Eskişehir'de Malzeme Temini

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Halit
Site Admin

Re: Eskişehir'de Malzeme Temini

Post by Halit »

Yeni bir Martı Uçurtma grubu doğuyor galiba. Kimbilir bir gün bizi de davet edersiniz. Hep birlikte uçururuz. :lol:

Eskişehir'de bir kez uçurtma uçurmuştum. Çok güzel bir yeşil alan vardı . Sanırım THK nin bir yeri idi. Rüzgarı güzeldi diye hatırlıyorum.
http://www.ucurtmaplanlari.com
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

censor wrote:O parkı kastetmiştim bende :D ama bizim zamanımızdaki migros kapanmış A 101 olmuş ondan ne diyeceğimi bilemedim bayraklı park diyesim geldi, o hala duruyor :) Daha uçurtmamızı yeni yaptığımzdan yeni yeni orada uçurmaya başladık. Hem şehir içinde hemde geniş bir alan olduğundan rahat oluyor. Fırsat buldukça tası tarağı toplayıp gidiyoruz yayılıyoruz çimlere :) Şu havalar tümden bir güzelleşse, bir şenlik yapalım kendi aramızda eminim güzel olur:)
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu:) üstelik ben bağlarda oturuyorum evimede çok yakın.eşimle birlikte bazen mutalıp tarafına gidiyoruz uçurtma uçurmak için ama çok keyifli bir ortam olduğu söylenemez.biz cumartesi akşamı orda olabiliriz :)
Cihan Keskin
Eskişehir
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

Halit wrote:Yeni bir Martı Uçurtma grubu doğuyor galiba. Kimbilir bir gün bizi de davet edersiniz. Hep birlikte uçururuz. :lol:

Eskişehir'de bir kez uçurtma uçurmuştum. Çok güzel bir yeşil alan vardı . Sanırım THK nin bir yeri idi. Rüzgarı güzeldi diye hatırlıyorum.
Umarım hem yeni ve aktif bir gurup kurulmuş olur hemde sizi eskişehirde misafir ederiz :)
Gittiğiniz yer THK inönü tesisleri türkiyede rüzgarı en iyi alanlardan biridir.belki bir gün ordada bir organizasyon düzenleyebiliriz :)
Cihan Keskin
Eskişehir
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Evet mutlaka orada bir organizasyon ayarlayalım.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
censor

Post by censor »

Muttalıp taraflarını deneme fırsatımız olmadı. Biz genellikle sazova parkı ve kampüste uçuruyoruz. Cumartesileri kız arkadaşımın dersi olduğundan pek müsait olamıyoruz ancak pazarları müsaidiz. Sizin için de uygun olan bir günde görüşmeyi isteriz.

Tüm forum ailesiyle bir organizasyon eminim çok eğlenceli olacaktır. Ayarlanırsa neden olmasın:)
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

censor wrote:Muttalıp taraflarını deneme fırsatımız olmadı. Biz genellikle sazova parkı ve kampüste uçuruyoruz. Cumartesileri kız arkadaşımın dersi olduğundan pek müsait olamıyoruz ancak pazarları müsaidiz. Sizin için de uygun olan bir günde görüşmeyi isteriz.

Tüm forum ailesiyle bir organizasyon eminim çok eğlenceli olacaktır. Ayarlanırsa neden olmasın:)
Geçen gün ikieylül kampüsündeki yeni spor salonunun önündeki büyük yeşil alanda uçurtma uçurduk.rüzgarda gayet iyiydi ve çok keyifli oldu.
Dün akşamda sazova parkındaydık ve havada 4-5 civarında uçurtma gördüm.Ama çok yakın görünmüyorlardı tam olarak nerde uçurduklarını bilmiyorum.Eğer yerlerini keşfedebilirsem Sazova sürekli gittiğimiz yerlerden biri olacak gibi :)
Vardiyalı ve hafta sonlarıda çalıştığım için her pazar fırsat bulamıyorum ama en kısa sürede birlikte uçurtma uçurmayı bizde çok isteriz.Ayrıca talep üzerine Eskişehir'de yapılacak organizasyon için forum yetkililerini göreve davet ediyorum :)
Cihan Keskin
Eskişehir
censor

Post by censor »

sazovadakiler muhtemelen çocuk oyun bahçesinin ordaki geniş düzlükte uçuruyordur( en azından biz öyle yapıyoruz :) ) Şu havalar bir düzelsa en kısa zamanda havalandıralım uçurtmaları:) Biz eskişehir kanadı olarak organizasyona istekliyiz forum yetkililerine içten saygılarımızla duyurulur :)
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Arkadaşlar ,
Eskişehir'de böyle canlı bir grubumuz olduğuna çok seviniyoruz.
Uçurtmalarınız çoğaldıkça sayınız da artacaktır.

Çok uzakta ,halktan izole yerlerde uçurmamaya çalışın. Uçurtma açısında en uygun ancak halka en yakın yeri seçin.

Bir banner da görüntüyü değiştirebilir.

Yerel gazete ve radyolar bizimkiler türünde etkinliklerle ilgilenebilirler.
http://www.ucurtmaplanlari.com
censor

Post by censor »

120*280'lik DC için duvarcı ipi diye bilinen bir ip kullandık ancak ip şiddetli rüzgarda 2 kez koptu. Şimdi daha dayanıklı ve özellikle makul fiyatlı ip arayışı içindeyiz. İnternette satılan spectra ipler bizim için fazla pahalı. Eskişehir'de bu boyutlarda uçurtma için uygun ip nereden bulabiliriz ? Kendir ip ihtiyacı karşılar mı? Şimdiden teşekkür ederiz.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Arkadaşlar ben size ip temin edebilirim. Yakın zamanda ip çeşitlerini ve fiyatlarını buraya yazacağım.
Beyazıt'ta çanta ve ayakkabı dikişinde kullanılan, uçurtmaya uygun güzel ipler var. Burayı bana Ziya abi öğretmişti. Bir kaç hafta önce bir alışveriş yapmıştım. Tek sorunu nakit parayla çalışmaları. Kredi kartı geçmiyor. İstediğiniz kadar ölçüp verebiliyorlar.
Parayı ve kargo masrafını havale ederseniz ben size ip gönderebilirim.

