17 ve 24 Haziran Hafta Sonu Etkinlikleri

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Halit
Site Admin

Re: 17 ve 24 Haziran Hafta Sonu Etkinlikleri

Post by Halit »

Arkadaşlar ,

Yeşilköyde sizinle uçurtma uçurmayı çok isterdim ama pazar akşamı dönebiliyorum.

Tek başıma bir iki yerde uçurtma uçurmayı denedim ama şunu anladım ki bu hobi tek başına yapılmıyor.
Umarım önümüzdeki hafta sonlarınd birlikte uçururuz.

Sevgiler

İyi Rüzgarlar
http://www.ucurtmaplanlari.com
Ziya

Post by Ziya »

Halit wrote:Arkadaşlar ,

Yeşilköyde sizinle uçurtma uçurmayı çok isterdim ama pazar akşamı dönebiliyorum.

Tek başıma bir iki yerde uçurtma uçurmayı denedim ama şunu anladım ki bu hobi tek başına yapılmıyor.
Umarım önümüzdeki hafta sonlarınd birlikte uçururuz.

Sevgiler
Bizlerde sizi ve uzun zamandır çeşitli nedenlerle katılamayan arkadaşlarımızı özledik.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
cagataykenarli

Post by cagataykenarli »

Tek ipli Kırmızı DELTA "KAYNANA - DAMAT" isimini verdiğim uçurtmam ile sizlerleyim :)
İki ipli uçurtmamı da getireceğim...
"Kanatlı bir gençlik, yurdun geleceği bakımından en büyük güvencedir." M.KEMAL ATATÜRK
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Geliyorum. Saat 4 gibi oralardayım.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cagataykenarli

Post by cagataykenarli »

İLK EL YAPIMI BEZ UÇURTMAM
Image
SEVDİCEĞİM İLE UÇURTMAMIZI GÖSTERMEMİZ
Image
DELTA'MIN SİFTAHI 1
Image
DELTA'MIN SİFTAHI 2
Image
SEVDİCEĞİM VE DELTA'M
Image
BEN VE DELTA'M
Image
ÇEKİLİYORUZ
Image
ZİYA ABİ'DEN PRATİK TAKTİKLER
Image
ALTAN ABİ VE UÇURTMALAR
Image
ZİYA ABİ'NİN HEKSEBEEST UÇURTMASI 1
Image
ZİYA ABİ'NİN HEKSEBEEST UÇURTMASI 2
Image
ZİYA ABİ VE HEKSEBEEST UÇURTMASI
Image
EKREM ABİ VE UÇURTMASI
Image
BAŞMAN VE İKİ İPLİ UÇURTMASI
Image
DENİZE GİREN VATANDAŞLAR BİLE BİZLERDEN BİRİ GİBİ
Image
"Kanatlı bir gençlik, yurdun geleceği bakımından en büyük güvencedir." M.KEMAL ATATÜRK
ekrem

Post by ekrem »

Oldukça rüzgarlı bir gündü. Ortam uçurtma uçurtmaya uygun olmamasına ragmen, dayanamadık Ziya bey ile uçurtma açtık. Deltalar ,Altıgenler ve fled, kapilot, Heksebest ,iki ipliler için rüzgar denenebilirdi. Çagatay beyin yaptıgı 'Kaynana-Damat' deltası çok mükemmeldi. Başman beyin iki iplisi saatlerce uçtu. Altan beyden Dört ipli Revilotion'ış shovu izledik. Son dakikakalarda benim yeni yaptıgım. İki ipli Üçlü Diamond uçurtmamı Altan beyin yardımı ile uçurttum. İlk denemesi oldukça başarılı oldu. Ustalarımız Altan bey ve Ziya bey begendiler . Güzel bir gündü. Alana yazdıgım saatte gelemedim.Hava rüzgarlı , iki iplimin eksigini tamamlayıp,deneme fırsatı bulurum diye alana ancak saat 3 te gelebildim. Ziya bey saat 2 de alana gelmiş, kendisini yalnız bıraktıgım için çok çok özür dilerim. Başka etkinlik günlerinde buluşmak dileklerim. Saygılarımla.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Yeni uçurtmalar harika.

