Arkadaşlar bir süredir malzeme bilgimiz ve temini konusunda kendimizi oldukca geliştirdik sanırım, bir konu olarak da çıta bağlantı elemanlarını konuşalım istiyorum. Yurtdışındaki uçurtma dükkanlarında bu plastik elemanların kutu içerisinde yüzlercesinden oluşan setler halinde satıldığını biliyorum, Hasan bey e bir arkadaşı böyle birşey getirmişti, içerisinde küçücük gözler bulunan bir kutu her gözde de farklı bir çeşit bağlantı elemanından birkaç tane var. İnternette aradım bulamadım, tane tane satılıyorlar ve bir parça plastiğe 0.5 veya 1$ vermek de bana doğru gelmiyor.
Bir de temin problemi var, yani her uçurtma için sipariş ver bekle gelsin, yap. başka bir uçurtma için birdaha sipariş ver. Zor görünüyor.
Buluşmalarda Ziya Bey ve Erhan Bey harika çözümler ile geliyorlar. Uygun olabilecek bağlantı elemanlarını burada paylaşabilirseniz çok sevinirim. Mümkünse fotoğraflar ile gösterirseniz çok daha şık olacaktır.
Bağlantı elemanları (Fittings)
Arkadaşlar, bilmiyorum ne kadar faydalı olur, konuyla ilgili bazı şeyler yazmaya çalıştım.
http://www.angelfire.com/ultra2/ucurtma1/fittings.htm
http://www.angelfire.com/ultra2/ucurtma1/fittings.htm
Last edited by Ziya on Thu Jul 05, 2012 9:09 am, edited 1 time in total.
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Ziya bey teşekkürler elinize sağlık sağolun.
Yalnız bu düz bir şekilde uzatma için dediğinizi gibi çok uygun birde bunları ( L )- ( T )- ( Y )-(V) şeklinde birbirine yapıştırma veya başka bildiğiniz bir yöntem varmı? Bende çağlayandan böyle aleminyum borular aldım bana kaynak olabileceğini söylemişlerdi fakat boruların eti ince olduğu için kaynak yapılamıyor ...
Yalnız bu düz bir şekilde uzatma için dediğinizi gibi çok uygun birde bunları ( L )- ( T )- ( Y )-(V) şeklinde birbirine yapıştırma veya başka bildiğiniz bir yöntem varmı? Bende çağlayandan böyle aleminyum borular aldım bana kaynak olabileceğini söylemişlerdi fakat boruların eti ince olduğu için kaynak yapılamıyor ...
uçurtmayı vurmasınlar
@ Abdullah bey,kaynak la igili sakıncaları Melih arkadaşımız çok güzel açıklamış kendisine teşekkür ederim. Sözünü ettiğiniz (L)-(T)-(Y)-(V) ve daha başka biçimlerdeki bağlantı elemanlarının gerektiği yerlerin bir kısmında bildiğim kadar (yerine göre) plastik su ve hava hortumları rahatça kullanılıyor. Bu konuda daha doyurucu bilgi Ferruh ve Halit beyde bol miktarda vardır. Aydınlatırlarsa faydalanırız.
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
ilgi ve alakanıza teşekkür ederim Ziya bey sağolun,
hortum birleştirme elamanları var sert plastikten ben praktikerden buldum T L Y şeklinde yalnız 10 ve 8 mm çıtalar girebilecek kadar daha ufakları yoktu ilgi duyanlar buradan bulabirller poşet içine 2 adet olarak satılıyor adeti 4 YTL.
hortum birleştirme elamanları var sert plastikten ben praktikerden buldum T L Y şeklinde yalnız 10 ve 8 mm çıtalar girebilecek kadar daha ufakları yoktu ilgi duyanlar buradan bulabirller poşet içine 2 adet olarak satılıyor adeti 4 YTL.
uçurtmayı vurmasınlar