Yelkencilerden ripstop bulmak

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Spectre

Post by Spectre »

Arkadaşlar, ripstop naylon'u Yelkencilerde bulabilirsiniz. Ama biraz pahalı bir kumaş. Ben Kaya Yelken'e sormuştum. ONlarda vardı. Sanırım hala satıyorlardır. Halit bana -yanlış hatırlamıyorsam- Emin beyin yelken yapan bir arkadaşı olduğunu söylemişti.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Melih

Post by Melih »

Bağdat caddesi göztepe de ve tuzlada yelken atölyeleri var. Emin bey ve Hasan bey kumaşları bu atolyelerden alıyorlar. Yelken işinde, Artık olan kumaşlar oldukca büyük olabiliyor.

Çıtaları, Eray beyin verdiği metraj listesine göre böldüm. gerçekten çok zor bir işmiş, evin içerisinde yay gibi açıla bir malzemeyi bölmek oldukca zor oldu. 10 metre isteyenlerinkini ölçerek kestim ancak uzun olanlarda, kangaldaki halka sayısı üzerindne oranlama yaparak ayırdım, birilerinin birilerine hakkı geçmişse kusura bakmayın artık.

Cuma akşamı şehir dışına yola çıkıyorum, istanbuldakileri dağıtmak için birisi bendne alabilirse sevinirim.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Melih 15 Haziran Çarşamba akşamı, Osman ile birlikte sana gelmeyi düşünüyoruz. Uygun musun?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Melih

Post by Melih »

Müsaitim buyrun. Belki vesile olur da, ara sıra bizim yaka da da toplanılır :)
led

slm

Post by led »

Emin bey ve Hasan bey kaya yelkenden alıyorlar ama artan parçaları...kumaşlar bilgisayar eşliğinde kesildiğinden genelliklede pek fazla parça artmıyormuş...burasıyla yada başka bir yelkenciyle birebir konuşulup; uygun fiattan bulunursa kumaş alınsa?( konuşmaya kim gider acaba diye düşününce de aklıma neden Melih geliyorki :D :D :D )... evet arkadaşlar bu konuyla ilgilenecek bir gönüllü aranıyor :D ...(bende burada bakayım9
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Aksine Kaya yelken bilgisayar ile kesim yaptığı için, artan parçaları bilgisayara tanıtıp kesim yapmaktan ise, çöpe atıp her seferinde düzgün kumaş ile başlıyorlar. Tamam bir yelken yaparken, gerekli parçalar tek kumaşa sığdırıldığı için parça miktarı az, ama işin güzel yanı da "artanları saklayalım, birsonraki kesimde kullanırız" diyemiyorlar :)

Kaya yelken, göztepe de, bana da yakın sayılır. Ancak yaş itibarı ile (30) çok da kaale alınmayabilirim, Şöyle emin bey gibi nur yüzlü ak saçlı bir abimiz daha iyi iş görür.

Artık kumaşlar Çuvalla oluyor , şu ara da tam mevsimi ama kulübe yetmeyeceği kesin. Bence gidip konuşup, alım yaparken 3-5 rulo da bize almaları konusunda ikna etsek tüm kulüp ihya olur.

Ek olarak: İzmirde yamaç paraşütü diken birileri olduğu söyleniyordu yıllar önce. Bu kumaştan getiriyorlarmış diye de duymuştum. Ben yine araştırayım bakalım belki buluruz.
led

slm

Post by led »

@Melih
yanılmamışım :D :D ...ben zaten Emin ve Hasan beylerle konuşmuştum :) ...onlardan öğrendim pek fazla kumaş artmadığını...ama dediğiniz doğru kulüp adına alım yapılabilir?...siz isterseniz Emin beye söyleyin
Eray Kara
led

slm

Post by led »

Kaya yelkene giden oldumu??...olacakmı :?: :?:
Eray Kara
Melih

Post by Melih »

Valla 11-13€ fiyat karşısında kaya halata gitmeye gerek yok sanırım, ben asıl şu altanın daha önce gördüğü esniyor dediği ribstopu görmek istiyorum, ribstoptan yapılma bir yağmurluğum var, bizim uçurtma için kullandıklarımızdan çok daha yumşak ama hava geçirmiyor ve ağırlığı çok az ve incecik birşey. Bu tür birşeyler bulacağımızı umuyorum, dünyanın en büyük tekstil üretici ülkelerindne biriyiz illa ki bir yerlerden çıkar bu malzemeler
led

slm

Post by led »

ellerindeki kullanılmayan kumaşları çok daha ucuza vereceklerdi...bence en azından fikir sahibi olmak için bile gidilebilir...
diğer kumaş içinde; kaplaması çıkarılmış halde nasıl onada bakılabilir...
Eray Kara
abdullah

Post by abdullah »

Altan ile Merterden aldığım ripstop kumaşlar bana göre çok normal ve hafif bana göre diyorum çünki ilk yaptığım 1,5 metrelik sled uçurtmam sorunsuz çok güzel uçtu ve hala uçmakta yalnız bir sorun var bu kumaşların bir yüzü renkli bir yüzü düz beyaz eğer bu kumaşlardan görmek istiyorsanız hafta sonu sanırım gideriz yeşilyurta getirebilirim
uçurtmayı vurmasınlar
led

slm

Post by led »

benim gelmem biraz zorda :D Melih gelebilir sanırım...bu kumaşın biryüzü beyaz olmayanı varmıydı?
Eray Kara
Spectre

Post by Spectre »

Ben Amcamdan sıvama olup da arka tarafı beyaz olmayan bir kumaş almıştım. Ama oda onu kimin bıraktığını hatırlamıyordu. Tek hatırladığı Bursadan gelmiş olmasıydı.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
led

slm

Post by led »

işe yarar birşeymiydi?...sıvama olmasa fazlamı esner acaba?...
@Altan
bu kumaş işiylede siz ilgilenseniz diyorum...hem kaya yelkenlede konuşurdunuz :wink:
Eray Kara
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Daha önce yazmıştım. Tekrar altını çiziyorum. Bu ripstoplar esniyor. Benim düşüncem para vermeye değmeyeceği yönünde. 2 dolardan fazla. 80 cente tafetayı tercih ederim. Bizim uçurtma için uygun kumaş işini çözmemiz şart. Çin yollarını denesek? Buraya 1000 metre saf beyaz isteriz, burada boyama yaptırırız.

Eray benim evim uzak o tarafa (kaya yelken). Daha yakın birileri konuşabilir ama oradan sonuç pek çıkmayacak gibi.

Tafeta kumaş siparişleriniz ben hariç 600 metreyi buldu. Ferruh bu sene tek başına 500 metre kullanır zaten. Çinden tek renk getirtip burada boyatalım.

Abdullah beyin akrabaları Bursa'da kumaş işiyle uğraşıyorlar. Zaten onlar aracılığı ile tafeta aldık. Boyama işini yapıyorlar. En az 100 metre olmak şartı ile boyama yapılıyor. Bence 1000 metre sipariş ederiz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply