Uçan Fener
- zahitmungan
Uçan Fener
Bir çok denemelerimin sonucunda, bu işi başaramadım aslında, bir çok hafif malzeme kullandım,ama olmadı, gecen bursa av fuarına gitmiştim uçan fener gördüm ve hemen satın aldım bir adet,güzelce inceledim,malzemesini aslında tam olarak çözemedim ben aslında, ayakkabı satın alındığında içinde beyaz kağıt folyo çıkıyor işte o üründen yapmışlar, ve mum kullanışlamamış bu üründe çok farklı yakıcı bir madde, onuda bir anlamda çözemedim.

http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com
Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine.
www.zahitmungan.com
Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine.
Re: Uçan Fener
zahit,
Balon için hışır naylon denilen malzemeyi (Hırdavatçılarda satılır)(şeffaf bant ile yapıştırarak) kullan , ısı üreteci olarak da mumu (tea light) (alüminyum bir çanağın içinde yer alan mum) (büyük marketlerde satılır) denemeni öneririm,
Mumu yaktığında hışır naylonun alev almaması için en üst noktadan elinle tut balon sıcak hava ile dolduğunda elini çek balon kendiliğinden havalanacaktır
DİKKAT (açık alan çok önemli yangına sebep olma)
Kolay gelsin.
Balon için hışır naylon denilen malzemeyi (Hırdavatçılarda satılır)(şeffaf bant ile yapıştırarak) kullan , ısı üreteci olarak da mumu (tea light) (alüminyum bir çanağın içinde yer alan mum) (büyük marketlerde satılır) denemeni öneririm,
Mumu yaktığında hışır naylonun alev almaması için en üst noktadan elinle tut balon sıcak hava ile dolduğunda elini çek balon kendiliğinden havalanacaktır
DİKKAT (açık alan çok önemli yangına sebep olma)
Kolay gelsin.
Halil Bayülker/Ankara
- Altan
- Site Admin
Re: Uçan Fener
Bence naylon kullanmak çok tehlikeli olacaktır. Naylon kolay sönmez ve yangın çıkarma ihtimali çok fazla. Zaten bu tür fenerleri genelde deniz kıyısında ve rüzgar denize doğru eserken uçuruyorlar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.