Kırık karbon çubuklar tamir edilebilir mi?
- Altan
- Site Admin
Kırık karbon çubuklar tamir edilebilir mi?
Kırılan karbon çubukları japon yapıştırıcı ya da benzeri yöntemlerle geçici de olsa tamir etmek mümkün mü?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
kirik cubuklar
Evet, yanliz sanirim kirigina gore degisiyor. Eger boyuna catlamis gibi kirilmalar varsa, japon yapistiricisi cok gecerli bir cozum olabiliyor.. yanliz cubugu kaydirmadan yapistirmaya ozen gostermek lazim yoksa bazi yerler tam denk gelemiyebiliyor. Yazin basinda kirdigim asagidaki spreader'lari japonlayarak butun yaz idare ettim. Hala bile oyle ucuruyorum.. Fakat bir kac kere tekrar kirildi ayni yerlerden, bir kere de uzerine bastim.. Yine de japonlamaya devam ettim, oluyor.. Yanliz bir konuya dikkat etmek lazim.. Ucurtmaya gore degisir buyuk ihtimalle, ama eger catlak ortadaki T baglantisina kadar geldiyse, burayi tekrar yapistirinca, cubugun capi daha kalin oluyor ve bazen ferrule'a sigmayabiliyior. Boyle olursa zimpara ya da bicakla inceltebilirsin..
Eger kirik enine ise. Yani cubuk ortadan (ya da degil) ikiye ayrilmissa, bir yerde soyle bir tamir gormustum. Cubugun ic capina denk gelecek bir parcayi kullanarak daha saglam bir tutturma saglayabilirsin sanirim.. Bu ucurtmanin omurgasinda yeterli olabilir ama bukulmesi gereken kanat citalarinda veya asagi spreader'larda cok yararli olur mu bilemiyorum.
Gecmis olsun.
Toros
Eger kirik enine ise. Yani cubuk ortadan (ya da degil) ikiye ayrilmissa, bir yerde soyle bir tamir gormustum. Cubugun ic capina denk gelecek bir parcayi kullanarak daha saglam bir tutturma saglayabilirsin sanirim.. Bu ucurtmanin omurgasinda yeterli olabilir ama bukulmesi gereken kanat citalarinda veya asagi spreader'larda cok yararli olur mu bilemiyorum.
Gecmis olsun.
Toros
- Altan
- Site Admin
Hayır Ferruh. Ağzından yel alsın. Forumda başka bir arkadaşın kırık omurgası vardı. O yeni çıta sormuştu. Ama tamir için sormamış. Hem onun yerine sorayım, hem de nasıl olsa eninde sonunda başımıza gelecek, bu bilgi gerekli diye sordum. Yani henüz kırmadım yeni kuşu.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Kırık Omurga
Altan beyin söylediği kırık omurgalı uçurtma bana ait omurga sizin anlattıgınız gibi liflere ayrılmış durumda ancak saç püskülü gibi olmuşyani tel tel . japon yapışıtırıcısı çözümünü deneyecegim. sonuçlardan sizi haberdar ederim
15 euro 1 metrelik karbon çubuk için pahalı bir fiyat degil mi
Karbon çubuk yerine kullanılabilecek başka malzeme tavsiyeniz var mı ?
15 euro 1 metrelik karbon çubuk için pahalı bir fiyat degil mi
Karbon çubuk yerine kullanılabilecek başka malzeme tavsiyeniz var mı ?
Re: Kırık karbon çubuklar tamir edilebilir mi?
Mrb. Karbon çıtaları onarmak mümkün. Tabi çatlak yada kırığın durumuna göre değişir bu. Kırılan yerde eğer uzunlamasına çatlakta varsa biraz sıkıntı. Kırık olan kısımların iç kısımlarına karbon yada fiber çubukla destek koyabilirsiniz. Ve dış kısma tekrar alüminyum bir bağlantı atarsanız sıkıntı kalmayacaktır. Fakat çıta biraz ağırlaşacaktır. çatlak olan kısımların üzerine patex gibi yada daha kaliteli japon sürerek ve çıtaları hafifçe esneterek arasına kadar girmesini sağlayıp onarabilirsiniz. Tavsiyem çatlakların bittiği kısımlarada kısada olsa alüminyum bağlantı yapmanızdır. Neticede karbonların içine koyulan malzeme değil dışa koyulan malzeme kırılmayı engelleyecektir. İçe koyulan malzeme dha az esnemeyi sağlamak içindir. Alüminyum bağlantı yapılan yerlere koyulmasının sebebide alüminyumun tek başına kullanılması halinde çıtanın daha çabuk kırılmasına neden olmasıdır. ağırlık olayının çözümü ise kırılan çıtanın karşıtınada aynı ağırlığı vemektir. Bender bir yöntemle bu da sağlanabilir. Saygılar.
