1 HAZİRAN UŞAK

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
M. Rafet ÖZALP

1 HAZİRAN UŞAK

Post by M. Rafet ÖZALP »

Kendisini Kütahya Tavşanlı Moymul Çayırı Uçurtma Şenliğinden tanıdığımız Musa KAYALI ile yaptığım özel görüşmede;
1 Haziran 2008 günü Uşak ilimizde uçurtma şenliği düzenlediklerini bildirdi. Geçen sene yapılan uçurtma şenliğine ben katılmıştım ama alanın büyük organizasyon için yetersizliğinde hem fikir olmuştuk. Bu sene yapacakları etkinliği daha geniş bir alana kaydırdıklarını söyledi.
Yarın alanı görmek üzere gideceğim. Etkinliğin uçurtma bölümünde bende kendilerine yardımcı olacağım.
Konu ile ilgili afiş aşağıdadır:
Image
Eğer bu etkinliğe katılmak isteyen arkadaşlar olursa kendilerine ulaşım ve konaklama konusunda yardımcı olunacaktır.
Gelmek isteyen üyelerimize daha geniş bilgileri aktaracağım.
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Rafet Bey ,

Aynı tarihte Tavşanlı'da uluslararası bir uçurtma festivali var. Festivale Hollandalı uçurtmacılar da katılacak. Sizin için zor bir seçim olacak herhalde. :roll:
http://www.ucurtmaplanlari.com
hadi_bea

Post by hadi_bea »

Halit wrote:Rafet Bey ,

Aynı tarihte Tavşanlı'da uluslararası bir uçurtma festivali var. Festivale Hollandalı uçurtmacılar da katılacak. Sizin için zor bir seçim olacak herhalde. :roll:
Hadi bide burdan yak Uşağa gidelim derken Tavşanlı'yamı gitsek. :?
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
ahmetbayar

Post by ahmetbayar »

Rafet Hocam

Bu iki festivalin çakışması iyi olmamış. Ama bu durumu çok iyi bir fırsata dönüştürebilirsiniz.

Festivali bir gün önceye alırsanız, Tavşanlı'ya katılacak ekip bir program yapıp, cumartesi Uşak'a, pazar günü Kütahya'ya gelebilir.

Böylece sizin Uşak festivali de uluslarası nitelik kazanır. Hem yabancı katılımcılar da arka arkaya Türkiye'nin iki güzel şehrinde festival yapmış olurlar.

Biraz zor gibi gözüküyor ama düşünmeye değer.
Uçurtmanın mevsimi yoktur.
Rüzgarın estiği her zaman, uçurtma zamanıdır.
M. Rafet ÖZALP

Uşak

Post by M. Rafet ÖZALP »

@Halit; Bu sayfayı açana kadar bana Tavşanlı dan herhangi bir seslenme olmadı onun için seçimde zorlanmayacağım.
@ahmetbayar; ÜFTADE İlköğretim Okulu etkinlik programının duyurularını yapmış, çalışmalar ise devam ediyor. Bu nedenle etkinlik içerisinde yer alan ödüllü uçurtma yarışmasına ait bir değişiklik mümkün olamamaktadır.

Uşak'ın özel davetinden sonra Tavşanlı iletişime geçti. Bu işe ben gönlümü koydum. Onun için ne kadar zor olsada iki tarafda da bulunmak için zamanla yarışacağım. İnşallah başarırım.

Başarı; Başaracağım diyebilenindir.

@hadi_bea eğer benimle iletişim kurarsanız siz de her iki şenlikte yer alabilirsiniz.

Saygılarımla.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

1 Haziran 2008 Pazar günü Kütahya ekibi için yoğun ve başarılı bir gün oldu.
M. Rafet ÖZALP ve Bora SIĞINDERE'den oluşan ekibimiz sabah saat 07.30 gibi yollara düştü.
08.00'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ki Moymul Çayırında yapılan Uluslararası Uçurtma Şenliğinin yapılacağı alana gittik. Daha sonra şenlik için gelen Martı Uçurtma Kulübü üyeleri ile kendilerine verilen kahvaltıda görüştük. Yurtdışından gelen 2 uçurtmacı ile tanışıp okulun İngilizce öğretmeni aracılığıyla sohbet ettik.
09.00 gibi Çukurköy Beldesinde ki Şaban Dede Uçurtma etkinliklerinin yapıldığı alana gidildi. Yetkililerle görüşüldü, yetişebilirsek akşam üzeri etkinliğe katılacağımızı söyleyip Uşak'a gitmek üzere yola çıktık.
Kütahya Gediz üzerinden Uşak'a ulaştık.
Last edited by M. Rafet ÖZALP on Tue Jun 03, 2008 10:04 am, edited 1 time in total.
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Uşak'ta Karaağaç Göleti yakınında yapılan Uçurtma yarışmasında Hekseebest modeli uçurtmamız en büyük uçurtma idi. Yarışmada 2 metrelik delta, 1.5 metrelik altıgen uçrtmalarda vardı.
Ekibimizin etkinlik süresi içinde tek ipli, 2 ipli ve 4 ipli uçurtmalarla yaptığı gösteriler büyük ilgi gördü.
Gökyüzünde zaman zaman görmekte zorlandığımız DC modeli uçurtmamız en yükseğe çıkan uçurtma ilan edildi.
Yarışma sonrası ekibimiz 1. ilan edilerek ödülü törenle takdim edildi.

Ayrıca ekibimizin etkinliğe katılan uçurtma severlerin sorunları ile de yakından ilgilenmesi öğrenci ve velilerin sevgisini kazanmasına sebep oldu.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Fotoğraf yok mu?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply