25 Nisan 9. Geleneksel Beypazarı Uçurtma Festivali

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
saka

25 Nisan 9. Geleneksel Beypazarı Uçurtma Festivali

Post by saka »

Herkese merhaba,

25 Nisan'da Beypazarı'nda gerçekleşecek uçurtma festivaline katılıyoruz.
Festivale Doğa Derneği ile birlikte katılacağız(akbaba uçurtmaları ile gelecekler).
Organizasyon Beypazarı Belediyesi himayesinde gerçekleştirilecek olup tüm
uçurtma meraklılarına açık.

Bizler Ankara'dan büyük bir gurup olarak katılacağız, gelmek isteyenler bu başlıktan
irtibata geçebilirler...

Ankara'dan geleceklerin çantalarının fazlalığı dikkate alınarak Belediye Başkanı tarafından,
minibüs ayarlandı; böylece çantalarımızı (seyahat daha konforlu olsun diye) bu araçla sevk edebilir
durumdayız, ayrıca yine isteyenler bu minübüsle intikal edebilir durumda olacaklardır.

Martı Uçurtma Kulübü bünyesindeki katılımcılar için alanda güvenlik şeritli yer tahsisi,
iaşe, güneş korunaklı oturma alanları vb. ayarlanmış olacak. Aklıma gelmeyen şeyler varsa,
yazarsanız yanıtlarım.

Aşağıda Festivalin resmi davet duyurusu var. Görüşmek ümidiyle, herkese selamlar.

Kemal SAKA

F E S T İ V A L R E S M İ D U Y U R U S U
Image
Bu yıl 9.’su düzenlenecek “Beypazarı Geleneksel Uçurtma Şenliği”nde hem Beypazarılı
hem de Ankaralı uçurtma tutkunları bir araya gelecek.

25 Nisan Pazar günü Beypazarı’nın bir bakıma şenlik merkezi de olan Hıdırlık
Tepesi’nde yapılacak etkinliklerde katılımcılar, uçurtmalarıyla yarışma fırsatı da bulacaklar.
Image
En Büyük Uçurtma, En Farklı Uçurtma, En Yükseğe Çıkan Uçurtma ve En Yaşlı Uçurtmacı
dallarında yarışacak katılımcılardan dereceye girenlere Beypazarı Belediyesi tarafından
sürpriz ödüller verilecek.

Uçurtma seven, uçurtma yapan ve uçuran kişileri bir araya toplayan Martı Uçurtma Kulübü
özel tasarımlı uçurtmaları ile Beypazarılılara görsel bir şölen sunacak. Doğa Derneği de
akbaba şeklindeki uçurtmalarıyla şenliğe renk katacak.
Kemal SAKA
ahmetbayar

Re: 25 Nisan 9. Geleneksel Beypazarı Uçurtma Festivali

Post by ahmetbayar »

Ben iki sene önce bu festivale katılmıştım. Beypazarını çok sevmiştim.
Image

Meşhur 50 - 60 - 70 katlı baklavasını unutamıyorum (esnaflar çok katlı baklava yapma rekabetindeydiler).

Yerel yemekler harikaydı. Beypazarını havucu meşhurmuş. Havuçtan yapılan tatlılar, cezeryeler, sokakta yürürken size ikram ediliyor.

Beypazarı harika bir şehir. Tarihi konaklar eşsiz güzellikte...

Festival ayrıca çok güzeldi. Tarihi kale üstünde yapılan festival oldukça eğlenceli geçmişti.

Beypazarı halkı çok misafirperver. Zaten özellikle haftasonları yoğun turist akımına uğruyor. İmkanı olanlara kesinlikle tavsiye ediyorum.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Spectre

Post by Spectre »

4-5 yıl önce bende bir festivale davetli gitmiştim. Ne yazık ki festival için seçilen alan büyük uçurtmaların uçurulmasına pek el verişli değil. İnce dar bir tepe ve tam ortasında da binalar var.

Tam bir iç anadolu ilçesi. Kurak ve etrafta fazla yeşillik yok. Şu an tam hatırlamıyorum ama ilçenin dışında yeşil ve güzel bir yere gittiğimizi hatırlıyorum. Çöl de bir vaha gibi.

Bu sene ekip olarak gidiyoruz. İnşallah güzel bir gezi olur.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Halil

Post by Halil »

Kemalcim,
Beyparazı belediyesi tarafından tahsis edilen araçın hareket yeri saati ve kaç kişilik olduğu konusunda bilgiyi burada paylaşabilirsek gelmek isteyen yeni katılımçılar açısından yararlı olaçaktır
.
Halil Bayülker/Ankara
saka

Post by saka »

Tekrar merhaba,

Minibüs (Transit 12 Kişilik) Atölye'nin önünden sabahtan 9:00/9:30 gibi hareket edecek.

Çoğumuz kendi aracımızla geleceği için, minibüste şu anda çok fazla boş yer var görünüyor.

selamlar,
Kemal SAKA
Post Reply