Kitap: The Magnificent Book of Kites
- Altan
- Site Admin
Kitap: The Magnificent Book of Kites
The Magnificent Book of Kites
Yazar: Maxwell Eden
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... ce&s=books
Halit beyden ödünç adığım bu kitap harika.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıntılı anlatımı yanında son derece pratik bilgiler de var. Sadece tecrübe ile elde edilecek cinsten pratik bilgiler.
Amazon'da okuyucular bazı çizimlere ait bilgilerin yazılarda bulunmadığı, ölçülerde hata olduğundan bahsetmiş. Ama genel olarak iyi bir kitap.
Yazar: Maxwell Eden
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... ce&s=books
Halit beyden ödünç adığım bu kitap harika.
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıntılı anlatımı yanında son derece pratik bilgiler de var. Sadece tecrübe ile elde edilecek cinsten pratik bilgiler.
Amazon'da okuyucular bazı çizimlere ait bilgilerin yazılarda bulunmadığı, ölçülerde hata olduğundan bahsetmiş. Ama genel olarak iyi bir kitap.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Biri şu an sende sanırım. Biri de başka bir arkadaşta.
ideefixe de kalmamış. İstersen burda aldığım yere bir bakarım.
http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp ... 0MX68NVCCT
ideefixe de kalmamış. İstersen burda aldığım yere bir bakarım.
http://www.ideefixe.com/kitap/tanim.asp ... 0MX68NVCCT
- Halit
- Site Admin
En iyisi uçurtmalar ile ilgili Türkçe bir kitap yazmak. Ferruh ile başlamıştık ama vakit bulup sonlandıramadık. Uçurtma kitabı demek aslında uçurtma planları demek. Zaten bir çok planı site için hazırladık. Tarihçe vb bilgiler de mevcut. Bunları bir toparlasak kitap hazır demektir. Bastırmak sorun olmasa gerek.
Biz bir aralar planları word dosyası haline getirip okullara ve isteyenlere göndermeyi denedik. Sanırım Rafet Bey de bu planları alanlardan biri. Demekki işe yaramış.
Son bir kaç aydır kulübe ciddi bir katılım oldu. Hep birlikte bir kitap oluşturabiliriz sanırım.
Biz bir aralar planları word dosyası haline getirip okullara ve isteyenlere göndermeyi denedik. Sanırım Rafet Bey de bu planları alanlardan biri. Demekki işe yaramış.
Son bir kaç aydır kulübe ciddi bir katılım oldu. Hep birlikte bir kitap oluşturabiliriz sanırım.
http://www.ucurtmaplanlari.com
- M. Rafet ÖZALP
Kitap
2003 yılına ait Martı Uçurtma Kulübünün gönderdiği mesaj ve çizimin çıktısını hala saklıyorum. Tekrar teşekkür ederim. Kitap basımında İstanbul piyasasını bilmiyorum ama baskı aşamasında bende Kütahya'dan fiyat alabilirim. Kitap olayı gerçekten çok güzel bir konu. Martı Uçurtma Kulübü olarak gerçekleştirilmesi daha da güzel olur. El birliği ile tasarım, dizgi, mizanpaj, hazırlık ve basım vb aşamalarda elimden geleni yapar görev üstlenebilirim.
Bu vesile ile söylemek isterim, Bir dönem faal gazetecilik yaptım. Konu hakkında bilgi ve tecrübelerimi de seve seve paylaşırım.
Hadi kolay gelsin. Bu günden tezi yok başlayalım. İşi yarına bırakmayalım.
Bu vesile ile söylemek isterim, Bir dönem faal gazetecilik yaptım. Konu hakkında bilgi ve tecrübelerimi de seve seve paylaşırım.
Hadi kolay gelsin. Bu günden tezi yok başlayalım. İşi yarına bırakmayalım.
Uçurtma ile ilgilenmeye başlayacaklara yol gösterecek bir kitap fikri bence çok güzel. Tarihi, yapım teknikleri, planlar, rüzgar, ipler, hatta uçuş mekanları hakkında doyurucu bilgi hem yeni başlayanlara hemde kendini geliştirmek isteyenlere önemli katkılarda bulunacaktır. Bu kitap Martı UK'nün daha geniş kitlelere tanıtılması açısından da önemli bir işlevi yerine getirebilir.
