15 Mayıs Eskişehir JAYCESS

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
Spectre

Post by Spectre »

ALtan, epey katılım vardı. Ancak ben fotoğraf çekmeye vakit bulamadım.
Fotoğraf çekenler bana gönderecekelerini söylediler ama kimbilie ne zaman.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Sağolsun senin katıldığını Tolga çekmiş. Asıl İstanbul'dan gelenlerden hiç ses çıkmadı.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Erhan

Post by Erhan »

Dört kişilik İstanbul ekibi olarak katıldığımız İnönü' deki festivalden fotoğraflar aşağıdaki linkte.
http://www.resimgalerisi.net/erhan/sergi.php?sid=307

Çok keyifli geçen iki günün detayları da, Serçin Hoca dan birazdan geliyor.

JAYCESS Eskişehir' in yüzlerce çocukla gerçekleştirdiği festival gayet başarılıyıdı. Tebrikler ve teşekkürler.

(Pazar saat 23:00 den sonra İstanbul a giriş yaptığımız için pek sesimiz çıkamadı.)
Sercin

Post by Sercin »

Selamlar;
Peki bu festivale katılan olmadı mı?
Oldu oldu... :D

Erhan Bey+ Oğuz Abi (Erhan Bey'in kuzeni) + Ben ve Hakan Abi(Benim kuzenim) olmak üzere dört kişilik bir ekip olarak festivale katıldık.

Festivalle ilgili fotoğraflar Erhan Beyde. (Birazdan burada olur sanırım) Yorumlar ise benden olacak.... Biraz geç olduğu için kusura bakmayın...

:D :D :D Haftanın raporu :D :D :D

Cumartesi sabah saat 7'de Erhan beyin bizi almasıyla yola çıkıldı. Çok eğlenceli bir yolculuktan sonra İnönü'deki THK kampına vardık. Kampın geniş düzlükleri çok hoşumuza gitti ancak, yolda gördüğümüz tüm
uçuşan bayraklara rağmen 1 gram rüzgar yoktu. :( Orada fazla oyalanmadan Eskişehire gittik ve otelimize yerleştik. Otel nefisti. Anadolu Üniversitesinin oteliydi ve sanırım 5 yıldızlı bir oteldi.
Tabii bütün bunlar öğleye kadar olan olaylar.

Öğleden sonra ise Anadolu Üniversitesinin 2 Eylül kampüsüne gittik. Burası Ferruh Bey'in katılacağı diğer şenliğin yapıldığı yerdi ve Ferruh Bey'den önce tüm cumartesi öğleden sonrasını burada uçurtma uçurarak geçirdik. :D Buradaki şenliği düzenleyen arkaşalar çok sevecen ve canayakın kişilerdi. Bizimle çok ilgilendiler. Bizim öteki şenliğe gideceğimizi, onların düzenlediği şenliğe ise sadece Ferruh Bey'in katılacağını öğrenmelerine rağmen ikramda kusur etmediler ve bizi susuz-kolasız bırakmadılar. Şimdi adını hatırlayabildiğim Tuğba Hocama, saygıdeğer eşine ve şenlik ekibine çok teşekkürler... Not: Burada rüzgar çok güzeldi. Akşama doğru dahada arttı ve daha çok keyif verdi.

Akşam Eskişehir'i keşfetme fırsatı bulduk. Meşhur çiğ böreği, Meşhur Papağan restoranda ellerimizde yedikten sonra (Çatal bıçak vermiyorlar) porsuk çayı etrafında gezinip bol bol fotoğraf çektik. Kendimizi Venedikte hissettik. Sonra gittik yattık. (Emel valla hemen gidip yattık bara falan gitmedik :D :D :D )

Bizim katılacağımız festivali düzenleyen evsahiplerimiz genç iş adamlarıyla akşam gitmediğimiz(!) Haller bölgesinde bir restoranda onların düzenlediği yemekte tanıştık. Yemeğe katılmamız için ısrar etmelerine rağmen hem kıyafetlerimiz uygun olmadığı için hemde yol yorgunu olduğumuz için kibarca reddettik. Bu arada Haller bölgesi Eskişehirin gece eğlencesi bölgesi. İstanbul'un çiçek pasajına benzeyen çok hoş bir oluşum...

