10 Mayıs 2009 - İstanbul Park
- ahmetbayar
10 Mayıs 2009 - İstanbul Park
Halit Başkanıma dedimki : 10 Mayıs Pazar günü Kurtköy İstanbul Park'a gitmeye ne dersiniz? Çevresinde buggy yapmaya elverişli asfalt alanları var. Uçurtmaları havalandırmak için geniş ve rüzgarlı sahalar var.
Makul karşıladığını ve bir işi çıkmazsa gelebileceğini söyledi
Dün Mesut Bey sahayı bizzat inceledi. Alanın çok müsait olduğunu hatta bir gurup model uçakçının ortalığı toz duman ettiğini söyledi. Sanırım orayı kendilerine mekan edinmişler. Hafta sonu bizim de orda olmamız eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum. Alan çok geniş, uçakçılarla saha paylaşma açısından bir problem yaşayacağımızı sanmıyorum. Yolu da çok kolay. Kurtköy çıkışından çıkıp İstanbul Park tabelalarını takip edeceksiniz.
Eğer gelmek isteyen olursa bizler orda olacağız.
Makul karşıladığını ve bir işi çıkmazsa gelebileceğini söyledi
Dün Mesut Bey sahayı bizzat inceledi. Alanın çok müsait olduğunu hatta bir gurup model uçakçının ortalığı toz duman ettiğini söyledi. Sanırım orayı kendilerine mekan edinmişler. Hafta sonu bizim de orda olmamız eğlenceli olacaktır diye düşünüyorum. Alan çok geniş, uçakçılarla saha paylaşma açısından bir problem yaşayacağımızı sanmıyorum. Yolu da çok kolay. Kurtköy çıkışından çıkıp İstanbul Park tabelalarını takip edeceksiniz.
Eğer gelmek isteyen olursa bizler orda olacağız.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
Re: 10 Mayıs 2009 - İSTANBUL PARK-
Geçen hafta ben de modelci bir abimle iş görüşmek için o alana gittim, lebiderya bir arazi, helikopterciler bir yerde, benzinli uçakalr biryerde uçuyorlar. Asfalt düzgün değil ama kötü de sayılmaz.
Modelcilerin toplanma alanından 300 metre kadar ileride olursak kimseye sıkıntı vermeyiz. Güzel bir etkinlik olabilir.
Modelcilerin toplanma alanından 300 metre kadar ileride olursak kimseye sıkıntı vermeyiz. Güzel bir etkinlik olabilir.
- Halit
- Site Admin
Ahmet Bey ,
Yolu biraz tarif edebilir misiniz ? Tüm üyelere mail atıp davet etmeyi düşünüyorum.
Yolu biraz tarif edebilir misiniz ? Tüm üyelere mail atıp davet etmeyi düşünüyorum.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- ahmetbayar
Şu an ayaküstü mesajınızı okudum Halit Bey. Fırsat bulduğum anda detaylı bilgi vereceğim.
- ahmetbayar
Gecikme için çok özür dilerim.
Yol tarifi : İstanbul veya Gebze, İzmit tarafından gelenler TEM Kurtköy çıkışından çıkıp İstanbul Park tabelalarını takip edecekler. Hepsi bundan ibaret. Zaten bol miktarda İstanbul Park tabelaları var. F1 zamanı yurt dışından gelenlerin zorlanmadan bulabilmeleri için böyle yapılmış zannediyorum.
Otoban çıkışından sonra, yol, son derece güzel,geniş ve ferah.

Yol tarifi : İstanbul veya Gebze, İzmit tarafından gelenler TEM Kurtköy çıkışından çıkıp İstanbul Park tabelalarını takip edecekler. Hepsi bundan ibaret. Zaten bol miktarda İstanbul Park tabelaları var. F1 zamanı yurt dışından gelenlerin zorlanmadan bulabilmeleri için böyle yapılmış zannediyorum.
Otoban çıkışından sonra, yol, son derece güzel,geniş ve ferah.

- ahmetbayar
Günaydın Arkadaşlar,
Uçuş alanını tarif etmek çok kolay.
