Ucurtma yamasi

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
hzozgur

Ucurtma yamasi

Post by hzozgur »

Merhabalar,

15 gun once falan motorsikletten dustum ve bir kursun kalem buyuklugunde delik acildi montumda. Mont, dikise gelmeyen korumali motorsiklet montu.
Parasutlerde kullanilan malzemeye yakin. Parasut yamasi bulamadim (karakoyde varmis belki bilen cikar). Belki ucurtma yamasi varsa monta yapistirmayi dusunuyorum.
Bulabilecegim yer var midir? Parasutu perte cikan kimse olmus mudur :)

Tesekkurler
Altan
Site Admin

Re: Ucurtma yamasi

Post by Altan »

Havacılıkta ve yelkencilikte kullanılan ripstop kumaşlar çok incedir. Bizim kullandığımız kumaşlar da biraz haşır huşur kumaşlardır. Sizin montunuz için kesinlikle uygun değil. Motosiklet montları sürtünmeye ve ısıya dayanıklı kumaştan yapılır. Yine de yama isterseniz denizcilik malzemesi satan yerlerde, bahaus yapı marketlerinde bulunuyor. Tabi genellikle açık ve canlı renkler var. Benim önerim bir terziye götürmeniz. Örneğin benim motosiklet montumun ense kısmında montun ağırlığı yüzünden zamanla yırtılma olmuştu. Askıda bir hayli yük biniyor bu noktaya. Florya'daki alışveriş merkezinin altındaki tadilat yapan terzi rahatça dikti.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
hzozgur

Post by hzozgur »

Merhaba Altan Bey,

Onerileriniz icin tesekkurler. Delinen yer kolda oldugu icin dikis atilmasi pek tavsiye edilmiyor. Bendeki ucurtmanin kumasi aslinda uygun gibi gozukuyor. Cunku bu yamanin amaci sadece montun icine ruzgar girmesini engellemek. bauhaus a bakacagim,
iyi aksamlar
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Dikiş yapılırsa su ve rüzgar girmesini önleyecek kimyasal spreyler var.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply