375X100 ebatında uçurtma nerden bulunur?

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
ckeskin2001

375X100 ebatında uçurtma nerden bulunur?

Post by ckeskin2001 »

merhaba...hobbytime internet sitesinde dolaşırken 375X100 ebatlarında bir uçurtma görüyorum ama bu uçurtma hiç stokta değil nedense.böyle bir uçurtma almak istesem nerden bulabilirim?yurtdışından getirtmek istersem kargo ve vergiler ne kadar tutar?bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
Cihan Keskin
Eskişehir
Spectre

Re: 375X100 ebatında uçurtma nerden bulunur?

Post by Spectre »

Uçurtmanın linkini verseydiniz de bizi tek tek arama zahmetinde bırkamsaydınız keşke.

Özellikle neden 375x100, misal 380x100 olmaz mı? Çünkü muhtemelen 375cx100 başka bir uçurtma yoktur. Tam bu boyda bir uçurtma istemenizin sebebi ne acaba.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
led

Post by led »

:)
+1
Eray Kara
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

Ferruh wrote:Uçurtmanın linkini verseydiniz de bizi tek tek arama zahmetinde bırkamsaydınız keşke.

Özellikle neden 375x100, misal 380x100 olmaz mı? Çünkü muhtemelen 375cx100 başka bir uçurtma yoktur. Tam bu boyda bir uçurtma istemenizin sebebi ne acaba.
özellikle o ebatta olmasının bir sebebi yok.sadece en büyük boy o olduğu için onu örnek vermiştim.biraz geç olacak ama linkini veriyorum:)

http://www.hobbytime.com.tr/ucurtma-con ... m-barre.ht
Cihan Keskin
Eskişehir
Spectre

Post by Spectre »

Sağolun, ben zaten arayıp bulmuştum uçurtmayı. Benim merak ettiğim tam bu boymdamı istediğiniz di.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

Ferruh wrote:Sağolun, ben zaten arayıp bulmuştum uçurtmayı. Benim merak ettiğim tam bu boymdamı istediğiniz di.
Biraz daha büyük yada küçük olabilir yada 4 ipli olabilir ama 2 ipliye göre farkları nelerdir ve değişik tekniklerle mi kullanılır bilmiyorum.
Cihan Keskin
Eskişehir
Spectre

Post by Spectre »

4 ipli foillerde alttaki ipler fren görevi görüyor. Genelde buggy vs. çekmek için 4 ipli tercih ediliyor. Böyle bir amacınız yoksa 2 ipli veya 4 ipli sizin için farketmeyecektir.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

Ferruh wrote:4 ipli foillerde alttaki ipler fren görevi görüyor. Genelde buggy vs. çekmek için 4 ipli tercih ediliyor. Böyle bir amacınız yoksa 2 ipli veya 4 ipli sizin için farketmeyecektir.
aslında beni biraz sürüklesin hatta ayaklarımı yerden kessin istiyorum.(mesela şu videodaki gibi http://www.youtube.com/watch?v=H999LqFQNWs) bu sebeple büyük olmasını istiyorum.ama ebat büyüdükçe ne kadar tehlikeli bir extrem spor olduğu daha çok belli oluyor ve bunun içinde 4 ipli tercih edebilirim diye düşünüyorum.ama istediğim büyüklükteki 2 ipliler doğru ve bilinçli kullanıldığında tehlike oluşturmaz derseniz tercihimi yine 2 ipliden yana kullanırım.bu arada 90 kiloyum.verdiğim bilgilere göre bana en uygun uçurtma hangisidir?
Cihan Keskin
Eskişehir
hadi_bea

Post by hadi_bea »

ckeskin2001 wrote:
Ferruh wrote:4 ipli foillerde alttaki ipler fren görevi görüyor. Genelde buggy vs. çekmek için 4 ipli tercih ediliyor. Böyle bir amacınız yoksa 2 ipli veya 4 ipli sizin için farketmeyecektir.
aslında beni biraz sürüklesin hatta ayaklarımı yerden kessin istiyorum.(mesela şu videodaki gibi http://www.youtube.com/watch?v=H999LqFQNWs) bu sebeple büyük olmasını istiyorum.ama ebat büyüdükçe ne kadar tehlikeli bir extrem spor olduğu daha çok belli oluyor ve bunun içinde 4 ipli tercih edebilirim diye düşünüyorum.ama istediğim büyüklükteki 2 ipliler doğru ve bilinçli kullanıldığında tehlike oluşturmaz derseniz tercihimi yine 2 ipliden yana kullanırım.bu arada 90 kiloyum.verdiğim bilgilere göre bana en uygun uçurtma hangisidir?
Bence başlangıçta kendinizi bu kadar zorlamayın. ebay dan (www.ebay.com) uygun fiyata 1.80m civarında başlangıç için paafoiller var. (buy it now, free shipping) seçenekleriyle arama yaparsanız, açık arttırmaya girmeden ve korgo ücreti ödemeden ortalama 20 ila 30 $ bir uçaurtma alıp başlangıç yapabilirsiniz.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Cihan bey, ayağınızı yerden kesecek uçurtmalar pahalı guruptadır. ATB diye anılan kaykay benzeri araçlar için önerilen uçurtmalar size uygun olur.
http://www.powerkites.de/index.php?opti ... 03&lang=en
Buradan ATB için olanları inceleyin. HQ uçurtmalar hem kalite olarak iyi, hem fiyatları genel olarak uygundur.
Şu model size uygun olabilir:
http://www.powerkites.de/index.php?opti ... 27&lang=en

Alacağınızı uçurtma konusu biraz karışık. Öncelikle bu işlere girildiğinde tek bir uçurtma yetmiyor. Çünkü ayağınızı yerden kesecek güçte uçurtmaların rüzgar gücüne göre tepkileri çok farklı. Bildiğim kadarıyla Eskişehir rüzgar açısından çok iyi bir şehir. Rüzgar genel olarak sürekli var ve stabil esen uygun yerler var. İnönü Planör Okulu çok uygun bir yer örneğin. Neyse, eğleneceğiniz limit bu uçurtmalarda dardır. Biraz fazla esince canınızı sıkabilir. Gün içinde bir çok rüzgar atağı olur ve tehlikeli olabilirler. Bunların dışında ayağınızı yerden kesecek uçurtmaları genellikle 5-10 dakikadan fazla uçuramıyorsunuz. Çünkü kollarınız yoruluyor. Az rüzgar genelde fazla sorun olmuyor.

İlk olarak kendinize bir tane küçük foil uçurtma almanız şart. Büyük uçurtmada öğrenme sürecini zor tamamlarsınız. Çünkü hakim olamadan yorulmuş ve uçurtmayı bir kenara bırakmış olursunuz. Büyük ihtimal 4-5 günlük bir denemeden sonra uçurtma bir köşeye atılır. Küçük foil her zaman kullanacağınız bir uçurtmadır. Özellikle rüzgar çok arttığında onlarda müthiş çekmeye başlar, ama en önemlisi hızları çok artar ve bana sorarsanız en eğlenceli uçurtma deneyimi güçlü rüzgar altında küçük foil uçurmaktır. Bu küçük uçurtmayı hayat boyu zevkle kullanacağınızı garanti ederim. (kaliteli bir uçurtma olması şartıyla. Örneğin Alpha 1.5m²)

Küçük uçurtma ile "tamam, ben bu işe devam edeceğim." diyorsanız sonra 3 m²lik bir uçurtma alabilirsiniz. Yine iyi markalardan biri olmalı. HQ ve daha iyileri. Uyduruk markaların 3m² uçurtması ile iyi bir markanın 3m² uçurtması arasında güç olarak çok büyük fark vardır. Daha ileri gitmeye karar verirseniz her rüzgar tipine uygun diğer boylardan almaya başlarsınız.

Ben doğrudan ayağımı yerden kesmek istiyorum derseniz 3m²lik bir uçurtma alsanız bile mutlaka yanında bir tane küçük boy, iyi bir uçurtma edinmenizi öneririm.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
mustafa-topcu

Post by mustafa-topcu »

Altan wrote: İlk olarak kendinize bir tane küçük foil uçurtma almanız şart.. Küçük foil her zaman kullanacağınız bir uçurtmadır. Özellikle rüzgar çok arttığında onlarda müthiş çekmeye başlar, ama en önemlisi hızları çok artar ve bana sorarsanız en eğlenceli uçurtma deneyimi güçlü rüzgar altında küçük foil uçurmaktır. .

Altan beye katılıyorum.Küçük parafoiller,şiddetli rüzgar altında çok iyi çekiyor ve hareketleri hızlanıyor.Uçurtmayı uçurması daha bir eğlence haline geliyor.