Tem üzerinden Sabihagökçen - İSTANBULPARK tabelasını görünce (yeni yapılan VIA PORT alışveriş merkezinin hemen önünden geçince) ayrımdan sapıyor ve hep İstanbulPark tabelasını takip ediyorsunu hiçbiryere sapmak yok, ne zaman tabela görseniz dönün. Zaten hep ilk sağdan dönme şeklinde olacak manevralarınız.
F1 pistinin önüne vardığınızı anlamak da kolay kocaman birşey kendisi
Pistin önüne geldiğinizde yol sağa dönecek ve bir göbek göreceksiniz, pist solunuzda kalmış olacak, siz aynen döndüğünüz gibi sağdan devam ederseniz 50 metre sonra sağda banketlerin hemen yanında asfalt bir alan göreceksiniz, görmemeniz imkansız çooook büyük bir alan.
alanı gördüğünüz yerde arabanızı banketin yanına çekip banketten aşıp alana girerseniz orası model uçakcıların uçuş alanı. Benim önerim 200 metre daha gidip, tepenin hemen üstünde duralım hem modelcileri görürüz hem her yönden rüzgar alırız.
googlemaps da alanı görmek için bu linke tıklayın:
http://maps.google.com/maps?ll=40.94757 ... &t=h&hl=en
Uçuş alanını tarif etmek çok kolay.
Tem üzerinden Sabihagökçen - İSTANBULPARK tabelasını görünce (yeni yapılan VIA PORT alışveriş merkezinin hemen önünden geçince) ayrımdan sapıyor ve hep İstanbulPark tabelasını takip ediyorsunu hiçbiryere sapmak yok, ne zaman tabela görseniz dönün. Zaten hep ilk sağdan dönme şeklinde olacak manevralarınız.
F1 pistinin önüne vardığınızı anlamak da kolay kocaman birşey kendisi
Pistin önüne geldiğinizde yol sağa dönecek ve bir göbek göreceksiniz, pist solunuzda kalmış olacak, siz aynen döndüğünüz gibi sağdan devam ederseniz 50 metre sonra sağda banketlerin hemen yanında asfalt bir alan göreceksiniz, görmemeniz imkansız çooook büyük bir alan.
alanı gördüğünüz yerde arabanızı banketin yanına çekip banketten aşıp alana girerseniz orası model uçakcıların uçuş alanı. Benim önerim 200 metre daha gidip, tepenin hemen üstünde duralım hem modelcileri görürüz hem her yönden rüzgar alırız.
googlemaps da alanı görmek için bu linke tıklayın:
http://maps.google.com/maps?ll=40.94757 ... &t=h&hl=en
- ahmetbayar
Melih wrote: F1 pistinin önüne vardığınızı anlamak da kolay kocaman birşey kendisi![]()
- ahmetbayar
1- Rüzgar iyi olursa buggy yapabiliriz.
2- Hafta sonu için hava güzel gözüküyor.
3- Söz vermiyorum ama bulabilirsem bir total station getirip tüm uçurtmaların yüksekliğini hesaplayacağım.
2- Hafta sonu için hava güzel gözüküyor.
3- Söz vermiyorum ama bulabilirsem bir total station getirip tüm uçurtmaların yüksekliğini hesaplayacağım.
10 Mayıs 2009 İstanbul Park etkinliğinin fotoğrafları benden
http://picasaweb.google.com.tr/ziyakite ... tanbulPark#
Günün hikayesi Halit Beyde
Günün videoları Ahmet Beyde
http://picasaweb.google.com.tr/ziyakite ... tanbulPark#
Günün hikayesi Halit Beyde
Günün videoları Ahmet Beyde
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
- Halit
- Site Admin
Ziya Bey ,
Fotoğraflar için çok teşekkürler.
Güzel bir gündü. Yolu bulmakta biraz zorlandık ama sonrasında ne kadar kolay bir yerde olduğunu gördük.