Nasıl görünmesi gerektiğine gelince bence : Edirne uçurtma festivalinde Halit beyin bir uçurtması benim uçurtma ile ilgilenmeme sebep olmuştu. Bundan yola çıkarak kitabın rengarenk ve uçurtmalarla dolu olması gerektiğine inanıyorum. Uçurtma ile ilgilenlerin alacağını düşünürsek devamının gelmesi yani 'uçurtma heyecanı yaratması' gerekli.
Bu tarz bir kitabı basabilecek yerler belli. İstanbuldaki büyük matbaalar böyle bir kitaba sponsor olmak isteyebilirler (Baskı kalitelerini göstermek, belirli sayıda kitabı kendi promosyonlarında kullanmak v.b.). Bunun için yapılması gereken kitabın prototipini hazırlayıp matbaalar ile görüşmektir. Görüşme bölümü belli yayınevlerini de kapsayacak şekilde genişletilebilir.
Başka bir fikir ise kitabı elektronik döküman olarak hazırlanması. Bu matbaa giderinin olmaması ve bedava dağıtım anlamına gelir. Printerdan basılabilir (kullanıcı tarafından). Marti UK bunu Cd olarak çoğaltıp etkinliklere ilgi gösteren insanlara bedelsiz verebilir.
Her halikarda Altan'ında dediği gibi biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 15 yıldır tasarım işinin içindeyim 'ki Altan bendende fazladır' Uçurtma için birşeyler yapmak benim için meslek hayatımın içindeki 'keyifli' az sayıda projeden biri olacaktır.
Nasıl görünmesi gerektiğine gelince bence : Edirne uçurtma festivalinde Halit beyin bir uçurtması benim uçurtma ile ilgilenmeme sebep olmuştu. Bundan yola çıkarak kitabın rengarenk ve uçurtmalarla dolu olması gerektiğine inanıyorum. Uçurtma ile ilgilenlerin alacağını düşünürsek devamının gelmesi yani 'uçurtma heyecanı yaratması' gerekli.
Bu tarz bir kitabı basabilecek yerler belli. İstanbuldaki büyük matbaalar böyle bir kitaba sponsor olmak isteyebilirler (Baskı kalitelerini göstermek, belirli sayıda kitabı kendi promosyonlarında kullanmak v.b.). Bunun için yapılması gereken kitabın prototipini hazırlayıp matbaalar ile görüşmektir. Görüşme bölümü belli yayınevlerini de kapsayacak şekilde genişletilebilir.
Başka bir fikir ise kitabı elektronik döküman olarak hazırlanması. Bu matbaa giderinin olmaması ve bedava dağıtım anlamına gelir. Printerdan basılabilir (kullanıcı tarafından). Marti UK bunu Cd olarak çoğaltıp etkinliklere ilgi gösteren insanlara bedelsiz verebilir.
Her halikarda Altan'ında dediği gibi biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. 15 yıldır tasarım işinin içindeyim 'ki Altan bendende fazladır' Uçurtma için birşeyler yapmak benim için meslek hayatımın içindeki 'keyifli' az sayıda projeden biri olacaktır.
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
http://www.adammarka.com.tr
- M. Rafet ÖZALP
kitap
Öyle güzel şeyler gelişiyor ki insanın inanası gelmiyor. Hemen konu ile ilgili bir birim oluşturalım. Her kes neler yapa bilir tespit edilsin daha sonra görev dağılımı yapılsın derim.
Kitap, CD için karşı bir görüş sabi değilim destekcisiyim. Ayrıca bu k.tabı dergi olarak çıkarmak hiç aklınıza geldi mi?
Dediğim gibi profesyonel gazetecilik yaptım, çeşitli gazete ve dergilerin muhabir, yazar, mizanpaj (eskiden dizgi ve montaj), ofset hazırlık bölümlerinde çalıştım.
Sayfaları bilgisayarda gazete, dergi, kitap ve CD için hazırlaya bilirim.
Selamlar.
Kitap, CD için karşı bir görüş sabi değilim destekcisiyim. Ayrıca bu k.tabı dergi olarak çıkarmak hiç aklınıza geldi mi?