İplerin fotolarına buradan bakabilirsiniz.
https://plus.google.com/photos/11234373 ... 6464812769

Hafif rüzgar için ince ip: 0,8 mm ya da 1 mm., kuvvetli rüzgar için kalın bir ip: 2 mm. ya da 3 mm. bulundurmak iyi olur.
Bir de bant göreceksiniz. Bu bant yapışkanlı kumaş bant. Uçurtma kenarları için kullanılabilir diye almıştım. Henüz denemedim.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
egimser

Post by egimser »

Yaptığınız uçurtmayı adım adım takip ediyorum, 13 Mayısta uçurtma şenliğinde yoktunuz galiba, pembe kanatlı mavi gövdeli DC yi göremedim. Ben ve iki arkadaşımda oradaydık, bir ara istediğimiz rüzgar çıkınca saldık gökyüzüne fakat trafik fazla olunca mecburen indirdik. Alanın karşısındaki çayıra gittik orada devam ettik zevkimize. Üç uçurtmada havadaydı. Resimleri yakında paylaşırım. Hepimiz aynı ipi kullandık hiç kopma yaşamadık. Ben 200 arkadaşlarım 300 metreye kadar saldılar. İp tamamen naylon, üzerinde ''%100 Fibrilize Çuval Ağzı İpi'' yazan bir bobinden bölüşmüştük. İnternetten baktım bobini 6 ila 10 tl arasında, 500 metreyi geçiyordur tahminim, ağırlığıda idare eder, biz elimizde eldivenlerle kullandığımız için bir sorun yaşamadık. Bunları yazarken aklıma geldi, ipin kopacak kadar gerilmesi belkide uçurtmanın rüzgarı sürekli alttan almasından kaynaklanıyor olabilir. Benimde başıma gelmişti ilk uçuruşlarımda çok çekiyordu, kanatlar çok geriliyordu ve tepeme doğru dikleniyordu, uçurtmanın alt hücresinden gelen (arkadaki) denge ipini biraz uzatınca çekme azaldı ve uçurtma olduğum noktadan daha ileride uçmaya başladı, indirirkende zorlaması azaldı. İpi haller gençlik merkezinin sırasında şehir merkezi tarafında üçüncü dükkandan bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Tam karşısında köşede köfteci var.
Tuğrul EĞİMSER
Eskişehir
censor

Post by censor »

yardımınız bizi mutlu eder Altan Bey. Fiyatlar uygunsa almayı çok isteriz. En azından bu ipler elimize geçene kadar. Kendir ipler işimizi görür mü? özellikle şiddetli rüzgarlarda.
censor

Post by censor »

egimser wrote:Yaptığınız uçurtmayı adım adım takip ediyorum, 13 Mayısta uçurtma şenliğinde yoktunuz galiba, pembe kanatlı mavi gövdeli DC yi göremedim. Ben ve iki arkadaşımda oradaydık, bir ara istediğimiz rüzgar çıkınca saldık gökyüzüne fakat trafik fazla olunca mecburen indirdik. Alanın karşısındaki çayıra gittik orada devam ettik zevkimize. Üç uçurtmada havadaydı. Resimleri yakında paylaşırım. Hepimiz aynı ipi kullandık hiç kopma yaşamadık. Ben 200 arkadaşlarım 300 metreye kadar saldılar. İp tamamen naylon, üzerinde ''%100 Fibrilize Çuval Ağzı İpi'' yazan bir bobinden bölüşmüştük. İnternetten baktım bobini 6 ila 10 tl arasında, 500 metreyi geçiyordur tahminim, ağırlığıda idare eder, biz elimizde eldivenlerle kullandığımız için bir sorun yaşamadık. Bunları yazarken aklıma geldi, ipin kopacak kadar gerilmesi belkide uçurtmanın rüzgarı sürekli alttan almasından kaynaklanıyor olabilir. Benimde başıma gelmişti ilk uçuruşlarımda çok çekiyordu, kanatlar çok geriliyordu ve tepeme doğru dikleniyordu, uçurtmanın alt hücresinden gelen (arkadaki) denge ipini biraz uzatınca çekme azaldı ve uçurtma olduğum noktadan daha ileride uçmaya başladı, indirirkende zorlaması azaldı. İpi haller gençlik merkezinin sırasında şehir merkezi tarafında üçüncü dükkandan bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Tam karşısında köşede köfteci var.
Bir gün öncesinde arkadaşımızın düğünü vardı konyada ama pazar sabahı ilk otobüsle eskişehire gelip koştura koştura şenliğe 2-3 civarı yetiştik. :) 7 ye kadar ordaydık ipler kopana kadar bir süre uçurduk bir süre de çatıda kalan uçurtmayı indirmek için polis ve koçfest görevlilerinden yardım aldık :) Malum trafik yoğun olduğundan farkedilmemiş olabiliriz ip olayı yüzünden fazla uçurma fırsatı yakalayamadık:) İp tavsiyeniz için çok teşekkürler yarın bir bakıcam oraya. denge ipini de tavsiyeniz doğrultusunda tekrardan ayarlama yapayım benimde o gün 1-2 kez uçurtma tepeme kadar gelmişti. 2 kopmanın 2si de indirirken başımıza geldi.
Post Reply