Ertesi sabah otelimizde yaptığımız kahvaltıdan sonra Ferruh Bey geldi. Yarım saatlik sohbetten sonra Ferruh Bey'in herkes kendi festivaline marş marş komutuyla İnönü'ye hareket ettik.

İnönüye gelirken yol boyunca rüzgarın iyi olması için dualar ettik. Sanırım dualarımız kabul oldu ve İnönüye geldiğimizde mütiş bir rüzgarla karşılaştık. Festival çok çok kalabalık değildi. Sanırım bunda aynı zamanda iki festivalin olmasının etkisi var. Ama katılım iyiydi diyebilecek kadar eğlenen insan vardı. Bu alan Halit Bey'in dediği kadar var. Hayatımda gördüğüm uçurtma uçurmaya en müsait alan.

Evsahiplerimiz Jaycess üyeleri çok eğlenceli kişiler. Bizi hiç yanlız bırakmadılar. Her isteğimizi karşıladılar. Erhan Bey'in iki ipli stunt'ına ve parafoiline ve benim büyük nasawinge çok ilgi gösterdiler. Ve sanırım çok eğlendiler. Hatta akşama doğru nasanın karışık iplerini çözmeyi bile göze alıp uçurdular. Buradan Hakan Bey'in şahsında tüm Jaycess üyelerine bu güzel festival için teşekkür ediyoruz.

Festivalde benim en çok hoşuma giden çocuklara uçurtma değilde uçurtma malzemesi verip uçurtma yaptırmaları oldu. Çocukların uçurtmaları bitince ortalık birden bire birsürü uçurtmayla dolunca harika oldu. Görülmeye değerdi.

Festivale aileleriyle katılan bir çok çocuk vardı. Esas görüleye değen şey, çocuklarının elinden uçurtmayı alıp uçurmak için koşuşturan babalardı. :D

@Melihcim ku kısmı dikkatli okursan sevinirim...
Festivalde en güzel anı onu görünce yaşadım. O bir yelkenli idi. Yolda giden yelkeni naylondan yapılmış üç tekerlekli götürgeçti. :D Kendisi Esasen deltakanatçı olan Bülent Bey deltakanat iskeleti parçalarından güzel bir bugy yapmış. Esasen yamaç paraşütüyle (sanırım motor takıp) uçmak için kullanıyor. Tabii hemen benim parafoilden bahsedip parafoili açtım. Kendisi biraz denedi (bende bu arada yelkenliyi denedim.) Sonuçta parafoilin ufak olduğuna, bugy'i hareket ettiremiyeceğine karar verdik. Bu aşamada benim 11 m² lik nasa ipleri karıştığı için bir köşede yatıyordu. Onu Bülent Bey'e gösteremedim. Ama sanırım oda yetmeyecekti. (Bütün bunlar olurken rüzgar bitmek üzereydi çünkü) Neyse Bülent Bey'in telefonunu falan aldım. Bağlantı kurarız.

THK'da Planörcü Metin Hoca ile tanıştım. Ona ücreti karşılığı planörle uşuş yapılıp yapılamıyacağını sordum. Oda hafta içi böyle bir uygulamalarının olduğunu saati 30 € ya isteyeni uçurabileceklerini söyledi. Uçuş ne kadar sürerse o kadar para alıyorlarmış. Örneğin 15 dakka sürerse 7.5 €. Bence fiyat çok çok uygun. Hafta sonu için eğer 20 kişilik bir grup ile gelirsek daha önceden haber verme şartıyla uçuş ayarlayabiliriz dedi.

Kalınacak yer için 8 kişilik odalar haziran ayında müsait dedi. Yatak ücreti gecelik kişi başı 3.5 YTL imiş. Ama pek konfor yok. Hatta hiç yok. Eğer Hafta sonu bu şekilde grup halinde gelirsek uçuşlardan sonra uçurtma uçurabileceğimizi de söyledi.

