
Arkadaşlar ,
Havalar çok sıcak ve nemli. Ben bu hafta etkinlik olsa bile gelebileceğimi zannetmiyorum.
Giden olursa iyi rüzgarlar diliyorum.
Havalar çok sıcak ve nemli. Ben bu hafta etkinlik olsa bile gelebileceğimi zannetmiyorum.
Giden olursa iyi rüzgarlar diliyorum.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- Altan
- Site Admin
Benim de sıcakla aram iyi değil. Yan çizeceğim kusura bakmayın.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- yigitkahraman
Ben de zaten hiç dik çizemiyorum. 
Yiğit KAHRAMAN
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
Ben de malesef yarın bir aile toplantısına katılacağım için gelemeyeceğim.
Doruk Kuban
Pazar günü oldukça, sıcak yalnız akşam üzeri saat 16 civarında kuzey dogudan oldukça serinleten Poyraz esmeye başlıyor. Uçurtma uçurtmak için oldukça müsaait, İki ipli kullanan arkadaşlara (İki ipli egitim cd ) getirmek istiyordum. Rüzgar uygun olursa saat 16 dan sonra , yeni uyarladıgım ,iki ipli delta uçurtmamı denemek istiyorum. Orada olacagım. Saygılarımla.
Sıcaga ragmen , çok güzel esen poyraz vardı. Alana saat 16,30 da gittim. Sıcaklık oldukça azalmıştı. En güzel yanı havada nem ol mamasıydı. Öncelikle Ka pilotumu havalandırdım. Üçlü diamondtumu ,iki iplerini kazıga baglıyarak havalandırdım. Saatler boyu kendi kendilerine uçtular, bankta oturup seyrederken, hayaller kurarken, Çagatay bey ve sevdicegi hanım efendi ile geldiler. Ortam biraz renklendi. Çagatay beyin Kaynana -Damat deltası havalandı. Parafoillerini uçurttuk. İki saat boyunca Parafoili , hiç yere düşürmeden uçurtmayı başardım. Daha sonra rüzgar müsait oldugu için Dekatlon magazasından aldıkları Stunt Kitelerini kurduk, kuyruk gösterisi ile havalandırdık. İyi uçtu. Okan bey tam sizin uçurtmanın havasıydı. Çagatay bey oldukça ,resim görüntüledi. Forma girecek . En sonda iki ipli deltamı uçurttum. Oldukça güzel uçtu. Gerçekten güzel birgün olurdu. Gelemiyenler için üzüldüm. İki katılımcı olsakta , Martı Uçurtma Kulübünü temsil ettiğimiz için gurur duydum. Bayrak hiç inmeyecek, dalgalanacak. Temsil edenler , hangi şartlarda olursa olsun, mutlaka çıkacaktır. İçimizdeki uçurtma ateşi, ve sevgisi hiç bitmeyecek . Ziya beyin arkadaşıda aramızdaydı. Model uçakçı beyde çok güzel sarı-lacivert altıgenini uçurttu. Gökyüzünde nazlı gelin gibi süzülüyordu. Hava kararmadan. Bakırköy'e dönüş yaptık. Resimleri begeninize sunacagız. Saygılarımla.
- Altan
- Site Admin
Çağatay gece çalıştığı için ancak yarına koyabilir herhalde. Merakla bekliyorum. Çok değil Ağustos ayını da devirdik mi şahane havalar başlayacak.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Önceden planlayamadığım bir kaç işimi halletmem gerekti ve gelemedim zaten ben başıma böyle bir şeyin geleceğini mükemmel bir rüzgarı kaçıracağımı tahmin etmiştim, şimdi Ekrem beyin yorumlarını okudukça gözlerim doldu resmen. Hatta bende bugün Anadolu yakasinda akşam saatlerinde rüzgar yakalamaya çalıştım fakat yine olmadı. Kendime çok kızdım Yeşilyurt ne güzeldir şimdi diye gerçekten öyleymiş. Umarım artık haftaya güzel bir rüzgar olur tabi ramazan ayından dolayı etkinliklerde bir aksama olur mu?
Okan ERKAN
Çok güzel bir gün olmuşa benziyor, ben de katılamadığım için çok üzüldüm. İnşallah haftaya katılabilirim.
Doruk Kuban
- cagataykenarli
Sıcak bizleri etkileyemedi...
17.00 sularında Fenerönüne geldik sevdiceğimle, havada bir üçlü diamond uçmaktaydı ama görünürde kimsecikler yoktu...
