Tchibo foil
Tchibo foil
Tchibo'nun bu ayki temasında iki ipli bir foil var.
İlgilenenler için ürünün sayfası :
http://www.tchibo.com.tr/pls/plantum/PL ... UN_PAR_5=#
İlgilenenler için ürünün sayfası :
http://www.tchibo.com.tr/pls/plantum/PL ... UN_PAR_5=#
Said Özkan AKTUĞ
Erkek adam uçurur :)

http://said.ozkan.org/kites
Erkek adam uçurur :)

http://said.ozkan.org/kites
- zahitmungan
Re: Tchibo foil
Fiyatı Uygun gibi'me geliyor.
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com
Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine.
www.zahitmungan.com
Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine.
ben aldım . bir fotografını koyayım yeri gelmişken. 

pistbaşı forumunda sormuştum ama asıl sorulması gereken yer burası.
özelliklerinde kumaşın adı 70-D-Ripstop naylon olarak belirtilmiş.
graffitide 70D Spinnaker ripstop sail. fark nedir.
aslında pekde önemli değilde neyin ne olduğu, kafama takılıverdi işte.
özelliklerinde kumaşın adı 70-D-Ripstop naylon olarak belirtilmiş.
graffitide 70D Spinnaker ripstop sail. fark nedir.
aslında pekde önemli değilde neyin ne olduğu, kafama takılıverdi işte.
Ripstop (Ya d ribstop) çok genel bir tabir. Kumaşlara dikkat ettiysen kare kare gözükür. Kumaşı hafif ve sağlam yapabilmek için aralarda kalın fiber geçer. Bu sağlamlığı artırır ve yırtılmanın ilerlemesini önler.
Naylon ise kumaşta kullanılan fiber'in ismi. Ripstop Naylon, polyester, cordura gibi türleri vardır.
Spinnaker ise tamamen farklı bir terim. Bilmiyorum görmüşmüsünüzdür. Bazı yelkenlilerin önünde şişen büyük bir yelen açılır. Buna spinnaker denir. Burada kullanılan kumaş da genelde ripstop naylon dur. Bazen farklı kumaş da kullanılabilir. Ama en ucuz kumaş ripstop naylon olduğu için bu uçurtmadaki de ripstop naylon dur.
70D (70 Denier) ise kumaşda kullanılan ipliğin kalınlığını gösterir. Kullanılan ipliğin 9000m de kaç gram geldiğini gösterir. Ancak bu kumaşın ağırlığını göstermez. Çünkü kumaş daki diğer fiber ve kaplama, ayrıca kumaşın dokuması da kumaşın ağırlığını değiştirir.
Naylon ise kumaşta kullanılan fiber'in ismi. Ripstop Naylon, polyester, cordura gibi türleri vardır.
Spinnaker ise tamamen farklı bir terim. Bilmiyorum görmüşmüsünüzdür. Bazı yelkenlilerin önünde şişen büyük bir yelen açılır. Buna spinnaker denir. Burada kullanılan kumaş da genelde ripstop naylon dur. Bazen farklı kumaş da kullanılabilir. Ama en ucuz kumaş ripstop naylon olduğu için bu uçurtmadaki de ripstop naylon dur.
70D (70 Denier) ise kumaşda kullanılan ipliğin kalınlığını gösterir. Kullanılan ipliğin 9000m de kaç gram geldiğini gösterir. Ancak bu kumaşın ağırlığını göstermez. Çünkü kumaş daki diğer fiber ve kaplama, ayrıca kumaşın dokuması da kumaşın ağırlığını değiştirir.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Uçurtmanın performansı nasıl peki ? Ben de almayı düşünüyorum ama ucuz etin yahnisi yavan olura dönmesin, performansı kötü ise hiç el sürmeyelim.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
sabah okulda olmam ve öglene doğru havanın kapanmasından dolayı uçuşu erteleyip kulüp odasını boyadım. bu nedenle deneme yarına kaldı gibi.
ama hava yarında kapalı
ferruh bey, teşekkürler.
ama hava yarında kapalı
ferruh bey, teşekkürler.
- Altan
- Site Admin
Siparişim bayrama denk geldiği için ancak bugün geldi kargo. Kocaman bir kutu içinde geldi. Zarar görmesin diye bir hayli özenli davranılmış.

