6 Şubat 2011

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
murat köse

Re: 6 Şubat 2011

Post by murat köse »

Yiğit bir aksilik olmaz ise kesin geliyorum.
Ben tulumba tatlılarını alacaktım ama gerçekten de tatlıları yiyince orada bol bol su sorunu çekeceğiz. Hadi diyelim 5 lt su aldık ondan sonrada wc derdi ile uğraşacağız :twisted:
Elim boş gelmemek adına yol üstünde gözüme çarpan uygun birşeyler bulursam alıp gelirim.
Yeşilköye gelmek için Göztepeden önce taksime, taksimden otobüs ile alana geliyordum, fakat ulaşım 2 saate yakın sürdüğü için yarın değişiklik yapıp Kadıköy'den Bakırköye deniz otobüsü ile geçmeyi düşünüyorum. Deniz otobüsünden indikten sonra mekana ulaşımı nasıl/ neyle yapmalıyım. En kolay nasıl gelirim?
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Sahilden Yeşilköy dolmuşları geçiyor olması lazım. Fakat boş denk gelmek kolay olmayabilir. Otobüs vardır.

Bu arada ben hasta olmuş durumdayım. Boğazım kötü, aksırma, tıksırma yani grip olmuşum. Yine de yarın geleceğimi tahmin ediyorum. Sizi mangalsız bırakmamaya çalışacağım.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Fevzi
Site Admin

Post by Fevzi »

Bugün benim için hoby lerimin günü oldu. Saat 12 den 15.30 a kadar motosiklet grubu arkadaşlarla 150 km lik bir seyahat, ardından ise cemal hoca nın aramasıyla uçurtma etkinliği. Hiç rüzgar olmadığı için sadece birkaç uçurtma açıp ve koşarak cep telefonu ile fotoğrafladık o kadar.
Fotoğraflar burada.
https://picasaweb.google.com/kiteactivities/06022011#

Image

Image

Image

Image
----------------------------------
http://fevzikir.name.tr/
http://picasaweb.google.com.tr/fevzikir
https://picasaweb.google.com.tr/kiteactivities
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Kısa bir video revolution alıştırma yiğit beyin desteğiyle.Çıtaları ağaçtır bilgilerinize.https://picasaweb.google.com/lh/photo/e ... directlink
Spectre

Post by Spectre »

Fevzi o elindeki çin uçurtmasını hemen yere at. Kimse görmesin. Kar da uçurtma uçurmak zevkli olmuştur.

İstanbul ekibi eve dönerken olda dondu herhalde , Turgay dışında sağ kalan kimse yok anlaşılan.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Ben de neden kimse resim eklemiyor diye merak ediyordum. Olmazsa bir arama kurtarma ekibi çıkaralım.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
murat köse

Post by murat köse »

İstanbul ekibi etkinlik yorgunluğunu atlatamadı galiba. Turgay hariç kimseciklerden ses çıkmamış.