Kimin olduğunu daha önceden gördüğüm için tahmin ettim. Kumsal alana bir şemsiye kurulmuştu hıııııh bizimkiler oradalar edası ile şemsiyeye doğru adım attıkça en sondaki bankta Ekrem abi yalnız başına oturmuştu. Yanına yaklaştıkça gökyüzünde birileri ona bir şey anlatıyormuş gibi mutlu bir ifadeyle bulutları ve uçurtmasını izlemekteydi. Karnımız aç gittiğimiz için yolda aldığımız yiyecekleri yiyerek güne dinç ve zinde başladık.
Mangal kokusu ortalığı yine yıkmış deniz sezonu ile bizler için kabus dolu dakikalar başlamıştı...
Kısa bir süre Ekrem abinin Diamond uçurtmasını uçurdum
Ekrem abi gibi Diamond'la kuyruk şov yapamıyordum ama geliştirdiğimin farkındaydım...
Ardından Kaynana-Damat Delta'mı kaldırdım uzun süre boyunca havada kaldı. Ekrem abi bu sürede Parafoil (Mavikuş) uçurtmayı uçurdu. Sevdiceğim ise bizim medya danışmanlığımızı yapıyordu, fotoğraflar çekti bol bol...
Bir süre sonra rüzgarında uygun olmasıyla, Kaynana-Damat'ı toplayarak, Stunt Kite'i açtım. Sevdiceğim bir süre Stunt Kite'i uçurduktan sonra Ekrem abi'nin bir kuyruğunu bağladık ve bu şekilde uçurmaya başladık. Gerçekten güzel bir gün oldu, katılımcı sayımız azda olsa mutlu saatler geçirdik. Ekrem abi iki iplileri sarmak için kendi imal ettiği çıtadan hediye etti. Artık iki ayrı ipi tek bir aparat üzerinde taşıyacağım.

17.00 sularında Fenerönüne geldik sevdiceğimle, havada bir üçlü diamond uçmaktaydı ama görünürde kimsecikler yoktu...
Kimin olduğunu daha önceden gördüğüm için tahmin ettim. Kumsal alana bir şemsiye kurulmuştu hıııııh bizimkiler oradalar edası ile şemsiyeye doğru adım attıkça en sondaki bankta Ekrem abi yalnız başına oturmuştu. Yanına yaklaştıkça gökyüzünde birileri ona bir şey anlatıyormuş gibi mutlu bir ifadeyle bulutları ve uçurtmasını izlemekteydi. Karnımız aç gittiğimiz için yolda aldığımız yiyecekleri yiyerek güne dinç ve zinde başladık.
Mangal kokusu ortalığı yine yıkmış deniz sezonu ile bizler için kabus dolu dakikalar başlamıştı...
Kısa bir süre Ekrem abinin Diamond uçurtmasını uçurdum
Ekrem abi gibi Diamond'la kuyruk şov yapamıyordum ama geliştirdiğimin farkındaydım...
Ardından Kaynana-Damat Delta'mı kaldırdım uzun süre boyunca havada kaldı. Ekrem abi bu sürede Parafoil (Mavikuş) uçurtmayı uçurdu. Sevdiceğim ise bizim medya danışmanlığımızı yapıyordu, fotoğraflar çekti bol bol...
Bir süre sonra rüzgarında uygun olmasıyla, Kaynana-Damat'ı toplayarak, Stunt Kite'i açtım. Sevdiceğim bir süre Stunt Kite'i uçurduktan sonra Ekrem abi'nin bir kuyruğunu bağladık ve bu şekilde uçurmaya başladık. Gerçekten güzel bir gün oldu, katılımcı sayımız azda olsa mutlu saatler geçirdik. Ekrem abi iki iplileri sarmak için kendi imal ettiği çıtadan hediye etti. Artık iki ayrı ipi tek bir aparat üzerinde taşıyacağım.

"Kanatlı bir gençlik, yurdun geleceği bakımından en büyük güvencedir." M.KEMAL ATATÜRK
Fotoğraflar ve anlatım için teşekkürler. Eğlenceli bir gün olmuş.
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
- Altan
- Site Admin
Neşeli ve güzel fotoğraflar için sevdicek hanıma 10 puan ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yazı için de Ekrem abi ve Çağatay'a teşekkürler. Gelemesek de fotoğraflarla oradaymış kadar olduk. Sağolun.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.