- yigitkahraman
En iyi çözüm kaldırıp atmak, Karbon alacak paran yoksa profosyonel uçurtmayla uğraşma. Naylon dan yap uçurtmaları (Bknz; Tek ipliler Ferruh beyin yazısı) 
Yiğit KAHRAMAN
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
Kırık uçlara yakın değilse tamir etme taraftarı değilim. Double starımın neredeyse bütün çıtaları uç noktadan tamirli. Bunun dışında tamir çıta kullanmıyorum. Çıtanın esnemesi çok değişiyor. Zaten araya bu kadar parça falan koyacaksam kırık kısmı kesip atar geri kalanı kullanmayı tercih ederim.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

- yigitkahraman
@PiLoT Bu yazım sana hitaben yazılmamıştır. Sakın üzerine alınma bana zamanında söylenen sözler bunlar.yigitkahraman wrote:En iyi çözüm kaldırıp atmak, Karbon alacak paran yoksa profosyonel uçurtmayla uğraşma. Naylon dan yap uçurtmaları (Bknz; Tek ipliler Ferruh beyin yazısı)
Saygılar.
Yiğit KAHRAMAN
Sayfaları karıştırırken, yapıştırmak için çok değişik bir bilgi buldum. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Balık olta kamışlarını yapıştırmak için kuvvetli bir japon yapıştırıcı (502 nolu 2,5 Tl lik) çatlak veya kırık yere önce japon yapıştırıcı sürülecek, kurumadan üzerinede karbonat (yemeklik soda) veya sigara külü serpiştirilecek , çubugun üstünde bir tabaka oluşturulacak iyice kuruduktan sonra, sıfır zımpara ile tesviye edilecek. AYNI ŞEY KARBON ÇUBUKLAR ÜZERİNEDE UYGULANABİLİR . Ben kamış üzerinde uyguladım. Oldukça saglam oldu. Ustanın bir tanesi yanımda döküm çatlagı kırıgı üzerine japon yapıştırıcı sürdü üzerine sigara külü serpiştirdi .Kırıgı tamir etmişti. Piyasada bu uyğulamayı bilenler ,toz demir talaşı, sarı pirinç tozu ile çatlakları kırıklar tamir ediyorlar. Karbonat ile ,yapıştırıcı karbon etkisi yaratıyor. Kırıklarda kesinlikle denenebilir. saygılarımla.
Uzun zamandır siteye pek girip bakamadım. Fırsat bulmuşken bir slm verip bir iki şey paylaşayım istedim. Öncelikle Belki uygun olmayan bir yerden ama olsun öncelikle herkese selamlarımı sunuyorum. Hemen şu yapıştırıcı konusuna geleyim, 0 502 yani 2 buçuk tl lik olanı asıl meşhur olan 502 değil. Onun yerine patex kullanmanızı öneririm. Kompenentli kullanırsanız çok daha iyi olur. Ayrıca o kadar zahmet etmek yerine orjinal sağlam bir epoxy de kullanabilirsiniz.
- cagataykenarli
Kırık çubuğuma bu gece uygulayacağım inşallah, yenisi hediye edilmiş olsa daekrem wrote:Sayfaları karıştırırken, yapıştırmak için çok değişik bir bilgi buldum. Bunu sizlerle paylaşmak istedim. Balık olta kamışlarını yapıştırmak için kuvvetli bir japon yapıştırıcı (502 nolu 2,5 Tl lik) çatlak veya kırık yere önce japon yapıştırıcı sürülecek, kurumadan üzerinede karbonat (yemeklik soda) veya sigara külü serpiştirilecek , çubugun üstünde bir tabaka oluşturulacak iyice kuruduktan sonra, sıfır zımpara ile tesviye edilecek. AYNI ŞEY KARBON ÇUBUKLAR ÜZERİNEDE UYGULANABİLİR . Ben kamış üzerinde uyguladım. Oldukça saglam oldu. Ustanın bir tanesi yanımda döküm çatlagı kırıgı üzerine japon yapıştırıcı sürdü üzerine sigara külü serpiştirdi .Kırıgı tamir etmişti. Piyasada bu uyğulamayı bilenler ,toz demir talaşı, sarı pirinç tozu ile çatlakları kırıklar tamir ediyorlar. Karbonat ile ,yapıştırıcı karbon etkisi yaratıyor. Kırıklarda kesinlikle denenebilir. saygılarımla.
"Kanatlı bir gençlik, yurdun geleceği bakımından en büyük güvencedir." M.KEMAL ATATÜRK