Fotoğraflar ve anlatımlar için teşekkürler.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Image

Ekrem abinin de belirttiği gibi yine rüzgarlı bir hafta sonu oldu. Rüzgar sadece güçlü değil, aynı zamanda oldukça türbülanslıydı. Fakat keyifli bir gün oldu.

Çağatay'ın deltası güzeldi. İlk uçurtması olduğu için ayrıca heyecanlıydı. Kayınvalide dikişini yapmış. Güzel uçuyordu. Nişanlısı ile birlikte keyifle uçurdular, fotoğraflar çektiler. Kendilerini tebrik ediyoruz. İlk uçurtma önemlidir.

Ekrem abi düzeltim yaptığı diamond üçlüsünü uçurdu. Tafeta olduğu için esniyor. Kenarlara destekleyici şeritler çekmiş. Güçlü rüzgar altında iyi uçtular.

Ziya abi bir ara dayanamayıp heksebesti açtı. Çağatay'ı iyice zehirlemeye niyetli. Çağatay'a kaçıp kurtulmasını, hala vakit olduğunu söyledim. Bilmiyorum artık kaçar mı yoksa yeni bir uçurtmayla mı gelir. :lol: Fakat heksebesti yakından görmüş olan Çağatay'ın Ziya abinin bu şahaserine kayıtsız kalamayacağını da biliyorum.

Başman arkadaşı Hasan'la geldi. Bu kez uçurtmayı denemeye kararlıydı ve uçurabildi. Başman iki ipliye çok çabuk alıştı. Akşam gayet iyi uçuruyordu. Hasan da biraz uçurdu. Uçurtma decathlon'da satılan delta uçurtma. Boyu küçük olmasına karşın gayet iyi uçuyor. Yeni başlayanlar için ucuz ve iyi bir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Biraz güçlü rüzgar istiyor. Zayıf rüzgarda çok iyi uçmayabilir. Uçurtmanın tek sorunu uçurtma yere çakıldıkça ince olan orta çıtanın uçtaki kalın destekli kumaşı delip çıkması. Acemiler doğal olarak uçurtmayı kafa üstü çok çakarlar. Küçük boyuttaki tüm uçurtmalar için bu sorun genel olarak vardır.

Ben de yeni gelen iplerden 4 ipli set hazırladım. Alanda Ziya abinin yardımı ile açıp boylarını kontrol ettim ve revoyu bağlayıp biraz uçurdum.

Haftaya kaldığımız yerden devam. :mrgreen:

https://plus.google.com/photos/11234373 ... 6262241585
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Ziya

Post by Ziya »

Yazı ve fotoğraflar için teşekkürler.
Altan arkadaşımızın çektiği bu fotoğraf uçurtma uçuranların mutluluğunu çok güzel yansıtmış. :lol:
Image
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Image

Ben en çok bu fotoğrafı beğendim.

Tebrikler.
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Çağatay muhteşem olmuş ellerine sağlık. Ama bir eksik var gibi... Sol tarafa hilal, sağ kanada ise yıldız nasıl olur ki...
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Bu arada Çağatay'ın fotoğrafları da gayet güzel. Kendisi zaten kameramanlık yapıyormuş. Etkinliklere yeni bir göz daha eklenmiş oldu.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Basman

Post by Basman »

Birkaç gündür iş yoğunluğu sebebiyle yazma fırsatım olmadı, affınıza sığınıyorum.