Dün sabah gribal enfeksiyon belirtileri ile güne başladım. evden kalkıp Yeşilköye gitmeyi bile göze alamayacak durumdaydım. Bir yanda da şeytan dürtüyor, kulağıma 'Bu hava yazdan kalma , bir daha nerde bulacaksın böyle güzel havayı'' diyerek fısıldıyordu. Yataktan kalktıktan bir saat sonra kahvaltı masasına gidecek takati kendimde bulup kahvaltıya oturduğum sırada Turgayın telefon edip araba ile gideceğiz senide alalım demesi ile kahvaltımı hızlaca yapıp hazırlanıp buluşma yerimize gittim. Daha önce hiç görüşmemiş olsakta buluşma yerimize gittiğimde Turgay'ı elindeki uçurtma çantası ile hemen tanıdım. Ardından arabası ile Yiğit gelip bizleri alıp Yeşilköye doğru yola çıktık. Yeşilköye vardığımızda saat 11:45 civarındaydı. Çok güzel bir rüzgar vardı. Hemen iki ipli parafoilimi açtıp uçurmaya başladım. Ben iki ipli ile uğraşırken Turgayda Yiğitin verdiği talimatlarla revosu ile pratikler yapıyordu. Yiğitin ve Turgayın yapmış olduğu dört ipliler gerçektende orjinalleri ile kafa tutuşacak cinstendi. Belkide orjinal fabrikasyon üretimlerden daha da kaliteliler. Bir kaç saat sonra diğer forum üyelerimizde yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. bir yandan sayımız artıyor, diğer bir yandan da rüzgar yavaş yavaş şiddetini kaybediyordu. Aradan 2-3 saat geçmiştiki artık benim kollarımda derman kalmamıştı. Hem soğuktan, hem hastalıktan olsa gerek iki ipli beni gerçektende yormuştu. Rüzgarın azalmasınıda bahane ederek iki ipli parafoilimi yere indirecektim. Ama Yiğitin yiğeni uçurtmamı çok sevmiş ve dibimden ayrılmıyordu. Uçurtmamı ona teslim ederek uçurtma uçurma adına günü noktaladım. Öğleden sonra Altan abinin mekana gelmesi ile Sucuklar pişirilip afiyetle yenildi. Yapanların ellerine sağlık, keselerine bereket.
Akşama doğru havaşça toparlanmaya başladık, toparlanmaya başladık ama '' durun, acele etmeyin, hava iyice karasın'' tarzı konuşmalar duydum. Hava iyice kararmaya başlamıştı ki havada olan bir uçurtmaya uçan daire takıldı! Uzaydan gelen bir uçan daire yolunu şaşırmıştı ve bizim uçurtmalarımızdan birine takılmıştı. Havadaki uçan daire şovunu biraz izledikten sonra toplanıp evlerimize doğru yola çıktık.
Bu vesile ile Turgay ve Yiğit ile tanışmış olmaktan çok memnun oldum. En kısa zamanda tekrar bir araya gelebilmek dileği ile...
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Grip oldum. Gitmemeyi düşünmüyordum. Ama gelen telefonlara dayanamadım. Hava da çok güzeldi. Alana geldiğimde havada uçurtmalar çakılı vaziyette duruyordu. Denizden stabil estiğinde uçurtmalar da stabil yerinde duruyorlar. Fakat kısa bir süre sonra rüzgar kesilmeye başladı. Sadece yukarıda rüzgar vardı. Hafif rüzgar uçurtmalarını tepeye çıkartanlar uçuşa devam ettiler. Hele bir delta hava karardıktan sonra bile yerinden kıpırdamadı. Ziya abinin uçan dairesi gerçekten şahaneydi. Çok parlak ledlerle güzel bir görüntü yarattı. Ekip olarak kalabalıktık ve uzun zamandır nihayet bir araya gelinebildi. Duman rahatsız etmesin diye mangal işini uzak bir köşede yaptım. Bu nedenle ekipten biraz uzak kaldım. Bir ara mangal başında sohbete devam edildi. Emir akşam üşüdüm demeye başlayınca ben erken ayrıldım. Gece uçurtmasına devam ediliyordu. Geç geldiğim için, mangalla uğraştığım için, rüzgar kesildiği için fotoğraf çekmedim. Erhan abide bir kaç foto var. O yayınlar artık. Bilmem başka çeken oldu mu?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Kütahya ekibi de meydanı boş bırakmamış. Hem de kar falan dinlememiş, üstelik aynı günde bir kaç etkinlik yanında buna da vakit bulmuşlar. Ankara ses ver. :lol:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Fotograf bekliyoruz.
UFO'yu merak ettim.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Erhan

Post by Erhan »