Dediğim gibi profesyonel gazetecilik yaptım, çeşitli gazete ve dergilerin muhabir, yazar, mizanpaj (eskiden dizgi ve montaj), ofset hazırlık bölümlerinde çalıştım.
Sayfaları bilgisayarda gazete, dergi, kitap ve CD için hazırlaya bilirim.
Selamlar.
- Halit
- Site Admin
Bu kitap konusu daha çok insana ulaşmak anlamında bizi heyecenlandırıyor.
Kitabın içeriği hakkında herkes görüş bildirirse sevinirim. Benim aklıma gelenler
-Uçurtmanın Tarihi (çok özet)
-Uçurtma çeşitleri
-Uçurtma yapımı için kullanılabilecek malzemeler (TR de bulunabilecek olanlar)
-Kolay uçurtma planları (TR de bulunabilecek malzemelerle yapılabilecek uçurtmalar : Fener , Delta , DC , Sled , 6gen ,6gen yıldız , tetrahedron, bir kaç kağıt uçurtma)
-Rüzgar (şiddeti ile ilgili bir kaç resim)
-Uçurulacak uygun mekan özellikleri
-Atölye çalışması nasıl yapılır (öğretmenlere yönelik)
-Festival organizasyonu nasıl yapılır.
Eklemek istediklerinizi lütfen yazın.
Bence çok basit ve anlaşılır olmalı.
Kitabın içeriği hakkında herkes görüş bildirirse sevinirim. Benim aklıma gelenler
-Uçurtmanın Tarihi (çok özet)
-Uçurtma çeşitleri
-Uçurtma yapımı için kullanılabilecek malzemeler (TR de bulunabilecek olanlar)
-Kolay uçurtma planları (TR de bulunabilecek malzemelerle yapılabilecek uçurtmalar : Fener , Delta , DC , Sled , 6gen ,6gen yıldız , tetrahedron, bir kaç kağıt uçurtma)
-Rüzgar (şiddeti ile ilgili bir kaç resim)
-Uçurulacak uygun mekan özellikleri
-Atölye çalışması nasıl yapılır (öğretmenlere yönelik)
-Festival organizasyonu nasıl yapılır.
Eklemek istediklerinizi lütfen yazın.
Bence çok basit ve anlaşılır olmalı.
- Halit
- Site Admin
CD üretip etkinlikte yanımıza gelenlere vermek iyi fikir ama kitap bana daha sıcak geliyor. Kitabı TRnin her yerine ulaştırabiliriz. Uçurtma küçük şehirlerde çok daha yaygın ve oralarda herkes kendi uçurtmasını kendi yapıyor.
Türkiye'de internet kullanımı %6 ve bu %6 nın sadece %20 si interneti bir amaca yönelik olarak kullanıyor. Diğerleri sadece chat vb ile ilgileniyor. Aslında bilgisayar kullanmayan ve uçurtma ile ilgilenen bir çok insana şu an ulaşalamıyor.
Türkiye'de internet kullanımı %6 ve bu %6 nın sadece %20 si interneti bir amaca yönelik olarak kullanıyor. Diğerleri sadece chat vb ile ilgileniyor. Aslında bilgisayar kullanmayan ve uçurtma ile ilgilenen bir çok insana şu an ulaşalamıyor.
- M. Rafet ÖZALP
Kitap için
Halit'in yeni başlığı UÇURTMADAN FOTOĞRAF ÇEKMEK,
Altan'ın yeni başlığı UÇURTMA İLE BALIK AVLAMA,
GECE IŞIKLI UÇURTMA gibi değişik başlıklarda konular ve görüntüler.
MUK üyelerinin değişik illerdeki çalışmalardan görüntüleri.
Sizlerin katıldığı Festivallerden görüntüler.
Ayrıca unutulmayan ANILAR bölümlerinin bulunması nasıl olur?
Altan'ın yeni başlığı UÇURTMA İLE BALIK AVLAMA,
GECE IŞIKLI UÇURTMA gibi değişik başlıklarda konular ve görüntüler.
MUK üyelerinin değişik illerdeki çalışmalardan görüntüleri.
Sizlerin katıldığı Festivallerden görüntüler.
Ayrıca unutulmayan ANILAR bölümlerinin bulunması nasıl olur?