Ankara ' da Uçurtma .

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Post Reply
Caglar

Ankara ' da Uçurtma .

Post by Caglar »

Merhaba Ankara' da yaşıyorum uçurtmaları çok seviyorum ama malzeme kıtlığı yaşıyorum . Profesyonel bir uçurtma yapmam için malzeme bulmam gerekiyor fakat ankara'da bahsettiğiniz kumaşlardan bulamıyorum yada bahsettiğiniz çıtalardan lütfen yardım edin.
Çağlar KESKİN
Halil

Re: Ankara ' da Uçurtma .

Post by Halil »

Cağlar,
Nasıl bir kumaş arıyorsun tafeta mı çiçekçi kumaşımı ripstopmu, çıta ya gelince gürgen mi, çam mı, bambu mu, karbon mu.
Sen karar ver hepsi için yardımcı olabiliriz.

Not: öncelikle hangi uçurtmayı yapacaksın onu belirlemelisin.

Kolay gelsin,
Halil Bayülker/Ankara
Caglar

Post by Caglar »

Dc yapıcam. 16 yaşındayım ve çok yeniyim Ferruh amcayla konuştuğumda sen yenisin tafeta sana uygun demişti. Ayrıca çiçekçi elyafından mukemmel bir uçurtma yapmıştım ama uçmadı kendi çabalarımla internetten bakarak bir altıgen uçurtma yapmıştım içinde üçgenler falan adını hatırlayamadım şimdi ama uçmamıştı bu yüzden çiçekçi elyafı istemiyorum. Ayrıca teyzemin dikiş dükkanı var o yüzden dikme benim için sorun olmaz.
Çıtaya gelince gerçekten yeniyim ve neyin ne olduğunu bilmiyorum. Sizin elinizde yetişmeyi planlıyorum. Bu sözümü Ferruh amcayada söyledim. Uçurtmanın bir aşk olduğunu anladım. ve aşık olmaya hazırım. Hem ucuz hemde işime yarıyacak bir çıta olursa sevinirim.

Teşekkürler Halil Bey,
Çağlar KESKİN
Caglar

Post by Caglar »

Halit Bey sizin avatarınızdaki uçurtmadan yapmıştım yetenekliyim yani :)
Çağlar KESKİN
Halil

Post by Halil »

Cağlar,
Meraklı ve arzulu olduğun anlaşılıyor, yetenekli olduğunu da sen söyledin. DC yapabilmen için 1m tafeta ile 8mm x 80cm 6 adet gürgen çıta sana yetecektir, haftasonu Seyranbağları yada hafta içi Ulus civarında malzemeleri sana teslim edebilirim. Malzemeleri almaya gelmeden bir gün önce bana cep telefonumdan ulaşırsan 0532 432 73 59 malzemeleri elinde bil.
Dikiş makinası ve dikiş yaptırabileceğin bir yakınında olduğuna göre sorun yaşamayacağını düşünüyorum.
Halil Bayülker/Ankara
Caglar

Post by Caglar »

Halil Bey,

Gerçekten çok teşekkür ederim. Bu benim ilk deneyimim olucak. En sıkıntı çekiceğim konu malzemeler olucaktı ki sizin sayenizde hallettim sanırım. Seyranbağları ve ulus ulaşımı benim için zor. Hafta sonu her zaman hafta içi saat 5 den sonra malzemeleri kızılaydan alabilirim. Size zahmet olmaz ise tabi. Ve malzemelerin toplam fiyatının ne kadar tuttuğunu da söylerseniz hazırlıklı gelirim. Telefonunuzu aldım. Burdan yeri ve zamanı kararlaştırdıktan sonra sizi ararım.Bu arada ahlatlıbel e giderken kulüp olarak benide bilgilendirirseniz çok sevinirim. Bu hafta çok güzel hava var. Rüzgarı bol. Herşey için teşekkür ederim. Çok çok saolun :)
Çağlar KESKİN
Halil

Post by Halil »

Cağlar,
Telefondada söylediğim gibi çalışma saatlerim nedeni ile kızılayda buluşabilmemiz mümkün değil. Yarın öğleden sonra kollej çivarına gelebilirsen malzemeleri verebilirim. Malzemeler Martı Uçurtma Kulübünün sana hediyesidir.
Görüşmek üzere iyi akşamlar.
Halil Bayülker/Ankara
Caglar

Post by Caglar »

Halil Amca,

Herşey için teşekkür ederim. Yarın görüşmek üzere. İyi Geceler
Çağlar KESKİN
Aydın

Post by Aydın »

Halil bey merhabalar,
Uçurtma konusunda birkaç soruda benim olacak, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

Bir süredir havadan fotoğraf çekimi için araştırma yapıyorum, köyümüzün web sitesinde kullanmak için havadan fotoğraflama yapmak istiyorum. Bu konuda en iyi Rokaku ve FlowForm modelleri olduğunu okuyorum, FlowFrom yapımı profesyonellerin işi olduğu anlaşılıyor. Rokaku ona nazaran birazdaha yapılabilir görünüyor benim için, Rokaku modeli için 2-3 tane plan buldum bunlar genelde 2 - 2,5 metre boylarında Rokaku uçurtma planları, bu modelde çıta olarak ne kullanmam mantıklı olur sizce, karbon çubuklardan bahsediliyor fakat Ankarada nerede satıldığı konusunda bir bilgim yok. Ağaç için BAUHAUS da 10x10 ölçülerinde malzemeler var bunları kullanmam mantıklı olurmu 2 - 2,5 mt boyundaki uçurtma için.

İşin aslı bendeki fotoğraf makinası 415 Gr. ağırlığında bu ağırlıktaki bir makina için yeterlimidir bu model gerçi daha küçük makinalarımda var ama çok iyi çekim neticesi aldığım makinamın ağırlığı 415 gr. dır.

Sizin konu hakkındaki görüş ve önerilerinizi öğrenmek isterim, beni bu konu hakkında iyi netice alabileceğim bir sonuca yönlendirirseniz sevinirim.
Halil

Post by Halil »

Aydın bey,
Hava fotoğrafcılığı ile ilgili bilgim Özkan ve Ferruhun hazırladığı sistemi incelemekle sınırlı ancak, Ben olsam Ahşap çıta ile 2-2.5m Rokaku yapıp bu uçurtmaya herhangi bir fotoğraf makinasını emanet etmezdim. Bu nedenle size Karbon çıta öneririm. CFK Karbon çıta konusunda aşağıdaki linkten Ankara da satış yapan mağaza ile iletişim kurabilirsiniz
http://www.hobbytime.com.tr/ucurtma.ht
Biraz önce yaptığım incelemede stoklarında kalmadığını gördüm.
Size Forumun satış ilanlarında Ferruhun açtığı başlığı okumanızı ve iletişim kurmanızı öneririm, sanırım elinde 8mm ve 10mm CFK var. Bu büyüklükte bir Rokaku yada Flow form için Ripstop kumaş da gerekeçektir umarım bu konuda da Ferruh yardımcı olabilir.
Kolay gelsin .
Halil Bayülker/Ankara
Post Reply