Aylardan sonra birlikte uçurmak harika oldu.Herne kadar biryerlerimiz donmak üzereyken :P (@Ahmet Bayar, @Ferruh) sahayı terketsekte, evlere donmadan gidebildik.
Ocakbaşı mangalda Sucuk gerçekten güzel oldu.(Emeği geçenlere teşekkürler.)(Altan, hasta hasta, Oğlu Emir le felaket uğraştılar.)
@Fevzi keşki gelseymişsin harika sucuk kola partisi ve ardından Oğuz Abinin Çay ve börek partisi vardı.
Yeme içme faslından pek uçurtma uçurmaya vakit kalmadı ama:

Ziya beyin yeni gece deltası ve Ufo ışıldağı,
Emin Abinin Yeni Paluk deltası,
Ekrem beyin yeni uçurtmaları,
Turgay ve Yiğit' in yeni uçurtmaları,
Benim 2 adet 50 şer metrelik Uçan Bıçak ' ım ve Leylek' im,
Ayrıca unuttuklarım...

Haftanın yenileri oldu.

1.Not: 50 metrelik Uçan Bıçak Plan ve yapım aşamaları alttaki linkte:
https://picasaweb.google.com/erhan.tufe ... pMAsamalar#
2.Not: Uçan bıçak için 250 metre sıcak kesim yaptım. Ayrıca 200metre dikiş diktim.
Kumaş olarak tafetta kullandım. Sonuçta kumaşın ağırlığı ve rüzgarın hafifliği
beklediğim performansı veremedi.
3.Not: Bugün (7 şubat Pazartesi) Emin Abi ile Sultanhamam dan yeni İnce astarlık kumaş aldık,
200 metre dikişi söküp (Fitillere yeniden uğraşmamak için) tekrar 250metre sıcak kesim
yapmaya karar verdim. :oops: Umarım performans daha güzel olur.

@Fevzi sizin etkinliklerde hoş olmuş.
@Turgay&Yiğit siz böyle güzel giderseniz biz sadece katlanır sandalyeleri alıp büyük bir sevkle sizleri seyredeceğiz gibi gözüküyor.Başarılara devam...

Image
Image
Image
Image
Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Erhan abi seni tutabilene aşkolsun. Tek başına kulüpsün vallahi. 8) (Emin abi de öyledir aslında.)
250 metre sıcak kesim, 200 metre dikim, olmadı baştan bir daha. :shock:

Ziya abinin ufosunun gece fotosu yok muydu? Şıkır şıkırdı. Böyle koyunca pek kuru görünmüş.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Turgay TERZİ

Post by Turgay TERZİ »

Bir kaç resim ve video iyi seyirler Image
Image
Image
Image
https://picasaweb.google.com/lh/photo/O ... directlink
Erhan

Post by Erhan »

Fotoğrafların linkini koymayı unutmuşum.
https://picasaweb.google.com/1164727000 ... oyFeneronu#

Çok uzaktanda olsa Ziya Bey in Ufosu ışıl ışıl var.
Ayrıca Ziya Beyin harika yeni büyük Cody si vardı oda arada kaynamasın.
Image

Arkadaşlar kusura bakmayın ben öylesine fotoğraf çektim. Dolayısıyla yenilİkler ve güzellikler çok fazla yansıyamadı.
@Altan
Bir daha hastalanmak yok. Yassah.
:P
Sensiz, ne foto oluyor ne günün hikayesi oluyor.

@Turgay paylaşım için teşekkürler.

Not: Şu benim Uçan Bıçak ın hikayesini iki defa yazdım (Tek ipliler-Uçan Bıçak diye) her ikisindede gönderemeden bilgisayarda problem çıktı. İnşallah üçüncü defa hikayede problem çıkmaz.
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Ferruh bey, Ahmet bey, Tesbitleriniz kesinlikle çok doğru, bende hastaydım. Ve etkinlik sonrası bu hastalık yatak döşek şekline dönüştü. Bencede çoğu kişi aynı durumdadır.
Murat Köse, Turgay ve Diğer ustalarla süper vakit geçirdik. Festival havasında bir etkinlikti. Herşeye değdi doğrusu.
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Post Reply