Geçenlerde küçük bir parafoil kullanmıştım.Şiddetli havada öylesine çok çekiyordu ki,benim kaymamı sağladı :lol: Ayrıca şiddetli havalarda katlanma eğilimi azalıyor :P
MUSTAFA TOPCU____________________________________

Image ucurtmalar.wordpress.com
Spectre

Post by Spectre »

Bu arada naklie sormuştunuz. Hollanda daki arkadaşıma sormuştum
Ekstra uzun paket olmazsa HollandaTürkiye posta masrafı:
2kg ma kadar 25€
5kg ma kadar 35
10kg ma kadar 58€
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

cevaplarınız için teşekkür ederim.ben zaten 2 ipli bir uçurtmam var.buda linki http://www.hobbytime.com.tr/ucurtma-con ... -lignes.ht
ama biraz daha ileri seviyede kullanmak istediğim ve biraz daha heyecan istediim için sormuştum bu soruyu.
Cihan Keskin
Eskişehir
Spectre

Post by Spectre »

Evet, Cihan bey küçük bir uçurtmanız olduğuunu biliyorum. Hatta havalandırmak ile ilgili de bir probleminiz olmuştu.

Dikkatli davranmamızın sebebi uçurtmalar büyüdükçe tehlikenin artması. Gücün insana bir heyecan verdiği doğru ama aynı şekilde tehlikeli, bir çok kazaya şahit ıolduğumuz için bu şekilde temkinli yazıyoruz.

Almak istediğiniz uçurtmaya gelince, ne yazıkki Türki'ye de satılan uçurtmalar çok kaliteli değil. Zaten çok kaliteli uçurtmalarda yurt dışında da çok pahalı. Çeşitli sitelerde indirimler oluyor devamlı takip etmek gerekiyor. Yıllarca uçurtma ile uğraştığım için yurt dışında da pek çok tanıdığımız oldu. Ancak size direk şu uçurtmayı al demek istemiyorum çünkü az buz bir para harcamayaksınız sonuçta. Birde kargoya ödenen para var.

Ben yurt dışına çıktığımda bir miktar uçurtma ve mazeme getiriyorum ancak şu an size uygun bir uçurtma elimde olmadığı için birşey diyemiyorum.

Eğer kullanılmış bir uçurtma almayı düşünürseniz kullanuılış bölümüne de ihtiyacınız olan özellikleri ve harcamayı düşündüğünüz ücrti yazarsanız belki elindeki uçurtmayı satmak isteyen de olabilir.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu

Image
ckeskin2001

Post by ckeskin2001 »

Ferruh wrote:Evet, Cihan bey küçük bir uçurtmanız olduğuunu biliyorum. Hatta havalandırmak ile ilgili de bir probleminiz olmuştu.

Dikkatli davranmamızın sebebi uçurtmalar büyüdükçe tehlikenin artması. Gücün insana bir heyecan verdiği doğru ama aynı şekilde tehlikeli, bir çok kazaya şahit ıolduğumuz için bu şekilde temkinli yazıyoruz.

Almak istediğiniz uçurtmaya gelince, ne yazıkki Türki'ye de satılan uçurtmalar çok kaliteli değil. Zaten çok kaliteli uçurtmalarda yurt dışında da çok pahalı. Çeşitli sitelerde indirimler oluyor devamlı takip etmek gerekiyor. Yıllarca uçurtma ile uğraştığım için yurt dışında da pek çok tanıdığımız oldu. Ancak size direk şu uçurtmayı al demek istemiyorum çünkü az buz bir para harcamayaksınız sonuçta. Birde kargoya ödenen para var.

Ben yurt dışına çıktığımda bir miktar uçurtma ve mazeme getiriyorum ancak şu an size uygun bir uçurtma elimde olmadığı için birşey diyemiyorum.

Eğer kullanılmış bir uçurtma almayı düşünürseniz kullanuılış bölümüne de ihtiyacınız olan özellikleri ve harcamayı düşündüğünüz ücrti yazarsanız belki elindeki uçurtmayı satmak isteyen de olabilir.
Teşekkürler Ferruh Bey...Tavsiyeleriniz faydalı oldu benim için.kuzenime hadiye edene kadar şimdilik elimdeki uçurtmayla devam edicem.peki ben elimdeki uçurtmaya kuyruk yapmak istesem nasıl olur.bununla ilgili öneriniz var mı yoksa yeni başlık mı açayım?forumda arama yaptım ama bulamadım
Cihan Keskin
Eskişehir
Post Reply