Evden çıkarken çok rüzgar yoktu . Ben de ona göre uçurtmalar almıştım. Alan vardığımızda rüzgar oldukça kuvvetli esiyordu. Melih bizi elinde yeni projesi mini rüzgar türbini ile karşıladı. İstanbul ekibi tam kadro sahadaydı. Kuvvetli rüzgara rağmen bir çok uçurtma uçurduk. Alan geniş ve güzeldi ancak 'uçurtmalar satılık mı ' diye soru soranların olmaması bizim için bir eksiklik oldu.
Fotoğraflar için çok teşekkürler.
Güzel bir gündü. Yolu bulmakta biraz zorlandık ama sonrasında ne kadar kolay bir yerde olduğunu gördük.
Evden çıkarken çok rüzgar yoktu . Ben de ona göre uçurtmalar almıştım. Alan vardığımızda rüzgar oldukça kuvvetli esiyordu. Melih bizi elinde yeni projesi mini rüzgar türbini ile karşıladı. İstanbul ekibi tam kadro sahadaydı. Kuvvetli rüzgara rağmen bir çok uçurtma uçurduk. Alan geniş ve güzeldi ancak 'uçurtmalar satılık mı ' diye soru soranların olmaması bizim için bir eksiklik oldu.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- ahmetbayar
Çok rüzgarlı bir gündü. Yoldan geçenler kornalarını çaldılar. Bir kısmı durup uzun süre baktı.
Günün olayı 3 stunt uçurtmayı tren haline getirmemiz oldu. Erhan Bey ve ben 8 adet ip kestik. Ama milimetrik derecede birbirine eşit olacak şekilde. Bağlama esnasında gördük ki hiç bir ip bir diğeriyle eşit olmamış. Emin Bey bize çok güldü. Biz de güldük. Neyseki Halit Başkanım olaya el attı ve problemi çözdü. Stunt treni denememiz başarılı sonuçlandı.
Mehmet Oflaz Bey'in elektrik üreten stunt uçurtması son derece ilginçti.
Gün boyunca video çektim. Edit işlemleri bitince hemen yayına vereceğim.
Günün olayı 3 stunt uçurtmayı tren haline getirmemiz oldu. Erhan Bey ve ben 8 adet ip kestik. Ama milimetrik derecede birbirine eşit olacak şekilde. Bağlama esnasında gördük ki hiç bir ip bir diğeriyle eşit olmamış. Emin Bey bize çok güldü. Biz de güldük. Neyseki Halit Başkanım olaya el attı ve problemi çözdü. Stunt treni denememiz başarılı sonuçlandı.
Mehmet Oflaz Bey'in elektrik üreten stunt uçurtması son derece ilginçti.
Gün boyunca video çektim. Edit işlemleri bitince hemen yayına vereceğim.
Re: 10 Mayıs 2009 - İstanbul Park
Fotoğraflar için teşekkürler. Arazi nasıldı? Buggy yapmaya uygunmuydu? KAP yapma imkanınız olmadı mı?
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Alanın ucu bucağı yok, bizim uçuş yaptığımız yer bir tepenin üstü, zemin pek kaliteli olmasa da asfalt.Ferruh wrote:Fotoğraflar için teşekkürler. Arazi nasıldı? Buggy yapmaya uygunmuydu? KAP yapma imkanınız olmadı mı?
Ancak alanın dışında da çevrede aynı yol üstünde onlarca benzer alan var çoğu yeşillik ve zemini düzgün.
KAP vericimi modifiye etmiş olduğum için sabah eski haline döndürmek mümkün olmadı o yüzden yapamadık ama 15 kiloluk sinema kamerası ile bile kap yapabilirdik, Emin bey'in Sutton Flowform inanılmaz güçlü.
- ahmetbayar
http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/ ... 385&ref=nf
Hazırladığım videoyu 2 gündür yayınlayamadım. Dailymotion da mahkeme kararıyla kapatılmış.
http://www.facebook.com/video/video.php ... 4385&saved
Bu da yeni bir video. Altan Bey'den öğrendiğin inceliklerin hepsini kullandım.
Hazırladığım videoyu 2 gündür yayınlayamadım. Dailymotion da mahkeme kararıyla kapatılmış.
http://www.facebook.com/video/video.php ... 4385&saved
Bu da yeni bir video. Altan Bey'den öğrendiğin inceliklerin hepsini kullandım.