Akşama doğru rüzgarı bitirdik. Eve dönüş vakti olduğuna karar verip toparlandık. İstanbula vardığımızsa saat 11 civarıdı. İstanbul'a bol bol fotoğraf, yanık yüz ve kol derileri getirdik.

Bazı Notlar:

* Halit Bey'siz Rokaku uçmuyor. Benim pengueni modifiye ettim. Çıtalarını içi boş karbon çıtalarla değiştirdim ama uçurmayı başaramadım. Erhan Bey'in rokakusunuda denedik ama nafile.

* Taş kebabı diye birşey yok. Kandırılmışım.

* Çiğ börek güzel bişey...

* Planörle uçuş olayına ne dersiniz . Gidelim mi?... 20 kişiyi biraz zor toparlarız ama 10 kişiyi toparlasak ben telefonda onları ikna ederim.

* Ferruh Bey'in uçurtmalarını İnönü'den göremedik. Acaba o bizimkileri gördü mü? :D

*Festival nefisti...

Şimdilik Bu kadar. Erhan Bey fotoğrafları en kısa zamanda gönderir heralde...

Serçin BASUT
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Kıskandım doğrusu. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Fotoğraflar ve anlatımınızdan ne kadar iyi vakit geçirdiğiniz belli oluyor. Umarım seneye daha kalabalık gitme şansımız olur.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Melih

Post by Melih »

Vay be diyorum sadece. madem arazi buggy çin uygun(veya pist) o bitince oraya da gideriz. Açıkcası hava alanlarının rüzgarsız veya yumuşak stabil rüzgarlı yerlere yapıldığını biliyorum o yüzden pek ihtimal vermiyordum uçurtma işine.

Siz iyi eğlenmişsiniz bana yalanmak düşer buradan artık. Planör işini yapalım ben varım. saati 30 euro şaka gibi bişey, havada uçmak ile ilgili herşeye varım valla.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Çok güzel yazmışsınız ve çekmişsiniz. Gelemediğim için şimdi iki kat daha üzüldüm. Çok güzelmiş. Yer güzelmiş, Eskişehir güzelmiş, gelsem çiğbörekten bolca yerdim. Lületaşı da almadan dönmezdim. Akvaryumda kullanıyorum. Bu taşın en önemli özelliği nitratı emmesi. Dünya üzerinde en kaliteli sepiolit burada çıkıyor. Tıp ve diğer laboratuar uygulamalarında önemli bir yeri var. Türkiye'nin çok önemli bir zenginliği. Umarım uygun şekilde değerlendirilir.

Yelkenli araç için söylenecek bir kaç şey var. Öncelikle bu aracın tekerlekleri her iki yanda en az birer metre dışarı çekilmesi gerekiyor. Böylece rüzgarda devrilmez. Uzunluğunun da arttırılması gerekli. Yelken biraz öne alınıyor ve yandaki tekerlek bağlantıları üzerinden geçen ipler çekilerek yönlendiriliyor. Discovery gibi belgesel kanallarından izlediğim kadarı ile ahkam kesiyorum. Özetle bu düzeltmeler ile birer tane de biz yapalım. 8)

Son olarak Eskişehir'e uçuş için gitmeye kesinlikle varım. Her türlü uçucu maddeye bağımlılığım vardır. :P
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

altan wrote: Her türlü uçucu maddeye bağımlılığım vardır. :P
@Altan
+1 :D
Eray Kara
erol

Post by erol »

:shock: :shock: :shock:, güzel bir festival olmus, tebrikler.... :D

@Altan
:D onu biliyoruz zaten :D
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Ziya

Post by Ziya »

@ Serçin, 15 Mayıs Eskişehir JAYCESS festival fotoğrafları varsa yayınlamanı bekliyorum.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Sercin

Post by Sercin »

@Ziya Bey;

Fotoğraflar benim mesajımdan 1 önce Erhan Bey'in gönderdiği mesajdaki adreste var.

http://www.resimgalerisi.net/erhan/sergi.php?sid=307

Sevgiler, Saygılar...

Serçin...
Post Reply