Düşük rüzgar uçurtmaları

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Keşke bir video ile çekim imkanı olsaydı. Güzelmiş. Tebrikler. Heyecan verici bir deneyim olmuş. Demek yeni şeyler yapmak için harekete geçmek gerekiyormuş. Bakalım biz neler yapacağız.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
M. Rafet ÖZALP

Işıklı Uçurtma

Post by M. Rafet ÖZALP »

altan wrote:Keşke bir video ile çekim imkanı olsaydı. Güzelmiş. Tebrikler. Heyecan verici bir deneyim olmuş. Demek yeni şeyler yapmak için harekete geçmek gerekiyormuş. Bakalım biz neler yapacağız.
Fotoğraf çektim sonuç negatif. Fakat video çekimi heyecandan aklıma gelmedi. Bunlar deneme idi. Öğrencilerim yeni let hazırlıyor. Onuda deneyeceğim.
Selamlar.
M. Rafet ÖZALP
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Gece uçurtma uçurmak ve ışıklandırmak ile ilgili ben de bir aralar ilgilendim. Ben de LED ler takıp denemeler yaptım ama çok etkileyici olmadı gibi geldi. Bir festivalde gördüğüm ve gece uçuşu yapan bir cody 'yi hiç unutmuyorum. Gece uçuşları için refleksiyonu olan ( bu trafik polislerinin giydiği ve gece ışık alınca parlayan kumaşlar ) kumaşları kullanıyorlar. Bu kumaşlardan şeritler kesip düz yüzyli uçurtmaların üzerine korkunç figürler yapıştırıyorlar. Karanlığın içinde görübmeyen uçurtmanın üzerine bir spot tutulduğunda havada sadece o korkunç figürü görüyorsunuz. Night flying derken kastettikleri işte bunlar oluyor. Havada uçurtmaya hiç benzemeyen bir sürü korkunç veya komik figür görüyorsunuz. Bu refleksiyonlu kumaşlar ülkemizde bulunuyor. Bence de böyle bir gece uçuşu yapmalıyız.
Rafet Bey ,
Sayenizde forum oldukça hareketlendi. Değişik şehirlerde yaşayan sizin gibi bir kaç kişi daha olsa sırtımız yere gelmez. Uçurtma fotoğraflarınızı merakla bekliyoruz.
http://www.ucurtmaplanlari.com
M. Rafet ÖZALP

Gece ışıklı uçurtma

Post by M. Rafet ÖZALP »

Konuyu öğrencilerime açtım. İnanırmısınız o kadar değişik fikirlerle karşıma geliyorlar ki, atölye dışında bile uçurtma düşünmeye başladılar.
Atölyemizde yeni bir köşe oluşturuyoruz. Orada çalışmalar dışında sohbetler yapıyoruz. Aynen burada olduğu gibi orada da fikirler çarpışıyor.
Foruma yeni ve büyük katılımların olacağını tahmin ediyorum. Bakalım zaman beni haklı çıkaracak mı?
Selamlar.
Post Reply