- 
Bar dışında içi yumuşak dolgulu el kayışları da var. Kalitesi iyi görünüyor.
En takdir ettiğim şey Türkçe hazırlanmış kullanma kılavuzu oldu. Gayet detaylı olarak anlatılmış. Örnek bir kılavuz olmuş. Prism uçurtmalardan dahi böyle bir kılavuz çıkmıyor. Uçurtmanın tüm olası tehlikeleri de anlatılmış.
Geriye uçurtmayı uçurmak kaldı. Umarım buraya kadar olan izlenim uçuşta da iyi devam eder.
Bar dışında içi yumuşak dolgulu el kayışları da var. Kalitesi iyi görünüyor.
En takdir ettiğim şey Türkçe hazırlanmış kullanma kılavuzu oldu. Gayet detaylı olarak anlatılmış. Örnek bir kılavuz olmuş. Prism uçurtmalardan dahi böyle bir kılavuz çıkmıyor. Uçurtmanın tüm olası tehlikeleri de anlatılmış.
Geriye uçurtmayı uçurmak kaldı. Umarım buraya kadar olan izlenim uçuşta da iyi devam eder.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Altan
- Site Admin
Bu hafta sonu uçurtmayı denemeye gittim. Ne yazık ki sonuç iyi değil. Uçurtmayı serdim, ipleri bağladım ve bardan ipleri açarak yürüdüm. İnanılmaz uzun bir ip vardı. Herhalde 100 metreydi. Hiç böyle uzun bir iki ipli görmemiştim. İplerin ucu barın bir ucuna bağlanmıştı. Yani bara ya da kayışlara takmak için hazır edilmemiş. Ben uçlarını hazırlayıp kayışla uçurmayı denedim. Olmadı. Yanına gidip dengelerinden tutarak uçurmaya çalıştım. Bir hayli uğraş sonunda kanat tüplerini havayla doldurmayı ve uçar hale getirmeyi başardım. Yani yere koyup oradan tek başınıza kaldırmanız çok zor. Mutlaka birinin uçurtmayı tutması gerekecek gibi görünüyor. Uçurtma dengelerinden yavaşça ip salarak uçurmaya devam ettim. Rüzgar penceresinin dışına doğru hemen şekil bozup, katlanıyor. Sağa sola gidişlerde düzeltme amacıyla ipi çektiğinizde de katlama yapıyor.
İpleri sanırım fazla sağa sola gidip, rüzgar penceresi kenarlarında katlama yapmasın, kontrolü de kolay olsun diye uzun yapmışlar. İpi ortadan ikiye böldüm ve tekrar uçurtmayı denedim. I-ıh. Olmuyor. Uçurtma fos çıktı. Haftaya birilerinin yardımı ile tekrar denemeyi düşünüyorum. Ama olmayacağını düşünüyorum.
Sonuç olarak iyi görünmesine karşın uçurtmanın iyi uçamadığını (uçamadığını) kabul etmek zorundayım. Verdiğim para karşılığında ip ve kayış satın almış olduğumu söyleyebilirim. Bar da var ama ben bar ile uçurmayı pek sevmiyorum. Makul fiyatla satılan bir uçurtmanın piyasaya girmiş olmasını çok isterdim. Lakin bu uçurtmayı ne yazık ki tavsiye edemeyeceğim.
Günün uzun hikayesini buradan okuyabilirsiniz.
İpleri sanırım fazla sağa sola gidip, rüzgar penceresi kenarlarında katlama yapmasın, kontrolü de kolay olsun diye uzun yapmışlar. İpi ortadan ikiye böldüm ve tekrar uçurtmayı denedim. I-ıh. Olmuyor. Uçurtma fos çıktı. Haftaya birilerinin yardımı ile tekrar denemeyi düşünüyorum. Ama olmayacağını düşünüyorum.
Sonuç olarak iyi görünmesine karşın uçurtmanın iyi uçamadığını (uçamadığını) kabul etmek zorundayım. Verdiğim para karşılığında ip ve kayış satın almış olduğumu söyleyebilirim. Bar da var ama ben bar ile uçurmayı pek sevmiyorum. Makul fiyatla satılan bir uçurtmanın piyasaya girmiş olmasını çok isterdim. Lakin bu uçurtmayı ne yazık ki tavsiye edemeyeceğim.
Günün uzun hikayesini buradan okuyabilirsiniz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Hikayeyi okudum yani uçurtma performans açısından kötü olmayı bırak hiç uçmamış =)) oda güzel uçmayan uçurtma 
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
-
xxxNoNamexxx
Arkadaşlar uçmadığı belirtildiği halde ilk uçurtmam olarak alıp şansımı denemekten kendimi alı koyamıyorum, fiyatı çok uygun ??
Acaba başka alan uçuran , uçuramayan varmı ?
Saygılar...
Acaba başka alan uçuran , uçuramayan varmı ?
Saygılar...
-
murat köse
Benimde gönlümde iki ipli uçutma yatıyor. Bu başlığı az önce fark ettim. Aklımda oyncax.comda satılan grafiti modeli vardı, ama videolarını izlediğim iki ipli çerçeveli uçurtmalardan sonra çerçeveli ucuz bir modelle iki ipliye başlamaya karar vermiştim. Ama bu b ürünün fiyatınında uygun olması aklımı çeldi. Altan beyden veya alıp kullanan veya kullanamayan arkadaşlardan gelecek yoruma göre alıp almamaya karar vereceğim. Veya gidip bir çerçeveli meska alacağım.
Siteye dikkatli bakınca ürünün tükendiğini gördüm. Ama en azından PDF formatında detaylı bir kullanma klavuzum oldu:)
Siteye dikkatli bakınca ürünün tükendiğini gördüm. Ama en azından PDF formatında detaylı bir kullanma klavuzum oldu:)
MURAT KÖSE - KADIKÖY - 1979
aradan baya bir zaman geçmiş stoklarda kalmamasıda bundan galiba.
altan bey bir yardımcıyla uçurmayı başarabildiniz mi? yoksa ucuz etin yahnisi mi oldu?
altan bey bir yardımcıyla uçurmayı başarabildiniz mi? yoksa ucuz etin yahnisi mi oldu?