Tchibo foil

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
cekmece

Re: Tchibo foil

Post by cekmece »

benimde aşşağıdaki linkteki teknosada satılan uçurtma baya bir ilgimi çekmişti fiyatıda baya bir ucuz, 70 tl uçurtma havada iken fotoğraf çekiyor, ama ne kadar kaliteli olduğu konusu beni düşündürüyor... çektiği fotoğraflar nasıl acaba, forumda aradım alıp kullanan görmedim.

SKY WARRIORS GL 2032 FOTOĞRAF MAKİNALI UÇURTMA

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/P ... YUN___HOBI
demir1979

Post by demir1979 »

Ben de denedim .
Fiyatı çok uygun ve güzel gözüküyor diye ilk uçurtma niyetine almıştım. Ben henüz karar veremedim çünkü uçurmayı 1 kez denedim ve uygun rüzgarı bulamadığımı düşünüyorum. O günkü havada hiçbir uçurtma uçmazdı.
Foruma yazılanlar sanırım en uygun rüzgarda alınan performanslar zira bu konuda hiçbirşey belirtilmemiş.
İlk izlenimimi belirteyim dedim yine deneyip kesin kararımı yazacağım. Hala umudum var!
xxxNoNamexxx

Post by xxxNoNamexxx »

Stokları takip ediyorum yakalarsam akıcam arkadaşlar. Alternatif olarak rhombus grafity den başka önerisi olan varmı ?
levent malay

Post by levent malay »

Tüm forum okuyucularına selamlar hafta son bu ucurtmayı denemek için yeşilköy de fenere gittim
oradaki çok kibar ve yardım sever iki beyle tanıştım Martı ucurtma kulubünden
kendileri çok yardımcı oldular Tchibodan aldığım ucurtmayı gayet sorunsuz ucurduk
en önemli sorunulardan biri ipler, ipleri25 metre tutmak ve rüzgarı doğru siddete ve yönde
kullanmak gerisi bir kaç dememeden sonra keyifli almak kalıyor
Tekrar çok tesekkür ederim

iyi uçuşlar

levent malay
demir1979

Post by demir1979 »

Bir kez daha denedim yine iyi rüzgar yoktu fakat arada bir estiğinde "uygun rüzgarda uçarım ben" diyor gibi. Satın almakla hata ettiğimi zannetmiyorum.
demir1979

Post by demir1979 »

Bu uçurtma uygun rüzgarda uçuyor arkadaşlar!
Rüzgar şiddetli olmalı sadece. (Beaufort 5 en az)
Spectre

Post by Spectre »

Beaufort 5 29-38 km/h. Sanırım biraz daha az rüzgarda uçacaktır.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
email

Post by email »

Foruma çok sık girmediğim için deneme uçuşumlarım hakkında yazamadım .
vidyo çekecek ikinci kişiyi bulmakta yada makinayı götürmeyi akıl etmekte zorlandığımdan dolayı vidyoda yoktu. Tam herşeyi denk getirdim diye sevinirken bu seferde rüzgar eksikti :(

Bulunduğum yerde rüzgar darbeli ve sürekli yön değiştirdiği için bu uçurtmayı uçurmakta sıkıntı yaşıyorum ama daha güzel yerlerdede kameraman olmuyor :)
Vidyo cep telefonu ile çekilmiştir.

Rüzgarın daha kuvvetli olduğu günlerde yerden kaldırma demelerimde genelde başarılı oldum. Tek sıkıntı bazen tüplerin ağzının tam açılamaması oluyor onuda terzilikten anlayan kızkardeşimin aklını kullanarak aşmayı deneyeceğim. içte duran tüp kenarını bir kat kıvırmayı planlıyor kendileri :)

vidyo linki http://www.vimeo.com/11815500
Last edited by email on Mon May 17, 2010 10:26 pm, edited 1 time in total.
uygur

Post by uygur »

email wrote:.... içte duran tüp kenarını bir kat kıvırmayı planlıyor kendileri :)
Bir faytoncu edasıyla deh der gibi ipleri aynı anda sert bir şekilde savurursanız, panellere anlık olarak yeniden rüzgar eklemiş olursunuz ve kıvrılmalar ortadan kalkar. Yine de bir modifikasyon yapacaksanız 1mm fiber cubuk ekleyin, kıvırma yapmayın.
Said Özkan AKTUĞ
Erkek adam uçurur :)

Image Image Image Image
http://said.ozkan.org/kites
email

Post by email »

Malesef bendeki "deh" den pek anlamıyor. Genellikle yanlardan 2. veya 3. tüplerdede sürekli sıkıntı yaratıyor. Ama açılınca veya açık başlamışsa da bir daha sıkıntı yaratmıyor.
Post Reply