Öncelikle Pazar günü benim için harika bir gün oldu! İlk üç denememde rüzgar olmaması veya tam tersi, fırtına olması gibi sebeplerle uçuramadığım uçurtmamla 4. denememde muvaffak oldum ve açıkça söyleyebilirim ki onca bekleyişe değmiş! İlk kez iki ipli uçurtma uçurdum ve bundan sonra da ne bırakabileceğimi ne de tek ipliye geçebileceğimi sanmıyorum. :)
Image

Arkadaşım Hasan ile alana geldiğimizde saat 5 civarıydı sanırım. İlk denemelerde düşen uçurtmayı kaldıracak ikinci bir ele ihtiyacım olacağını bildiğimden tedarikli geldim. :) Ayrıca Hasan'ın amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmesi ve etkinliğe makinesini getirmesi de hoş oldu. Ben de karşılığında uçurtmamı uçurmasına izin verdim. :)) Hasan uçurtma uçurmayı çok sevdi, belki ona da bir tane alıp birlikte uçururuz. Altan Abi'nin senkronize uçurma tavsiyesi çok cezbedici geldi.
Image

Gelelim günün özetine; alana geldiğimizde saat 5 civarıydı sanırım ve müdavimler yerlerinde, uçurtmaları da havadaydı. :)
Image

Gelir gelmez uçurtmamı çıkardım ve Altan Abi bana iki ipli uçurtma uçurma üzerine hızlı bir eğitim verdikten sonra hemen uçurtmayı havalandırarak iki ipli ile neler yapılabileceğine dair bir gösteri yapıp ağzımı sulandırdı. Haftaya o hareketlerin en azından birkaç tanesini yapabilmeyi umuyorum. :)

Sonrasında ipleri ben devralarak sanırım 2 saat boyunca aralıksız uçurdum. Başlangıçta biraz zorlansam da hızlı öğrendiğimi düşünüyorum. :) Önümüzdeki hafta sonu için hedefim uçurtmama 360º tam turlar attırabilmek.
Image

Bir ara uçurtmamı kazara Ziya Bey'in uçurtmasının kuyruğuna dolaştırdım. Ziya Bey'in uçurtmalarını çocuğu gibi sevdiğini bildiğim için o an başımdan aşağı kaynar sular döküldü diyebilirim. Neyse ki hasarsız atlatılan bir kaza oldu.
Image

Bu arada Altan Abi'nin dört ipli uçurtması (Revo idi galiba?) günün yıldızıydı sanırım. Kendi uçurtmam havadayken Altan Abi'yi izlemekten birkaç kez uçurtmayı yere çaktım. :| İki ipliyi hatmettikten sonra hedefim 4 ipliler olacak gibi görünüyor. :) Altan Abi'nin 4 ipli uçururkenki videosu da akşama...
Image

Ekrem Bey'in iki ipli sıralı üçlü uçurtması da görülmeye değerdi. Bu modelin özel bir ismi varsa bilmiyorum, affedin. :) Hasan daha önce bu tip sıralı uçurtma görmediği için çok etkilendi. :)
Image

Hasan'ın çektiği diğer fotoğraflar: https://plus.google.com/photos/11491178 ... 3264859809
Videoları da akşama yüklemeye çalışacağım.

Haftaya yine Yeşilköy'deyiz! :)
"The optimist pleasantly ponders how high his kite will fly; the pessimist woefully wonders how soon his kite will fall."

Başman ARANCIOĞLU
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Başman aman videoyu koyma rezil olacağız. Öyle doğru dürüst uçuramamıştım.

Fotoğraflar Hasan'dan galiba. Öyleyse Hasan'a değilse sana teşekkür ederiz. Çok güzel fotoğraflar var.

Uçurtmadan keyif almana sevindim. İki ipliyi ilk uçurmanın keyfi bambaşkadır. Nice güzel uçurtmalarla keyifli uçuşlar dilerim. Bendeki iki ipli eğitim videolarını bir ara sana kopyalarım. Fakat youtube'da ararsan çok güzel eğitimler bulabilirsin.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
okane

Post by okane »

Her hafta kesin olarak birileri oluyor mu alanda? Bu hafta aranıza katılmayı çok istiyorum yeni aldığım iki ipli uçurtmamla birlikte malum biraz derse ihtiyacım var başlamadan önce. :)
Okan ERKAN
Post Reply